Samsung Galaxy mp3-speler met Android moet iPod verslaan

Het lijkt sprekend op een Samsung Galaxy-toestel, het heet ook Samsung Galaxy (Player) en je kunt er niet mee bellen, maar er alleeen muziek en films op afspelen. Dat klinkt als een iPod Touch, en dat is precies het apparaat dat Samsung met de Player wil verslaan op de markt voor mp3-spelers.

samsung galaxy player

De Samsung Galaxy Player loopt op Android, net zoals de iPod Touch op hetzelfde iOS loopt als de iPhone. Het apparaat wordt ook wel gezien als een soort mini-tablet. Je kunt er via WiFi mee internetten en er spellen op spelen. Kortom, de Galaxy Player verhoudt zich tot de iPod Touch als de Samsung Galaxy S tot de iPhone.

Het was al iets langer bekend dat Samsung aan dit apparaat werkt, en de Verenigde Staten – de thuismarkt van Apple – is na enkele landen in Azië aan de beurt om door deze mp3/4 speler onderhanden te worden genomen. De Player is er in twee formaten, met een 4 en een 5 inch scherm. Het is nog niet zeker of Samsung met beide versies de Amerikaanse markt gaat bestoken.

De specificaties van de 5 inch versie: Android Froyo 2.2, 5 inch WVGA TFT LCD scherm, 8 gigabyte geheugen en geschikt voor 32 Gb microSD-kaarten, VGA-camera aan de voorkant en 3.2 megapixel camera aan de achterkant met autofocus en flitser.

Het apparaat kan een reeks aan audio- en videocodecs aan en heeft een stereospeaker ingebouwd. DLNA zit er ook in en het apparaat is tevens voorzien van bluetooth 3.0, GPS, een accelerometer en WiFi. De Android Market is beschikbaar en Google Mobile apps ook.

Eigenlijk is de missende belfunctie het enige dat het apparaat onderscheidt van de Samsung Galaxy-telefoons.

Bron: Android Comunity

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters