‘Samsung Galaxy A9 met 6 inch-scherm gelekt’

Er zouden officiële productfoto’s zijn gelekt van de Samsung Galaxy A9. De telefoon is met een 6 inch-scherm het grootste toestel uit de Galaxy A-lijn. De Galaxy A3, A5 en A7 werden een paar weken geleden al gepresenteerd.

‘Samsung Galaxy A9

Samsungs Galaxy A-lijn staat voor design en betaalbaarheid. Dit jaar zijn er al drie telefoons uit de serie vernieuwd. Daarnaast komt er dus ook nog een vierde telefoon bij. De productfoto’s, die bedoeld zijn om op de site van Samsung te plaatsen, zijn uitgelekt. Daarin komen alle specificaties naar voren die het toestel bevat.

De Samsung Galaxy A9 krijgt een 6 inch full HD-scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels. Het toestel wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 620-octacoreprocessor. Deze is geklokt op 1,8 GHz. Verder zit er 3 GB werkgeheugen in de A9 en een Adreno 510 grafische chipset. De Galaxy A9 wordt standaard geleverd met 32 GB uitbreidbaar opslaggeheugen.

De A9 volgt de designtrend van de andere toestellen uit de A-lijn. Het toestel heeft een metalen rand met glazen panelen aan de voor- en achterkant. Er zit een 13-megapixelcamera aan de achterkant met optische beeldstabilisatie, aan de voorkant zit een 8-megapixelcamera.

Aangezien het de duurste variant uit de Galaxy A-lijn is, verbaast het niet dat er een vingerprintsensor in zit. Deze is bedoeld om de telefoon snel te ontgrendelen, maar daarnaast is het een stukje uitbreiding van Samsung Pay. Door een vingerprintsensor in de ‘goedkopere’ toestellen te plaatsen, wil Samsung zijn betaalsysteem niet limiteren tot de duurste toestellen.

De Galaxy A9 heeft een 4000 mAh-batterij. Helaas wordt het toestel niet geleverd met Android 6.0 Marshmallow. Android 6.0 biedt de optie om je toestel te gebruiken als externe batterij. Voorlopig draait de A9 nog op Android 5.1.1 Lollipop, maar een software-update wordt snel verwacht.

De Samsung Galaxy A9 wordt waarschijnlijk in het begin van volgend jaar gepresenteerd. De verkoopprijs wordt 430 euro.

Bron: Mobile IT

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters