Samsung Galaxy J2 met Smart Glow officieel aangekondigd

Samsung Indië heeft vandaag de Galaxy J2 aangekondigd. In tegenstelling tot veel andere toestellen uit de J-lijn, bezit de J2 een erg innovatie feature: Smart Glow. In dit artikel lees je wat Smart Glow is en maak je kort kennis met Samsungs nieuwe toestel.

Smart Glow

Simpel gezegd is Smart Glow een alternatief op een notificatieledje. Om de achtercamera heen zit een ring die meerdere kleuren licht kan uitstralen. Zo kun je aan contacten en meldingen een speciale kleur toewijzen, waardoor je het bijvoorbeeld snel kunt zien wanneer je accu bijna leeg is. Met de ring kun je gemakkelijker selfies maken via de achtercamera. Wanneer je lichaam in het shot is, licht de ring op om te laten weten dat er een foto gemaakt wordt.

Samsung Galaxy J2 2016

 

 

Andere nieuwe functies

In de Galaxy J2 zit de nieuwe Turbo Speed Technology van Samsung. Hierdoor zou werkgeheugen efficiënter gebruikt moeten worden, waardoor applicaties tot 40% sneller moeten laden. In de telefoon zit ook een UDS-mode (Ultra Data Saving). Of deze nieuwe functies daadwerkelijk een groot effect hebben op de efficiëntie van je toestel, is nog niet getest.

Specificaties

Onder de kap zit een 1,5GHz quad-core processor van Chinese fabrikant Spreadtrum. 1,5GB werkgeheugen en 8GB uitbreidbaar opslaggeheugen zijn ook aanwezig. Met de achtercamera kun je foto’s maken met een maximale resolutie van 8 megapixel. Aan de voorkant zit een 5-megapixel selfiecamera. Foto’s kun je vervolgens terugkijken op het 5-inch superamoledscherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Om de telefoon van stroom te voorzien, is een 1600mAh accu aanwezig. Voor het snel browsen van internet is ondersteuning van 4G-netwerken ingebouwd.

Fabrieks-af draait dit toestel op 6.0 Marshmallow. Over beschikbaarheid in Europa is momenteel nog weinig bekend. In Indië is de telefoon vanaf 10 juli beschikbaar via online winkels voor een prijs van 9750 India Rupees (ongeveer €131).

Bron: Samsung Indië

Galaxy Note 9 Samsung Galaxy Note 8 review uitgelicht

‘Samsung Galaxy Note 9 krijgt toch vingerafdrukscanner in scherm’ lees verder

OnePlus 6 specificaties

Specificaties OnePlus 6 gelekt: indrukwekkend voorproefje lees verder

Samsung Galaxy S9

Deze adblocker is onmisbaar op elke Samsung Galaxy smartphone lees verder

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters