Samsung Galaxy Note 7 crasht heel vaak: #Brickgate?

Steeds meer eigenaren van de Samsung Galaxy Note 7 melden online dat hun exemplaren continu crashen.

Samsung Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 werd begin deze maand aangekondigd door Samsung. De phGalaxy Note 7 crashablet blijkt een groot succes te zijn, terwijl de Koreaanse smartphonefabrikant dankzij de Galaxy S7 Edge al zijn eigen records verbrak. De Galaxy Note 7 heeft een strak ontwerp, een sterke processor en uitstekende camera’s, zo beamen reviewers.¬†Al met al heeft Samsung dus een fantastisch jaar. Wat zou er nog fout kunnen gaan?

#Brickgate

Wellicht heeft de Koreaanse fabrikant zich een heuse #brickgate op de hals gehaald. Steeds meer consumenten doen namelijk online hun beklag over het populaire vlaggenschip van Samsung. Exemplaren lopen frequent vast, blijven steken in een bootloop of doen helemaal niks meer. Het gebeurde zelfs met het recensie-exemplaar van een bekende smartphoneblog.

Crashes

Het probleem begint op te spelen na een aantal dagen van normaal gebruik. Volgens de consumenten die met het probleem kampen is er geen patroon of oorzaak achter de crashes te vinden. Vervolgens wordt het alleen maar erger, want gebruikers melden dat hun Note 7 daarna vast komt te zitten in een bootloop. Dan blijft de phablet dus opstarten, zonder ooit daadwerkelijk verder te komen.

Trucjes

Ook in safe mode of recovery blijven de Samsung Galaxy Note 7 exemplaren vastlopen, tot je er als gebruiker helemaal niks meer mee kunt doen. Het wipen van de cache en andere trucjes die je nog kunt uitvoeren lijken niet te helpen. Steeds meer gebruikers komen dan ook tot de conclusie dat het wellicht een foutje in de hardware zou kunnen zijn. Gecertificeerde Samsung winkels hebben ook geen oplossing voor de crashende exemplaren. In plaats daarvan krijg je als gebruiker gewoon een nieuw exemplaar.

Exynos

Steeds meer eigenaren van de Samsung Galaxy Note 7 komen naar voren met het probleem. Tot nu toe gaat het bijna alleen maar om de internationaal verkochte Exynos variant van het vlaggenschip, die je ook in Nederland kunt bestellen. Of het is dus een Exynos-gerelateerd probleem, of Amerikaanse gebruikers van de Note 7 zijn nog niet vocaal genoeg.

Samsung’s reactie

Samsung Galaxy Note 7 reviewSamsung heeft nog niet het probleem erkend of bevestigd dat het aan een oplossing werkt. Het is ook nog niet helemaal duidelijk hoe wijdverspreid dit probleem is. Voorlopig kun je gerust een exemplaar van de Galaxy Note 7 bestellen, want de kans dat je met dit probleem te kampen krijgt is waarschijnlijk klein. Bovendien heb je natuurlijk garantie.

Bron: XDA

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters