Samsung Galaxy C5 te zien in gelekte foto’s

Op 26 mei gaat Samsung een event houden in China waar ze een nieuwe smartphonelijn zullen aankondigen. Eén toestel in deze nieuwe lijn is de Samsung Galaxy C5.

Samsung Galaxy C5Aluminium

Uit gelekte foto’s van de Samsung Galaxy C5 kunnen we alfeiden dat het toestel een aluminium ontwerp heeft gekregen. Dit ontwerp heeft een beetje weg van de Samsung Galaxy J5, met het grote verschil dat de Galaxy C5 van aluminium is gemaakt. Achteraan het toestel zit een camerasensor die een klein beetje uit het ontwerp steekt. De power- en volumeknoppen zijn verdeeld over de linker en rechterzijde van het toestel, net zoals bij de Samsung Galaxy S7 het geval is. Aan de voorzijde vinden we een vingerafdrukscanner die verwerkt zit in de thuisknop van het toestel. De Galaxy C5 zal slechts 6,7mm dik zijn.

Specificaties

Niet alleen het ontwerp van de Galaxy C5 is gelekt, ook de specificaties van het toestel zijn bekend geraakt. Vooraan het toestel vind je een 5,2-inch full HD-amoled scherm terug samen met een 8-megapixel selfiecamera. De achtercamera, die een beetje uit het ontwerp steekt, is 16-megapixel sterk. Intern heeft Samsung het toestel voorzien van een Snapdragon 617-octacoreprocessor met 4GB werkhgeheugen. Mocht het 32 of 64GB aan intern geheugen niet genoeg zijn, dan kun je het uitbreiden met een micro sd-kaart tot 128GB. In het toestel vind je verder nog een 2600mAh accu terug.

16021889-bZacht snoepje

Zoals bijna alle nieuwe toestellen die Samsung nu op de markt brengt, zal de Samsung Galaxy C5 standaard op Android 6.0.1 Marshmallow lopen met Samsung zijn TouchWiz skin erover.

BeschikbaarheidSamsung Galaxy C5

Samsung zal de Galaxy C5 volgende donderdag, 26 mei, aankondigen op een event in China. Of het toestel ooit in de Nederlandse en Belgische rekken zal verschijnen, durven we door het (momenteel) ontbreken van een Westerse-release ook niet te zeggen. Maar als we jou waren zouden we er niet te hard op hopen. Het toestel zal verkrijgbaar zijn in het goud, roze, zilver en donkergrijs voor een prijs van omgerkend $244 (32GB) en $275 (64GB). Een op het eerste zicht interessante midrange-smartphone dus. Mochten we meer te weten komen over een mogelijke release van het toestel in Nederland en België, dan lees je het hier.

Bron: fonearena.com

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters