‘Samsung Galaxy A9 Pro in testfase’

De Samsung Galaxy A9 Pro is verschenen in GFXBench. Er was al langer sprake van een dergelijk toestel, maar over specificaties kon niets worden verteld. Tot nu dan.

Galaxy A-lijn

De Galaxy A-lijn van Samsung is een van de best lopende smartphonelijnen vanwege zijn goede prijs kwaliteitverhouding. In 2014 introduceerde Samsung de Galaxy A3, A5 en A7, welke dit jaar allemaal zijn vervangen voor nieuwere modellen. Naast de A3, A5 en A7 heeft Samsung ook een A9 geïntroduceerd. Deze telefoon heeft een 6 inch-scherm en breidt de A-lijn nog verder uit.

Galaxy A9 Pro

Ondanks dat dit al vier toestellen zijn, wil Samsung misschien nóg een toestel op de markt brengen. De geruchten gaan over een Samsung Galaxy A9 Pro, een betere variant van de A9. Dit toestel is al eerder besproken op het internet, maar specificaties en informatie hadden we tot voor kort nog niet.

Specificaties

A9 Pro
Samsung Galaxy A9

Vandaag is er vermoedelijk informatie vrij gekomen over de A9 Pro. Samsung heeft zijn toestel in GFXBench getest. Hiervan zijn de gegevens naar buiten gekomen. De Galaxy A9 Pro krijgt een 5,5 inch-scherm met een full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. Het is opvallend dat Samsung voor de A9 Pro een 5,5 inch-scherm heeft gekozen aangezien de normale A9 een 6 inch-scherm heeft.

Verder bevat het toestel een Qualcomm-chipset met acht kernen die geklokt zijn op 1,8 GHz. Deze chipset wordt ondersteund door 4 GB werkgeheugen en 32 GB opslaggeheugen. Vergeleken met de normale A9 gaat de Pro-variant erop vooruit met 1 GB werkgeheugen. Waar het toestel op papier nog meer in uitblinkt is de camera, deze heeft 3 megapixels meer dan de A9, wat neerkomt op 16 megapixels. Aan de voorkant zit een 7-megapixelcamera voor selfies.

MWC

Het toestel wordt geleverd met Android 6.0.1 Marshmallow, wat de nieuwste versie van het besturingssysteem is. De verwachtingen zijn dat het toestel hetzelfde uiterlijk krijgt als de andere A-toestellen van dit jaar. Wanneer de A9 Pro op de markt komt is nog niet duidelijk. Het zou kunnen dat Samsung het toestel tegelijk met zijn Galaxy S7 lanceert op de MWC-beurs eind februari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iPhone 8 iPhone 8 Plus

Glazen achterkant: iPhone 8 is nog duurder om te repareren lees verder

iOS 11 toestellen

iOS 11: waarom je nog even moet wachten met het updaten lees verder

Samsung Galaxy Note 9

Lancering nabij: Samsung’s opvouwbare smartphone duikt opnieuw op lees verder

BlackBerry Krypton

Eindelijk eerste beelden BlackBerry Krypton gelekt lees verder

Heeft Apple de oplossing voor smartphoneverslaving gevonden? lees verder

The Witness

Kom erachter wie je bent in The Witness, een must-play spel voor iOS lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters