Samsung Galaxy-gebruikers starten petitie voor Android 2.0-update

Omdat Samsung geen informatie naar buiten brengt over een update aan het besturingssysteem van de Samsung Galaxy, zijn gebruikers een petitie gestart. Deze moet Samsung er toe bewegen om de Galaxy van een update te voorzien.

Samsung i7500 Galaxy rechterkant

Nu Android 1.6 en Android 2.0 al een tijdje uit zijn, hebben verschillende fabrikanten al aangekondigd hun Android-toestellen te gaan updaten. Sony Ericsson heeft beloofd om de X10 een update naar 2.0 te geven. HTC update al haar toestellen: de Dream en de Magic zijn inmiddels voorzien van versie 1.6 van het opensource-besturingssysteem, terwijl de Hero later nog een update krijgt naar 2.0. Zelfs budgettoestellen als de T-Mobile Pulse lijken van een update voorzien te worden. Opvallende afwezige is Samsung. Op dit moment heeft het bedrijf twee Android-toestellen uitgebracht in ons land; de Galaxy en de Spica. Alhoewel de Galaxy van hetzelfde kaliber als de Hero is, heeft Samsung nog geen update aangekondigd voor het toestel. Eerder bereikte ons al het bericht dat de Spica, het tweede Android-toestel van Samsung wel een update gaat krijgen naar een nieuwere versie van het Android-besturingssysteem.

Vanwege het -in de ogen van de gebruikers- gebrek aan ondersteuning, is er een petitie gestart om Samsung er toe te bewegen om een nieuwe versie van het Android-besturingssysteem beschikbaar te stellen voor de Galaxy. De petitiemakers voeren als argument aan dat de Galaxy bij de aankoop als een toptoestel beschouwd mocht worden, en andere fabrikanten zoals HTC wel hun Android-toestellen met de tijd mee laten gaan. Of de petitie zin gaat hebben valt te betwijfelen. Tot nu toe heeft Samsung slechts stilzwijgend enkele firmware-updates uitgebracht voor de Galaxy.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters