Bewijs: Samsung stapt over naar Samsung Galaxy A8 en Galaxy A8 Plus

Januari wordt een belangrijke maand voor Samsung. Naast de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus zal het Koreaanse merk ook een flink aantal mid-rangers en low-end modellen lanceren. Genoeg om naar uit te kijken dus! Vooral de Galaxy A-serie wordt interessant. De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus gooiden hoge ogen met hun dunne schermranden. Oftewel, het Infinity Display. Die dunne schermranden komen volgend jaar ook naar de Galaxy A-serie. Maak kennis met de Samsung Galaxy A8 en Galaxy A8 Plus.

Samsung Galaxy A8 en Galaxy A8 Plus

Op dit moment kennen we de Galaxy A3 (2017), Galaxy A5 (2017) en de Galaxy A7 (2017). De mid-rangers zijn zeer populair in Nederland. Qua design merk je echter een duidelijk verschil met het high-end aanbod van de techgigant. Volgend jaar komt daar dus verandering in, al zijn de schermranden niet gebogen. Ach, je kunt niet alles hebben.

Vandaag zijn er nieuwe details rondom de nieuwe Galaxy A-serie opgedoken. Het blijkt namelijk uit certificeringen dat Samsung nieuwe namen voor de serie gaat hanteren. In plaats van de Galaxy A3, A5 of A7 (2018), stapt de fabrikant over naar de Samsung Galaxy A8 en Samsung Galaxy A8 Plus. Precies, twee modellen.

Samsung Galaxy A8 Plus

Gesimplificeerd aanbod

Het is de volgende stap in het proces om het aanbod te simplificeren. De nieuwe modelnamen lopen gelijk met de Galaxy S-serie, waardoor het er allemaal een stuk overzichtelijker op wordt. Dit gerucht wordt bevestigd door een certificering van de Bluetooth SIG, de groep achter het Bluetooth-protocol. Daarin wordt de Samsung Galaxy A8 genoemd, een toestel dat op dit moment nog niet officieel bestaat. De Android smartphone draagt het modelnummer SM-A530F. De Galaxy A5 (2017) is de SM-A520F, dus het is duidelijk dat het hier om een opvolger gaat. Samsung gebruikt immers dezelfde elkaar opvolgende modelnummers voor zijn andere toestellen.

Samsung Galaxy A5 (2018) Samsung Galaxy A7 (2018)

Overigens bestaat er eigenlijk wel een Samsung Galaxy A8. Dat is een mid-ranger die de Koreaanse fabrikant eind 2015 lanceerde. In het huidige aanbod van Samsung is die naam echter nog niet in gebruik. Door de dunnere schermranden kan de fabrikant grotere schermen in dezelfde behuizing kwijt. Daardoor is de Galaxy A3 in principe niet meer nodig. Het lijkt er dus sterk op dat die optie ook echt komt te vervallen. Oh ja, ook leuke bonus: uit de certificering blijkt dat de modellen Bluetooth 5.0 krijgen. Hier kun je checken wat dat voor voordelen met zich meebrengt.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters