'Samsung Galaxy F krijgt metalen behuizing'

Een Koreaanse nieuwssite meldt dat Samsung een telefoon met een metalen behuizing ontwikkelt. Deze Samsung Galaxy F zou ongeveer gelijktijdig of iets na de Galaxy S5 worden gepresenteerd.

'Samsung Galaxy F krijgt metalen behuizing' image thumb361

Een prototype van het metalen toestel zou in Europa zijn ontwikkeld en vervolgens naar een fabriek van Samsung in Vietnam zijn gebracht om daar verder ontwikkeld en geproduceerd te worden. Al eerder deden geruchten de ronde dat Samsung een metalen behuizing voor de Galaxy S5 in de maak had, en dat daartoe een productielijn in Vietnam werd opgestart. Nu lijkt het erop dat het om twee verschillende toestellen gaat.

Samsung zou volgens het verhaal op de Koreaanse nieuwssite eerst met de Galaxy S5 op de markt komen, en een tijdje later met de metalen Galaxy F. De Galaxy F moet een nieuwe lijn smartphones van Samsung inluiden, die als ‘super premium’ wordt aangeduid. De Galaxy F zou hiermee een hoger geplaatste telefoon worden dan de S-serie. Wellicht onder de typenaam SM-G900F. Het is nog onduidelijk of de Galaxy F behalve de metalen behuizing andere verschillen met de S-serie laat zien, bijvoorbeeld in de hardware. Sommige geruchten vermelden dat de F met betere hardware is uitgerust. De Galaxy S5 zou met een redelijk standaard 1080p-scherm op de markt worden gebracht, terwijl de Galaxy F een QHD 2K-scherm laat zien, met een resolutie van 2560×1600 pixels.

Bron: Sammobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  Metalen behuizing wordt een excuus om de prijs op te drijven zoals concurrent Apple dat doet. Minder bieden meer vragen. We laten het sdcardslot eruit en geen verwisselbare accu. Maken het scherm 1" kleiner. Gooien er voor een paar euro aan metaal tegen aan en roepen 4x premium feel…en voila een €700, kostend device.

  De SGS4 kost momenteel €430,00 en dat is zeer concurrerend als je het afzet tegen een toestel als de iPhone. Meer functionaliteit en het voordeel van een verwisselbaar, goedkope backcover mocht het beschadigen.

  Voor Samsung is dit goeie handel. Een F-serie met een paar euro metaal die ineens gewoon €700,00 mag kosten. Tja….als ze dan zo nodig willen, krijgen ze het ook zal Samsung gedacht hebben.

  1. Bas_vhn -

   Concurrent HTC verkoopt echter metalen telefoons voor gelijkwaardige prijzen. Het hoeft dus helemaal niet zo te zijn zoals jij het nu schetst. Wat betreft je laatste punt heb je gelijk. Als veel mensen dit laten meewegen tijdens de aankoop van een telefoon zou Samsung wel gek zijn om het niet aan te bieden.

 2. Bas_vhn -

  Hopelijk kiezen ze hier nou ook echt eens voor. Het zal de look and feel en dus ook de waardeperceptie van de telefoon ten goede komen. Dit mag verwacht worden voor dergelijke prijzen. Apple en HTC hebben al jaren dit soort telefoons waardoor hun modellen steevast duurder ogen en voelen.

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters