Specificaties Samsung Galaxy J3 2018: goedkope topper

Hoewel Samsung’s premium Galaxy S-serie handsets elk jaar de meeste aandacht binnen de Samsung lineup opeisen, brengt de smartphonemaker ook wat goedkopere modellen op de markt. De Samsung Galaxy J3 is daar een voorbeeld van. Volgend jaar verwachten we weer een nieuwe versie van de J3 en GFXBench lijkt al wat specificaties van het toestel te hebben vergaard.

Samsung Galaxy J3 met een korreltje zout

Zoals altijd met opgedoken specificaties, moet je dit natuurlijk wel met een korreltje zout nemen. Het zou heel goed kunnen dat de uiteindelijke smartphone met andere specificaties komt. Vaak kloppen sommige dingen echter wel, dus het is toch interessant om even te bekijken.

Samsung Galaxy J3
Huidige Samsung Galaxy J3

Verbeterde graphics processing unit

Het nieuwe model van de Galaxy J3 heeft de modelnaam Galaxy SM-J337 en zou volgens GFXBench komen met een 1.5GHz quad-core processor in combinatie met 2GB RAM en 16GB opslagruimte. Samsung kennende zal het waarschijnlijk een Exynos chipset worden. Daarnaast zou de GPU van het toestel verbeterd zijn ten opzichte van het huidige model. Het nieuwe model zou een Mali-G71 krijgen. Wat het display betreft zou dit een 5 inch scherm worden met een HD resolutie. Verder zou de telefoon draaien op Android 7.1.1 Nougat.

Camera krijgt minder megapixels

Verrassend genoeg lijkt de camera van de aankomende versie er niet op vooruit te gaan en misschien zelfs een stapje terug te nemen. Het huidige model komt met een 13 megapixel hoofdcamera, maar blijkbaar zou die van de nieuwere handset komen met een 8 megapixel lens. Natuurlijk zegt het aantal megapixels ook weer niet alles. Het zou kunnen dat de nieuwe Samsung Galaxy J3 met verbeterde technologie komt, waardoor de camera alsnog betere beelden maakt.

Via: PhoneArena, GFXBench

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters