Samsung Galaxy-gebruikers starten petitie voor Android 2.0-update

Omdat Samsung geen informatie naar buiten brengt over een update aan het besturingssysteem van de Samsung Galaxy, zijn gebruikers een petitie gestart. Deze moet Samsung er toe bewegen om de Galaxy van een update te voorzien.

Samsung i7500 Galaxy rechterkant

Nu Android 1.6 en Android 2.0 al een tijdje uit zijn, hebben verschillende fabrikanten al aangekondigd hun Android-toestellen te gaan updaten. Sony Ericsson heeft beloofd om de X10 een update naar 2.0 te geven. HTC update al haar toestellen: de Dream en de Magic zijn inmiddels voorzien van versie 1.6 van het opensource-besturingssysteem, terwijl de Hero later nog een update krijgt naar 2.0. Zelfs budgettoestellen als de T-Mobile Pulse lijken van een update voorzien te worden. Opvallende afwezige is Samsung. Op dit moment heeft het bedrijf twee Android-toestellen uitgebracht in ons land; de Galaxy en de Spica. Alhoewel de Galaxy van hetzelfde kaliber als de Hero is, heeft Samsung nog geen update aangekondigd voor het toestel. Eerder bereikte ons al het bericht dat de Spica, het tweede Android-toestel van Samsung wel een update gaat krijgen naar een nieuwere versie van het Android-besturingssysteem.

Vanwege het -in de ogen van de gebruikers- gebrek aan ondersteuning, is er een petitie gestart om Samsung er toe te bewegen om een nieuwe versie van het Android-besturingssysteem beschikbaar te stellen voor de Galaxy. De petitiemakers voeren als argument aan dat de Galaxy bij de aankoop als een toptoestel beschouwd mocht worden, en andere fabrikanten zoals HTC wel hun Android-toestellen met de tijd mee laten gaan. Of de petitie zin gaat hebben valt te betwijfelen. Tot nu toe heeft Samsung slechts stilzwijgend enkele firmware-updates uitgebracht voor de Galaxy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Joost -

  Dat zou heel mooi zijn!!!

  Nu alleen nog hopen dat er een behoorlijke update procedure bij hoort. Dat gerommel tot nu toe met externe applicaties en obscure sites is werkelijk beneden pijl voor een toestel uit deze prijsklasse!

 2. alex -

  ik kreeg net het volgende bericht:

  Geachte heer/ mevrouw

  Dank u voor uw e-mail met betrekking tot uw Samsung GT-I7500.

  U vraagt op welke termijn de update naar Android 2.0 voor de Galaxy i7500 beschikbaar zal zijn.

  De indicatie welke wij u geven kunnen in samenwerking met de afdeling Research & Development is begin 2010. Een exacte datum kunnen wij niet geven momenteel.

 3. alex -

  ja maar welke periode van 2010 begin midden eind. heb zelf ook helpdesk gemailt of ze een richtlijn kunnen aangeven wanneer het gebeurd maar nog geen reactie gehad

 4. VEKI -

  IK HOOP DAT ER MENSEN ZIJN DIE BIJ SAMSUNG MOBILE NEDERLAND WERKEN, DIE DE BALLEN HEBBEN OM EEN 🙁 BERICHTJE NAAR KOREA TE STUREN OM DIT PROBLEEM VOOR DE TROUWE KOPERS OP TE LOSSEN !!!:Y

 5. tremor -

  Dat komt omdat ze ongelooflijk veel verschillende modellen uitbrengen, dan moet je ergens anders op besparen.
  Als ze al die modellen ook nog zouden moeten voorzien van support, dan denk ik dat de prijzen flink omhoog zouden schieten.

  1. kevin -

   Klopt dat ze zoveel modellen uitbrengen. Maar dat doet Nokia ook en over het algemeen worden de highend toestellen van Nokia wel voorzien van firmware updates om op zijn minst bugs op te lossen. Maar in de i8910 zitten sinds de release een aantal serieuze bugs en op zijn minst verwacht je dat die worden opgelost. Maar ik heb zo mijn twijfels. Dus volgend toestel waarschijnlijk een HTC android toestel of een higend nokia. Maar zeker geen samsung!!! met mooi reclames over HD recording, maar puntje bij paaltje worden er nog steeds frames gedropt. En ik vindt het een beetje sneu dat je een petitie moet starten om fouten op te lossen. Maar hopelijk helpt het. Maar ik denk het niet. En betreft de I8910. In italy zijn er wel een aantal firmware updates geweest. Echter deze zijn niet officeel in nederland beschikbaar. Dus nog een argument om nooit meer een samsung te kopen. ondanks dat de samsumg toestellen zoals de galaxy en i8910 wel gave toestellen zijn en potentie hebben. Maar zonder fatsoenlijke firmware wordt het niets.

 6. Jeroen -

  Voor de Samsung i8910HD is ook een petitie gestart na de firmware update van de N97 naar versie 2.0.

  Ik mis ook een hoop op mijn i8910HD, maar of dat ooit goedkomt is nog de vraag..

 7. Kevin -

  Samsung is erg slecht met het upbrengen van software updates. Ze besteden veel tijd en moeite om nieuwe toestellen te lanceren en vervolgens hoor je ze niet. Voorbeeld is de Galaxy en de samsung i8910. Erg slecht, en puur op basis van deze firmware onduidelijkheid , koop ik nooit meer een samsung. Dan maar geen OLED scherm

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters