Promotiemateriaal toont Samsung’s eerste smartphone met dubbele camera

Daar is ie dan, de eerste smartphone van Samsung met een dubbele camera. Er is promotiemateriaal opgedoken van de Samsung Galaxy C10, waarop de dubbele camera duidelijk te zien is.

Dubbele camera’s zijn helemaal in

De Huawei P9 was vooral een groot succes dankzij de dubbele camera van het toestel. De module werd in samenwerking met Leica ontwikkeld. Toen werden dubbele camera’s nog geregeld bestempeld als gimmicks. Ook wij hebben er destijds onze vraagtekens bij gezet. Nu, slechts iets meer dan een jaar later, verwerkt vrijwel elke grote smartphonefabrikant een dubbele camera in zijn toestel.

Apple gebruikt de dubbele camera van de iPhone 7 Plus voor optische zoom. Huawei implementeert nog steeds een extra monochrome sensor, en ook Nokia’s toekomstige high-end toestellen hebben naar verluidt een dubbele camera. Sterker nog, de eerste foto’s van toestellen met een dubbele selfiecamera zijn ook al opgedoken. Dubbele camera’s aan beide kanten dus.

Samsung Galaxy Note 8
De Samsung Galaxu Note 8

Alleen Samsung blijft achter. Niet dat je zonder een dubbele camera per se achterloopt, maar gezien het grote aantal toestellen dat de Koreaanse fabrikant elk jaar uitbrengt hadden we ondertussen wel een model met een dubbele camera verwacht. De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus bewijzen dat een enkele camera ook indruk kan maken. Toch doken er geruchten op dat de techgigant er eigenlijk een dubbele camera in wilde verwerken.

Uiteindelijk is die feature uitgesteld. De Samsung Galaxy Note 8 krijgt naar verluidt wel een dubbele camera, zoals je ook op deze renders kunt zien. Toch wordt dat high-end toestel niet de eerste smartphone van Samsung met een dubbele camera.

Samsung Galaxy C10

Die eer is aan de Samsung Galaxy C10. Onlangs doken er schetsen op van het betaalbare doch capabele toestel, waarop de dubbele camera te zien was. Toen werden de tekeningen nog in twijfel getrokken, maar nu wordt die twijfel weggenomen. Op het Chinese sociale netwerk Weibo is er namelijk promotiemateriaal van de Samsung Galaxy C10 opgedoken.

Samsung Galaxy C10

De afbeelding toont de achterkant van de Galaxy C10, in Rose Gold.  Je ogen worden onmiddelijk naar de glanzende dubbele camera getrokken. Het ontwerp doet een beetje denken aan de ZenFone lineup van Asus. We krijgen niet de gehele achterkant van het toestel te zien. Wel kan er geconcludeerd worden dat de vingerafdrukscanner zich aan de voorkant van het toestel bevindt.

De specificaties van het toestel zijn nog niet bekend, naast de aanwezigheid van de Snapdragon 660. Daarnaast komt er ook een Samsung Galaxy C10 Plus, en hebben beide toestellen een toegewijde Bixby knop.  Het lijken dus echt interessante Android smartphones te gaan worden, zeker voor consumenten die de Samsung Galaxy S8 een tikkeltje te duur vinden.

Bron: AndroidHeadlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sony Xperia XZ1

‘Specificaties en foto’s Sony Xperia XZ1 lekken uit’ lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

LG V30

LG V30 in nieuwe gelekte foto volwaardig te zien lees verder

Google Pixel 2 XL

‘Google Pixel 2 kan speciale acties uitvoeren met knijpbare zijkanten’ lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Galaxy Note 8 krijgt kleur die de Galaxy S8 niet heeft lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters