‘Naam van opvolger Samsung Galaxy Note 5 bevestigd’

Evan Blass heeft op Twitter bevestigd dat de opvolger van de Samsung Galaxy Note 5 de Galaxy Note 7 gaat heten aan de hand van een officieel logo.

Samsung

Veelvuldig bron van gelekte informatie betreffende onaangekondigde smartphones Evan Blass heeft vandaag middels zijn Twitter-account bevestigd dat de opvolger van de Samsung Galaxy Note 5 de Galaxy Note 7 gaat heten.

Hij plaatste een foto op Twitter van een Galaxy Note 7 logo, waarmee we eindelijk duidelijkheid krijgen over de naam van de langverwachte phablet. Naast het feit dat het nog niet duidelijk was of Edge in de titel zou staan bleef er ondanks aanhoudende geruchten twijfel bestaan over of Samsung een generatie over zou slaan.

Galaxy Note 7

Volgens betrouwbare bronnen wil de Koreaanse gigant verwarring onder de consumenten voorkomen over welk toestel nieuw is, en dus de Galaxy Note serie gelijk krijgen qua nummering met de Galaxy S lijn. Samsung vreest ervoor dat consumenten anders denken dat de Galaxy Note 6 een verouderd toestel is, want de Galaxy S7 bestaat immers al.

Galaxy Note 7

Nu blijken die geruchten dus te kloppen, althans, als de informatie van Evan Blass klopt. De afbeelding zou door iedereen met een beetje Photoshop kennis bewerkt kunnen zijn, maar normaliter is Evan Blass goed geïnformeerd en heeft hij het meestal bij het rechte eind.

Specificaties

De Galaxy Note 7 heeft naar verwachting een 5.8-inch Super AMOLED scherm met gebogen randen, een verbeterde Exynos 8 chipset in combinatie met 6GB aan werkgeheugen en een flinke 4000mAh batterij. Aan de achterkant zit waarschijnlijk een high-end 12MP camera met ultra autofocus. Naast een vingerprintscanner heeft het toestel waarschijnlijk ook een iris scanner, waarmee de nadruk nog meer op veiligheid wordt gelegd.

Onderscheid

Het wordt interessant om te zien hoe Samsung het onderscheid gaat maken tussen de Note 7 en de Galaxy S7 Edge, gezien beide gebogen randen hebben, maar dat niet aan de naam van de Note 7 af te zien is. Als je dan toch verwarring onder consumenten wil voorkomen, dan lijkt dat niet de meest tactische zet. We gaan het allemaal op 2 augustus mee maken, wanneer Samsung zijn nieuwe phablet gaat onthullen.

Bron: Evan Blass

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters