Eerder dan Apple: ‘Samsung Galaxy Note 7 krijgt dubbele camera’

Uit nieuwe informatie blijkt dat Samsung’s Galaxy Note 7 Edge waarschijnlijk ook een dubbele camera krijgt, net zoals de iPhone 7 Plus.

Dubbele camera’s

Veel merken gebruiken de laatste maanden dubbele camera’s aan de achterkant van hun vlaggenschepen, zoals Huawei met de Huawei P9 en LG met de LG G5. Huawei’s combinatie van een monochrome camera en een normale camera zorgt ervoor dat er drie keer zoveel licht gevangen kan worden als een normale camera, met als resultaat scherpere foto’s. Althans, dat is het idee op papier. LG’s tweede camera aan de achterkant van de LG G5 heeft een wide-angle lens, die gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld foto’s van grote groepen of een landschap.

Dubbele camera’s zijn dus niet zomaar een hype, maar het blijft wachten op de eerste smartphones van Apple en Samsung die een dubbele camera utiliseren. Oppo, de op twee na best verkopende smartphonefabrikant ter wereld, implementeerde al enkele jaren geleden dubbele camera’s in zijn telefoons, maar het Chinese merk heeft sowieso de neiging om meer risico’s te nemen met zijn ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan de Oppo N1, een smartphone met een roterende camera. Nee, een dubbele camera wordt pas echt de status quo als Apple of Samsung het gaan gebruiken.

Samsung Galaxy Note 7 Edge

Dankzij geruchten wisten we al dat Apple’s iPhone 7 Plus een dubbele camera krijgt. Anonieme bronnen, gelekte renders en duidelijke foto’s tonen allemaal een dubbele camera aan de achterkant van het nieuwe toestel van Apple. Wat de tweede camera van Apple’s smartphone precies voor functie vervult is nog niet duidelijk. Vandaag dook er echter het gerucht op dat Samsung toch echt eerder zal zijn dan Apple, want de Samsung Galaxy Note 7 Edge krijgt ook een dubbele camera.

Samsung slaat de Galaxy Note 6 over om verwarring onder de consumenten te voorkomen. Gezien we al aan de Galaxy S7 toe zijn was het bedrijf bang dat de klant automatisch zou concluderen dat de Note 6 een achterhaalde phablet zou zijn, simpelweg omdat het een nummer achterloopt op het vlaggenschip van het Koreaanse bedrijf. Vandaar dat Samsung dus binnenkort de Galaxy Note S7 Edge uit zal gaan brengen.

iPhone 7 Plus

De dubbele camera van de langverwachte phablet wordt volgens een betrouwbare bron ontwikkeld door Samsung’s eigen Electro-Mechanics tak, ook wel SEMCO genoemd. Naast dat de dubbele camera waarschijnlijk gebruik maakt van Samsung’s eigen sensoren is het nog onduidelijk wat voor voordelen de dubbele camera van Samsung zal bieden. Het wordt interessant om te zien de nieuwe vlaggenschepen van Samsung en Apple zich met elkaar kunnen meten, maar daarvoor zullen we toch echt tot juli en september moeten wachten, de maanden waarin respectievelijk Samsung en Apple naar verwachting de Note 7 Edge en de iPhone 7 (Plus) aan zullen kondigen.

Bron: ZOL

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters