Samsung Galaxy J2 met Smart Glow officieel aangekondigd

Samsung Indië heeft vandaag de Galaxy J2 aangekondigd. In tegenstelling tot veel andere toestellen uit de J-lijn, bezit de J2 een erg innovatie feature: Smart Glow. In dit artikel lees je wat Smart Glow is en maak je kort kennis met Samsungs nieuwe toestel.

Smart Glow

Simpel gezegd is Smart Glow een alternatief op een notificatieledje. Om de achtercamera heen zit een ring die meerdere kleuren licht kan uitstralen. Zo kun je aan contacten en meldingen een speciale kleur toewijzen, waardoor je het bijvoorbeeld snel kunt zien wanneer je accu bijna leeg is. Met de ring kun je gemakkelijker selfies maken via de achtercamera. Wanneer je lichaam in het shot is, licht de ring op om te laten weten dat er een foto gemaakt wordt.

Samsung Galaxy J2 2016

 

 

Andere nieuwe functies

In de Galaxy J2 zit de nieuwe Turbo Speed Technology van Samsung. Hierdoor zou werkgeheugen efficiënter gebruikt moeten worden, waardoor applicaties tot 40% sneller moeten laden. In de telefoon zit ook een UDS-mode (Ultra Data Saving). Of deze nieuwe functies daadwerkelijk een groot effect hebben op de efficiëntie van je toestel, is nog niet getest.

Specificaties

Onder de kap zit een 1,5GHz quad-core processor van Chinese fabrikant Spreadtrum. 1,5GB werkgeheugen en 8GB uitbreidbaar opslaggeheugen zijn ook aanwezig. Met de achtercamera kun je foto’s maken met een maximale resolutie van 8 megapixel. Aan de voorkant zit een 5-megapixel selfiecamera. Foto’s kun je vervolgens terugkijken op het 5-inch superamoledscherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Om de telefoon van stroom te voorzien, is een 1600mAh accu aanwezig. Voor het snel browsen van internet is ondersteuning van 4G-netwerken ingebouwd.

Fabrieks-af draait dit toestel op 6.0 Marshmallow. Over beschikbaarheid in Europa is momenteel nog weinig bekend. In Indië is de telefoon vanaf 10 juli beschikbaar via online winkels voor een prijs van 9750 India Rupees (ongeveer €131).

Bron: Samsung Indië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters