‘Samsung Galaxy Note 6 krijgt 6 GB werkgeheugen’

De Samsung Galaxy Note 6 gaan we later in 2016 zien, maar wanneer is nog de vraag. Op Weibo, de Chinese variant van Twitter, zijn een aantal geruchten gelekt over de hardware van de Galaxy Note 6. Dit toestel zal een werkgeheugen hebben van maar liefst 6GB en heeft een 12-megapixelcamera en een 5,8-inch amoledscherm.

Samsung Galaxy Note 6Op dit moment zijn de smartphones in de high end-markt voorzien van maximaal 4 GB werkgeheugen. Samsung kondigde vorig jaar al aan dat ze bezig waren met de productie van 6 GB aan werkgeheugen voor smartphones. Dat het nieuws is uitgelekt over Samsungs 6 GB aan werkgeheugen komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het was alleen de vraag wanneer en in welke smartphone de 6 GB terecht zal komen. De Galaxy Note 6 lijkt dus de primeur te krijgen. In ieder geval van een Samsung-telefoon.

Opvallend minder megapixels

Andere specificaties worden ook al genoemd. De Samsung Galaxy Note 6 zal als het goed is een 12-megapixelcamera hebben, net als waarschijnlijk de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge. Best gek, want de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge hebben een 16-megapixelcamera. Er is een nieuwe sensor toegevoegd aan de nieuwe camera’s van de smartphones. Deze sensors kunnen meer licht opvangen, waardoor de foto’s in slechte omstandigheden er beter uit komen te zien. Dit zou het mindere aantal megapixel verklaren.

AmoledschermSamsung Galaxy Note 6

Het nieuwe toestel heeft een 5,8-inch amoledscherm met een Quad HD-resolutie van 2560×1440 pixels. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van het beeldscherm optimaal benut wordt. De Note 4 en Note 5 hadden 2,048 drukpunten en de Note 6 heeft 1,042 drukpunten voor de S Pen. Over deze ontwikkeling is niks gelekt en zijn erg benieuwd naar deze ontwikkeling.

Processoren

Er komen varianten uit van de smartphone met twee types processoren, de Snapdragon 820 van Qualcomm en een eigen ontwikkeld Exynos-chip. Het zou wel eens om de Exynos 8890 kunnen zijn die Samsung waarschijnlijk ook voor de Galaxy S7 en S7 Edge gebruikt

Komt de Galaxy Note 6 wél naar Europa?

De kans bestaat dat de Galaxy Note 6 dit jaar wel naar Europa komt, wat niet gebeurde met de voorganger, volgens Techradar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters