Samsung Galaxy Gear – Een draagbaar Android-accessoire

Samsung heeft vandaag eindelijk de Galaxy Gear aan de wereld voorgesteld. De nieuwe Galaxy Gear brengt smarttechnologie, slimme features en stijlvol design samen in een premium en compact accessoire voor je pols.

De Galaxy Gear informeert je over inkomende berichten, of dat nu oproepen, sms’jes of e-mails zijn. Je kijkt op je pols en krijgt direct een preview van je berichten te zien. Het accessoire biedt de mogelijkheid om deze te accepteren of discreet te negeren.

Via de ingebouwde luidspreker en twee microfoons met noise cancellation kunnen gebruikers handsfree bellen. Ze kunnen ook berichten opstellen, nieuwe agenda-items aanmaken, een alarm instellen, en het weer controleren door middel van S Voice. De Memographer is een 1,9-megapixel autofocuscamera met 720p video-opname. Met deze camera maak je eenvoudig foto’s of filmpjes van dingen die je opvallen. Je kunt je content bewaren en opslaan, maar ook direct delen via sociale media. Met Voice Memo neem je zo vanaf je pols belangrijke gedachten of gesprekken op en je bewaart ze als tekst op je Galaxy smartphone.

Samsung Galaxy Gear Jet Black 
Samsung Galaxy Gear Lime Green 
Samsung Galaxy Gear Mocha Gray 
Samsung Galaxy Gear Oatmeal Beige 
Samsung Galaxy Gear Rose Gold 
Samsung Galaxy Gear Wild Orange 

Met de Galaxy Gear heb je een aantal handige functies. Met Auto Lock gaat het scherm van je smartphone automatisch ‘op zwart’ zodra de Gear er meer dan 1,5 meter van verwijderd is. Zodra de afstand korter is, wordt dat automatisch teruggedraaid. Met de Find My Device service kan je de Galaxy smartphone terugvinden. Je kunt ook muziek afspelen en de muziekspeler op het Galaxy device bedienen. Ten slotte werkt de Galaxy Gear ook als stappenteller.Hij houdt bij hoeveel calorieën je verbrandt en welke afstand je aflegt.

De Galaxy Gear dient ook als een polshorloge en kan naar eigen zicht worden gepersonaliseerd. Je kunt het daarbij persoonlijk maken door de wijzerplaat te selecteren die bij je past. Ook kun je uit tien klokopties kiezen en via Samsung Apps nog meer toepassingen downloaden. Zes kleuren zijn beschikbaar vanaf de lancering: Jet Black, Mocha Gray, Wild Orange, Oatmeal Beige, Rose Gold, en Lime Green.

Samsung Galaxy Gear 

Het horloge beschikt standaard over Bluetooth v 4.0 + BLE, een accelerometer en gyroscoop, en een batterij met capaciteit van 315 mAh. De afmetingen van de Gear zijn 36.8 x 56.6 x 11.1 mm en het gewicht is 73.8 gram. Het interne geheugen van de Galaxy Gear is 4 GB. Het RAM werkgeheugen is maximaal 512 MB. Gegevens kunnen worden afgelezen via een 1.63-inch (41.4 mm) Super AMOLED scherm met een resolutie van 320 bij 320 pixels. Een 800 MHz processor zorgt ervoor dat alle functies naar behoren en snel werken.

De Samsung Galaxy Gear zal samen met de Galaxy Note 3 vanaf 25 september worden gelanceerd in meer dan 140 landen over de gehele wereld. De Samsung Galaxy Gear is in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €299,- inclusief BTW.

Samsung Galaxy Gear 
Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters