Samsung Galaxy Note 10.1 krijgt verbeterde specificaties

Samsung gaat de Galaxy Note 10.1 voorzien van 2GB aan RAM geheugen en een quadcore processor waar deze oorspronkelijk beschikte over 1GB aan RAM en een dualcore processor. Daarnaast zou Samsung de tablet op 15 augustus opnieuw willen lanceren of tijdens de IFA.

Samsung Galaxy Note 10.1 krijgt verbeterde specificaties

De Samsung Galaxy Note 10.1 werd in februari tijdens het Mobile World Congress aangekondigd door Samsung. De Galaxy Note 10.1 is net als het kleinere broertje de Galaxy Note in staat om met een pennetje overweg te kunnen om op het apparaat te tekenen en te schrijven. Tot op heden is deze tablet nog niet terug te vinden in de winkels maar daar komt mogelijk snel verandering in.

Gisteren doken op Bravepost de eerste foto’s van het mogelijk productie exemplaar op samen met een eerste officiële commercial. Wat verder opvalt is dat Samsung de specificaties van de tablet heeft aangepast om deze meer competitief te maken. Zo krijgt de Galaxy Note 10.1 een verdubbeling van het werkgeheugen mee (van 1 naar 2GB aan RAM) zodat applicaties probleemloos en snel moeten draaien. Om de snelheid verder op te voeren is de dualcore processor vervangen door een quadcore variant, maar dit was al eerder bekend gemaakt.

Samsung Galaxy Note 10.1

 

Samsung Galaxy Note 10.1

 

Een nadeel dat we ontdekte aan de Galaxy Note 10.1 tijdens het Mobile World Congress was dat de pen niet in het apparaat op te bergen was. Samsung zei wel dat er speciale hoesjes kwamen om de pen mee te nemen. In de vernieuwde versie van de Note 10.1 lijkt wel de mogelijkheid te zijn de pen weg te stoppen.

De rest van de specificaties zijn gelijk gebleven wat betekend dat de tablet een 1280×800 resolutie scherm heeft, een 5 megapixel camera aan de achterkant en een 2 megapixel camera aan de voorkant. Ook beschikt de tablet naast de pen over een microSD slot om het geheugen uit te breiden, een USB poort en bluetooth. De tablet draait verder op Android 4.0 met een TouchWiz interface aangepast voor tablets.

Volgens de geruchten gaat Samsung de Galaxy Note 10.1 opnieuw lanceren vanwege het lange wachten sinds februari. De herlancering zou dan 15 augustus plaatsvinden tijdens een speciaal Galaxy evenement of tijdens de IFA beurs die eind augustus plaatsvind.

Voor diegene die niet kunnen wachten op deze tablet hebben we hieronder alvast de commercial geplaatst met daaronder onze eerste ervaring van de Note 10.1 tijdens het Mobile World Congres.

Bron: Android Authority

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters