Nieuwe Samsung Galaxy J8 gelekt: degelijke specificaties en Android Oreo

De Samsung Galaxy A-serie is dit jaar ietsje prijziger dan voorgaande jaren. Daar krijg je dunnere schermranden en een prima accuduur voor terug, zoals je in onze review kunt lezen. Vind je die toestellen toch net iets te duur? Dan heeft de Koreaanse techgigant elk jaar de Samsung Galaxy J-serie voor je klaar staan. Dat is de goedkopere mid-range serie van het merk. Maak kennis met de vermeende Samsung Galaxy J8.

Samsung Galaxy J8 duikt op

Het volgende toestel in die lijn is nu gelekt. Het gaat om de resultaten van een benchmarktest. Daarmee kunnen de prestaties van een smartphone gemeten worden. In de database van Geekbench dook een onaangekondigd toestel op met de codenaam Samsung SM-J720F. Afgaande op modelnummers van huidige toestellen hebben we hier waarschijnlijk met de Samsung Galaxy J8 te maken.

Samsung Galaxt J7+
De Samsung Galaxy J7+

Het wordt een soort tussenmodelletje, een optie die eigenlijk tussen de twee bestaande modellen invalt. Het toestel heeft een 1.6GHz octa-core Exynos 7885 processor, 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen. Wat echter vooral opvalt, is de software waar het onaangekondigde model op draait. Tijdens de benchmarktest draaide de Samsung Galaxy J8 op Android 8.0 Oreo. Een update die de rest van de Galaxy J-serie nog niet heeft ontvangen.

Goed nieuws

Dat is vooral op de lange termijn goed nieuws. Een lancering met Android Nougat zou de kans op verdere updates op de lange termijn immers verkleinen. Laten we nog even naar de rest van de gelekte specificaties bekijken. De vermeende Samsung Galaxy J8 heeft een 5.5-inch 720p scherm. Men vermoedt echter dat het om een foutje gaat, gezien een 1080p scherm logischer zou zijn in de context van de rest van de specificaties en Samsung’s lineup.

Samsung Galaxy J8

Al met al zijn het degelijke specificaties. Dit toestel komt in de buurt van de Samsung Galaxy A8 (2018). Het blijft een kwestie van afwachten wat dat met de prijs gaat doen. Aan de andere kant is de kans kleiner dat deze serie ook dunnere schermranden krijgt. Het is helaas nog niet bekend wanneer de Samsung Galaxy J8 wordt onthuld. Check ondertussen onze review van de Samsung Galaxy A8 (2018).

 

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters