Samsung Galaxy Note 7 crasht heel vaak: #Brickgate?

Steeds meer eigenaren van de Samsung Galaxy Note 7 melden online dat hun exemplaren continu crashen.

Samsung Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 werd begin deze maand aangekondigd door Samsung. De phGalaxy Note 7 crashablet blijkt een groot succes te zijn, terwijl de Koreaanse smartphonefabrikant dankzij de Galaxy S7 Edge al zijn eigen records verbrak. De Galaxy Note 7 heeft een strak ontwerp, een sterke processor en uitstekende camera’s, zo beamen reviewers. Al met al heeft Samsung dus een fantastisch jaar. Wat zou er nog fout kunnen gaan?

#Brickgate

Wellicht heeft de Koreaanse fabrikant zich een heuse #brickgate op de hals gehaald. Steeds meer consumenten doen namelijk online hun beklag over het populaire vlaggenschip van Samsung. Exemplaren lopen frequent vast, blijven steken in een bootloop of doen helemaal niks meer. Het gebeurde zelfs met het recensie-exemplaar van een bekende smartphoneblog.

Crashes

Het probleem begint op te spelen na een aantal dagen van normaal gebruik. Volgens de consumenten die met het probleem kampen is er geen patroon of oorzaak achter de crashes te vinden. Vervolgens wordt het alleen maar erger, want gebruikers melden dat hun Note 7 daarna vast komt te zitten in een bootloop. Dan blijft de phablet dus opstarten, zonder ooit daadwerkelijk verder te komen.

Trucjes

Ook in safe mode of recovery blijven de Samsung Galaxy Note 7 exemplaren vastlopen, tot je er als gebruiker helemaal niks meer mee kunt doen. Het wipen van de cache en andere trucjes die je nog kunt uitvoeren lijken niet te helpen. Steeds meer gebruikers komen dan ook tot de conclusie dat het wellicht een foutje in de hardware zou kunnen zijn. Gecertificeerde Samsung winkels hebben ook geen oplossing voor de crashende exemplaren. In plaats daarvan krijg je als gebruiker gewoon een nieuw exemplaar.

Exynos

Steeds meer eigenaren van de Samsung Galaxy Note 7 komen naar voren met het probleem. Tot nu toe gaat het bijna alleen maar om de internationaal verkochte Exynos variant van het vlaggenschip, die je ook in Nederland kunt bestellen. Of het is dus een Exynos-gerelateerd probleem, of Amerikaanse gebruikers van de Note 7 zijn nog niet vocaal genoeg.

Samsung’s reactie

Samsung Galaxy Note 7 reviewSamsung heeft nog niet het probleem erkend of bevestigd dat het aan een oplossing werkt. Het is ook nog niet helemaal duidelijk hoe wijdverspreid dit probleem is. Voorlopig kun je gerust een exemplaar van de Galaxy Note 7 bestellen, want de kans dat je met dit probleem te kampen krijgt is waarschijnlijk klein. Bovendien heb je natuurlijk garantie.

Bron: XDA

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters