Dit zijn de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus

Samsung voegt binnenkort twee nieuwe toestellen aan zijn huidige aanbod toe: de Samsung Galaxy A6 en de Samsung Galaxy A6 Plus. Beide modellen doken de afgelopen maanden al regelmatig op. Toen bleef het echter bij schetsen en gelekte specificaties. 

Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus

Nu krijgen we beide Android smartphones voor het eerst in vol ornaat te zien. De Koreaanse fabrikant geeft zijn mid-rangers dit jaar ook dunne schermranden, net zoals zijn flagships. De schermranden van de goedkopere modellen zijn niet zo dun als die van de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus, maar toch biedt het een modern ogend resultaat.

Waar Apple dus zelfs zijn vrij prijzige iPhone 8 met dikke schermranden heeft uitgerust, introduceert de concurrentie dus wel dunne randen in lagere segmenten. Maar goed, terug naar de Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus. Een hoesjesmaker heeft namelijk verschillende renders van de toestellen gelekt.

De Samsung Galaxy A6 Plus
De Samsung Galaxy A6 

Op de renders zit er een hoesje omheen, maar de beelden zeggen genoeg. Zo zien we de futuristische Infinity schermen, en de cameramodules aan de achterkant. Beide modellen draaien op Android 8.0 Oreo. Ook valt het nu pas op dat zowel de Galaxy A6 als de Galaxy A6 Plus geen homeknop heeft.

De Samsung Galaxy A6 Plus
De Samsung Galaxy A6 Plus

De Galaxy A6 Plus heeft een dubbele camera aan de achterkant. De ‘normale’ Samsung Galaxy A6 moet het met een enkele camera doen. Je hoeft je geen zorgen te maken om de 3.5mm headphone jack: die is nog steeds op beide varianten aanwezig. Je weet maar nooit, want Apple schrapt de headphone jack naar verluidt ook voor de iPhone SE 2.

Onder de motorkap kun je rekenen op de Exynos 7870, in combinatie met respectievelijk 3GB en 4GB aan werkgeheugen. Naar verwachting zal Samsung zijn nieuwe mid-rangers komende maand gaan onthullen, en zijn de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus nog dezelfde maand in Europa te koop. Binnenkort weten we dus al meer! Al met al lijken het interessante opties te gaan worden.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters