Samsung Galaxy Note 7 crasht heel vaak: #Brickgate?

Steeds meer eigenaren van de Samsung Galaxy Note 7 melden online dat hun exemplaren continu crashen.

Samsung Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 werd begin deze maand aangekondigd door Samsung. De phGalaxy Note 7 crashablet blijkt een groot succes te zijn, terwijl de Koreaanse smartphonefabrikant dankzij de Galaxy S7 Edge al zijn eigen records verbrak. De Galaxy Note 7 heeft een strak ontwerp, een sterke processor en uitstekende camera’s, zo beamen reviewers.¬†Al met al heeft Samsung dus een fantastisch jaar. Wat zou er nog fout kunnen gaan?

#Brickgate

Wellicht heeft de Koreaanse fabrikant zich een heuse #brickgate op de hals gehaald. Steeds meer consumenten doen namelijk online hun beklag over het populaire vlaggenschip van Samsung. Exemplaren lopen frequent vast, blijven steken in een bootloop of doen helemaal niks meer. Het gebeurde zelfs met het recensie-exemplaar van een bekende smartphoneblog.

Crashes

Het probleem begint op te spelen na een aantal dagen van normaal gebruik. Volgens de consumenten die met het probleem kampen is er geen patroon of oorzaak achter de crashes te vinden. Vervolgens wordt het alleen maar erger, want gebruikers melden dat hun Note 7 daarna vast komt te zitten in een bootloop. Dan blijft de phablet dus opstarten, zonder ooit daadwerkelijk verder te komen.

Trucjes

Ook in safe mode of recovery blijven de Samsung Galaxy Note 7 exemplaren vastlopen, tot je er als gebruiker helemaal niks meer mee kunt doen. Het wipen van de cache en andere trucjes die je nog kunt uitvoeren lijken niet te helpen. Steeds meer gebruikers komen dan ook tot de conclusie dat het wellicht een foutje in de hardware zou kunnen zijn. Gecertificeerde Samsung winkels hebben ook geen oplossing voor de crashende exemplaren. In plaats daarvan krijg je als gebruiker gewoon een nieuw exemplaar.

Exynos

Steeds meer eigenaren van de Samsung Galaxy Note 7 komen naar voren met het probleem. Tot nu toe gaat het bijna alleen maar om de internationaal verkochte Exynos variant van het vlaggenschip, die je ook in Nederland kunt bestellen. Of het is dus een Exynos-gerelateerd probleem, of Amerikaanse gebruikers van de Note 7 zijn nog niet vocaal genoeg.

Samsung’s reactie

Samsung Galaxy Note 7 reviewSamsung heeft nog niet het probleem erkend of bevestigd dat het aan een oplossing werkt. Het is ook nog niet helemaal duidelijk hoe wijdverspreid dit probleem is. Voorlopig kun je gerust een exemplaar van de Galaxy Note 7 bestellen, want de kans dat je met dit probleem te kampen krijgt is waarschijnlijk klein. Bovendien heb je natuurlijk garantie.

Bron: XDA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Cees -

  Nou, zo premium bleek hij dus ook niet te zijn (wel zijn prijs). Veel te snel en slecht getest op de markt gebracht.
  Nu ook nog eens blijkt dat de Iphone 7 veel krachtiger en sneller is zal de prijs toch echt flink moeten zakken willen ze dit toestel nog aan de man brengen.
  Software is nooit Samsung’s sterkste kant geweest.

 2. John -

  Het toestel is niet eens verkrijgbaar in Europa, heel het artikel laat doorschijnen van wel. Na al die perikelen rond de Note 7, is het zelfs de vraag of ie in Europa ooit gaat uitkomen! Vergeet niet dat zijn voorganger hier nooit beschikbaar was.

 3. Leyla -

  Ik heb een samsung edge 7 plus,ben er wel tevreden over behalve dat ie heel erg warm wordt ineenkeer.ik heb hem pas 4mnd .ik ben alleen heel erg bang dat ie ineenkeer gaat ontloffen ,zo warm dat ie wordt.

 4. Joost -

  En toch hier een vijf sterren review. Wacht, het ding is vrij traag (met bepaalse zaken zelfs trager dan een twee jaar oude iPhone), je mag blij zijn met een jaar software updates, hij loopt om de haverklap vast en toch vijf sterren?

 5. DingieM -

  “Het gebeurde zelfs met het recensie-exemplaar van een bekende smartphoneblog”.

  Dit is vaag en klinkt als speculatie, bovendien maakt het niets uit of het een onbekende of bekende bron is. Links als bewijs graag.

 6. john -

  Denk dat dit zeker wel het einde is van het Samsung tijdperk, ze zijn te snel doorgeschoten in hun aanpak en visie.
  Heb problemen met s6 s7 en de Note 4 gehad, dus ga maar op zoek naar een alternatief.

   1. WGACA -

    Sorry maar geloof je echt totaal niet. 3 S7 Edge die allemaal vastlopen….Weinig tot niks over gehoord in media en S7 staat nog steeds overal bovenaan, dus als dit zo’n slechte telefoon is had dat nu wel tot uiting gekomen.

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters