‘Volledige specificaties Samsung Galaxy J3 (2017) duiken op’

Na een uitgebreid bezoekje aan Geekbench zijn nu ook de specificaties van de Samsung Galaxy J3 (2017) opgedoken. Het low-end model is onlangs getest met GFXBench.

Samsung Galaxy J3 (2017)

Eind vorig jaar dook het gerucht op dat de Samsung Galaxy J3 (2017) in april dit jaar zou worden onthuld. De tijd gaat zeer snel, want ondertussen is het bijna zo ver. Misschien gaat het toestel april niet redden, maar het zal niet lang meer duren. Na de certificatie van het Amerikaanse FCC en een bezoekje aan Geekbench is de Galaxy J3 (2017) nu ook door GFXBench gehaald.

Samsung Galaxy J3 (2016)
Samsung Galaxy J3 (2016)

GFXBench is een programma waarmee toestellen kunnen worden getest. Daar komt vervolgens een score uit, die je weer kunt vergelijken met andere smartphones. Hartstikke handig, maar voor ons is het vooral interessant dat daarbij ook de specificaties op een rijtje worden gezet. Daardoor weten we nu precies wat we van de Samsung Galaxy J3 (2017) kunnen verwachten.

Specificaties

Laten we de opgedoken specificaties even doorlopen. De Samsung Galaxy J3 (2017) heeft een 5-inch scherm met een resolutie van 720 x 1280. Onder de motorkap zit de Exynos 7570, met een quad-core 1.4GHz CPU en de Mali-T720 GPU. Als gebruiker heb je beschikking tot 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan intern opslaggeheugen. Aan de achterkant van het budgetmodel zit een 12MP camera. Selfies kunnen met een 5MP camera genomen worden. De Galaxy J3 (2017) draait op Android 7.0.

Samsung Galaxy J3 (2017)

Low-end model

Onlangs werd het langverwachte toestel dus ook met Geekbench getest. Toen scoorde het model niet al te hoog, maar dat valt ook te verwachten van een low-end model. Juist daardoor heeft de smartphone naar verwachting dankzij deze generatie Exynos chips een excellente accuduur. Zolang je geen zware spelletjes speelt kan het dus een ideaal budgetmodelletje gaan worden. Voor we dat soort conclusies kunnen gaan trekken moeten we echter eerst de officiële lancering afwachten.

Bron: GFXBench via techupdate3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters