Samsung Galaxy Folder 2 laat zich zien in het echt

Het is inmiddels een zekerheid dat Samsung binnenkort een inklaptelefoon op de markt brengt. De Galaxy Folder 2 heeft zich namelijk laten zien in het echt, al is het onduidelijk of de telefoon ook in Nederland uitbrengt.

Samsung Galaxy Folder 2Samsung maakt jaarlijks een handjevol Android-telefoons die inklapbaar zijn, in lijn met de clamshells van weleer. Deze telefoons hebben best goede specificaties en draaien op Android. Het zijn dus geen dumbphones. De Galaxy Folder 2 is de opvolger van de Galaxy Folder, die vorig jaar op de Aziatische markt kwam.

Galaxy Folder 2 specificaties

Inmiddels is de smartphone al goedgekeurd door Tenaa, de Chinese telecomwaakhond die smartphones test voordat ze verkocht mogen worden. Hieruit blijkt dat het scherm een formaat heeft van 3,8 inch. Dit display krijgt een resolutie van 800×480 pixels.

De telefoon heeft een Snapdragon 425-processor die geklokt is op 1,4 GHz en de hoeveelheid werkgeheugen is 2 GB. Het besturingssysteem van de Samsung Galaxy Folder 2 is Android 6.0.1 Marshmallow. Met 1950 mAh is de batterij niet heel groot, maar dat is waarschijnlijk gezien het schermformaat geen ramp. Deze batterij is overigens verwijderbaar, blijkt uit de foto’s.

Samsung Galaxy Folder 2De Samsung Galaxy Folder 2 is een compact, robuust apparaat. Hij meet 122 bij 60,2 millimeter en is 15,5 millimeter dik. Daarmee is de telefoon twee keer zo dik als de meeste smartphones van dit moment.

Foto’s maak je met de Galaxy Folder 2 in 8 megapixel. Deze camera zit aan de achterkant van de telefoon. Ook heeft de smartphone een selfiecamera. Hiermee schiet je foto’s in 5 megapixel, wat natuurlijk ook meer dan redelijk is.

Galaxy Folder 2 in Nederland

Waarschijnlijk komt de telefoon niet op de Nederlandse markt. Samsung brengt zijn inklaptelefoons doorgaans alleen in Azië uit. Het is nog onbekend wat de Zuid-Koreaanse fabrikant gaat rekenen voor de telefoon die je kunt inklappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters