‘Samsung Galaxy Note 5 krijgt USB C-poort’

Samsung gaat de Galaxy Note 5 voorzien van een USB C-poort. Daarmee wordt de phablet de eerste smartphone van de Zuid-Koreaanse fabrikant die de nieuwe ingang krijgt.

Samsung hoopt smartphonefanaat in 2015 op wenken te bedienen note 4 camera

Dit meldt het Zuid-Koreaanse Naver op basis van een aantal anonieme bronnen. Deze site heeft in het verleden wel eerder kloppende dingen over ontwikkelingen bij Samsung geschreven.

USB C is de nieuwe standaard voor USB-ingangen. Deze variant is handiger, omdat het niet uitmaakt of je ‘m met de boven- of onderkant in de smartphone steekt. Daarnaast kan het kabeltje ook in laptops worden gestoken en sneller data versturen. Het duurt dan bijvoorbeeld minder lang om een film op je apparaat te plaatsen.

Samsung kondigt de Galaxy Note 5 zeer waarschijnlijk aan op de IFA-beurs in Berlijn, begin september. All About Phones is hierbij aanwezig. Naver schrijft ook nog wat over mogelijke specificaties van de Galaxy Note 5.

Zo krijgt het scherm waarschijnlijk ‘gewoon’ een quad HD-display met een resolutie van 2560×1440 pixels. Deze display krijgt een formaat van 5,9 inch. In de smartphone komt een Exynos 7422-processor te zitten, dat een iets betere processor is dan de Exynos 7420-chipset die in de Galaxy S6 zit.

Verder rust Samsung de smartphone waarschijnlijk uit met een grote batterij die een inhoud heeft van 4100 mAh. De Galaxy Note 5 wordt met 7,9 millimeter wel een stukje dikker dan de Galaxy S6, die slechts 6,8 millimeter dun is. Bij de phablet wordt verder een Stylus-pen meegeleverd.

De USB C-ingang komt waarschijnlijk onderaan het toestel te zitten, maar zeker weten doen we dat dus pas in september.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters