Samsung onthult Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus

Binnenkort zal Samsung officieel de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus introduceren. Het gaat om twee mid-range toestellen met relatief dunne schermranden. Nou niet bepaald het Infinity Display van de Galaxy S9, maar wel een interessante budget-optie.

Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus

Voor de uiteindelijke specificaties hoef je de onthulling gelukkig niet af te wachten. De Koreaanse fabrikant heeft beide modellen namelijk al op zijn website gezet. Enkel de lanceringsdatum en prijskaartjes blijven een mysterie.

De Galaxy A6 wordt logischerwijs de goedkoopste optie. Je kunt rekenen op een 5.6-inch Super AMOLED scherm met een resolutie van 1480 x 720, en een beeldverhouding van 18.5:9.m. Op dat vlak is het dus echt een moderne smartphone.

De Samsung Galaxy A6 Plus krijgt een groter scherm. Het gaat om een 6-inch Super AMOLED paneel met een resolutie van 2220 x 1080, met dezelfde beeldverhouding. Beide modellen hebben een vingerafdrukscanner aan de achterkant, en ondersteunen Dolby Atmos.

Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus

Aan de achterkant van de Galaxy A6 zit een enkele 16MP camera. Zijn grotere broer heeft een dubbele module, met een 16MP en een 5MP camera. Selfies kunnen bij de Galaxy A6 genomen worden met een 16MP camera, de Galaxy A6 Plus heeft een 24MP selfiecamera. Beide modellen zijn uitgerust met LED flash aan de voorkant.

Onder de motorkap van de Galaxy A6 vind je de Exynos 7870, in combinatie met 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen. Ook komt er een variant met 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen. De Galaxy A6 Plus wordt aangedreven door de Snapdragon 450, in combinatie met dezelfde geheugen-combinaties.

Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus

Degelijke chips dus, al hoef je geenĀ mindblowing prestaties te verwachten. Voor dagelijks gebruik is het echter meer dan genoeg. De pakketjes worden respectievelijk afgesloten met een 3000 mAh en een 3500 mAh batterij. Beide toestellen draaien standaard op Android 8.1 Oreo, de nieuwste versie van het besturingssysteem.

Een ding is nu in ieder geval duidelijk: het worden twee capabele mid-rangers. De vraag blijft echter hoe de prijskaartjes eruit gaan zien. Afhankelijk daarvan worden het juist wel, of juist niet goede deals. Ook blijft het onduidelijk wanneer beide modellen uitkomen. Gezien de update van de website zal het echter niet lang meer duren.

 

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters