‘Specificaties Samsung Galaxy A5 2017 duiken op’

Samsung komt eind dit jaar met de opvolger van de huidige Samsung Galaxy A5. Vandaag zijn de specificaties van de onaangekondigde smartphone opgedoken.

Samsung Galaxy A5

Samsung Galaxy A5 2016
De Galaxy A5 2016

Er is al een 2016 variant van de Samsung Galaxy A5, maar toch lijkt het er op dat de Koreaanse smartphonefabrikant alweer bezig is met een opvolger. De Poolse blog Tablety heeft namelijk een nieuwe Samsung smartphone met het modelnummer SM-A520F gespot op zowel Geekbench als GFXBench, twee bekende benchmarktests. De specificaties wijzen erop dat de mid-ranger een aantal welkome upgrades krijgt.

Specificaties

De huidige Samsung Galaxy A5 heeft bijvoorbeeld een Qualcomm Snapdragon 615 processor, terwijl zijn opvolger volgens de benchmarktests gebruik gaat maken van Samsung’s eigen octa-core Exynos 7880, in combinatie met de Mali T830 GPU. Bovendien is het werkgeheugen ook met een gigabyte verhoogd, waarmee de Samsung Galaxy A5 3GB aan werkgeheugen krijgt. Ook het interne opslaggeheugen krijgt een welkome upgrade: de 16GB van het huidige model wordt verdubbeld.

Camera’s en accu

De nieuwe Samsung Galaxy A5 lijkt vooral gericht te zijn op consumenten die veel foto’s nemen. Zowel aan de voor- als achterkant zit namelijk een 16MP camera. De camera aan de achterkant heeft volgens de gelekte specificaties een aperture van f/1.9. De capaciteit van de accu krijgt ook een kleine boost van 2900 mAh naar 3000 mAh. Het huidige model staat bekend om de excellente accuduur, dus het ziet er naar uit dat de mid-ranger op dat vlak alleen maar beter gaat scoren.

Galaxy A5 benchmarktest

Software en beschikbaarheid

De benchmarktests onthullen ook dat het toestel op Android 6.0.1 Marshmallow draait, in combinatie met TouchWiz. Gezien het huidige model eind vorig jaar aangekondigd werd is de kans echter groot dat de opvolger ook pas eind december uit gaat komen. De kans is dan ook aanwezig dat het toestel uiteindelijk alsnog op Android 7.0 Nougat draait, al draaide de huidige Samsung Galaxy A5 ook op Android 5.1 Lollipop terwijl Marshmallow al maanden beschikbaar was.

Bron: Tablety

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters