Samsung Galaxy Gear – Een draagbaar Android-accessoire

Samsung heeft vandaag eindelijk de Galaxy Gear aan de wereld voorgesteld. De nieuwe Galaxy Gear brengt smarttechnologie, slimme features en stijlvol design samen in een premium en compact accessoire voor je pols.

De Galaxy Gear informeert je over inkomende berichten, of dat nu oproepen, sms’jes of e-mails zijn. Je kijkt op je pols en krijgt direct een preview van je berichten te zien. Het accessoire biedt de mogelijkheid om deze te accepteren of discreet te negeren.

Via de ingebouwde luidspreker en twee microfoons met noise cancellation kunnen gebruikers handsfree bellen. Ze kunnen ook berichten opstellen, nieuwe agenda-items aanmaken, een alarm instellen, en het weer controleren door middel van S Voice. De Memographer is een 1,9-megapixel autofocuscamera met 720p video-opname. Met deze camera maak je eenvoudig foto’s of filmpjes van dingen die je opvallen. Je kunt je content bewaren en opslaan, maar ook direct delen via sociale media. Met Voice Memo neem je zo vanaf je pols belangrijke gedachten of gesprekken op en je bewaart ze als tekst op je Galaxy smartphone.

Samsung Galaxy Gear Jet Black 
Samsung Galaxy Gear Lime Green 
Samsung Galaxy Gear Mocha Gray 
Samsung Galaxy Gear Oatmeal Beige 
Samsung Galaxy Gear Rose Gold 
Samsung Galaxy Gear Wild Orange 

Met de Galaxy Gear heb je een aantal handige functies. Met Auto Lock gaat het scherm van je smartphone automatisch ‘op zwart’ zodra de Gear er meer dan 1,5 meter van verwijderd is. Zodra de afstand korter is, wordt dat automatisch teruggedraaid. Met de Find My Device service kan je de Galaxy smartphone terugvinden. Je kunt ook muziek afspelen en de muziekspeler op het Galaxy device bedienen. Ten slotte werkt de Galaxy Gear ook als stappenteller.Hij houdt bij hoeveel calorieën je verbrandt en welke afstand je aflegt.

De Galaxy Gear dient ook als een polshorloge en kan naar eigen zicht worden gepersonaliseerd. Je kunt het daarbij persoonlijk maken door de wijzerplaat te selecteren die bij je past. Ook kun je uit tien klokopties kiezen en via Samsung Apps nog meer toepassingen downloaden. Zes kleuren zijn beschikbaar vanaf de lancering: Jet Black, Mocha Gray, Wild Orange, Oatmeal Beige, Rose Gold, en Lime Green.

Samsung Galaxy Gear 

Het horloge beschikt standaard over Bluetooth v 4.0 + BLE, een accelerometer en gyroscoop, en een batterij met capaciteit van 315 mAh. De afmetingen van de Gear zijn 36.8 x 56.6 x 11.1 mm en het gewicht is 73.8 gram. Het interne geheugen van de Galaxy Gear is 4 GB. Het RAM werkgeheugen is maximaal 512 MB. Gegevens kunnen worden afgelezen via een 1.63-inch (41.4 mm) Super AMOLED scherm met een resolutie van 320 bij 320 pixels. Een 800 MHz processor zorgt ervoor dat alle functies naar behoren en snel werken.

De Samsung Galaxy Gear zal samen met de Galaxy Note 3 vanaf 25 september worden gelanceerd in meer dan 140 landen over de gehele wereld. De Samsung Galaxy Gear is in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €299,- inclusief BTW.

Samsung Galaxy Gear 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Eddddd -

    Werkelijk een zeldzaam lelijk horloge. Die schroefjes…… hoe triest kunnen ze het maken. Het lijkt wel een Hema horloge van een knaak. Het zal wel passen bij hun doelgroep…… 🙂

    Vooralsnog zie ik een flop. Alleen te gebruiken met een paar Samsung telefoons, duur, lelijk. Teveel alternatieven zijn er inmiddels al. Qualcomm heeft zojuist iets leuks gepresenteerd, de HOT WATCH, Pebble en Omate Truesmart zijn allen betere deals, al hangt dit natuurlijk van je voorkeuren af. Dit Samsung apparaat biedt echter weinig tot niets extra's in vergelijk met genoemde horloges. Behalve natuurlijk dat ze alleen te gebruiken zijn met een Samsung telefoon….

    Bij Apple liggen ze op de grond te kreunen van het lachen :), en niet alleen bij Apple overigens. Ben wel benieuwd of zij met zoiets gaan komen.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters