Het is officieel: de Samsung Galaxy Note 7 komt terug als Galaxy Note Fan Edition

Goed nieuws voor liefhebbers van de S-Pen: de Samsung Galaxy Note 7 komt terug als de Galaxy Note Fan Edition. Maar kunnen we het toestel ook in Nederland bemachtigen?

Samsung Galaxy Note 7 komt terug

Vorig jaar moest Samsung de Samsung Galaxy Note 7 compleet uit de schappen halen. Het was einde verhaal voor de verder fantastische phablet nadat exemplaren begonnen te ontploffen. Slecht nieuws voor fans die juist uitkeken naar het bejubelde toestel. De Galaxy Note 7 heeft Nederland nooit bereikt, al hebben wij het toestel wel gerecenseerd.

Maar goed, dan hebben we het dus over miljoenen exemplaren. Hoe kun je die op een milieuvriendelijke manier recyclen? Een deel wordt nu in fabrieken van Samsung gebruikt als camera’s, zo werd onlangs in een promotievideo van de Koreaanse fabrikant gespot.

Samsung Galaxy Note 7 Galaxy Note Fan Edition

Het overgrote deel zal echter opnieuw worden uitgebracht. Ja dat lees je goed, je kunt binnenkort alsnog de Samsung Galaxy Note 7 bemachtigen. Althans, als je in Zuid Korea of in een kleine selectie aan andere landen woont. Daar wordt de phablet namelijk vanaf 7 juli weer verkocht, zo bleek uit een poster die in verschillende Koreaanse winkels is gespot.

Voor de fans: Samsung Galaxy Note Fan Edition

Het is dan ook echt een toestel voor de diehard fans. Om de negatieve associatie te ontwijken heeft Samsung de naam van het toestel veranderd. De nieuwe versie van de Galaxy Note 7 heet de Galaxy Note Fan Edition.

Samsung heeft het fiasco van vorig jaar verrassend goed overleefd. De Samsung Galaxy S8 is een groot succes en de doorsnee consument lijkt de Galaxy Note 7 te zijn vergeten. Dankzij uitgebreidere en strictere veiligheidstests hoopt de Koreaanse fabrikant soortgelijke fiasco’s te voorkomen. Sterker nog, de techgigant stopt miljoenen in het onderzoek naar batterijen die helemaal niet kunnen ontploffen.

De Galaxy Note 7 vertrouwen
De Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Fan Edition is uitgerust met een kleinere batterij dan het originele toestel. Samsung kan immers niet riskeren dat het toestel alsnog ontploft en alle aandacht weer op het incident wordt gelegd, terwijl al het gedoe net was overgewaaid. Al helemaal als je beseft dat de Samsung Galaxy Note 8 binnenkort uitkomt. Dat zou een gigantische PR-ramp zijn.

Ondertussen zijn we meer dan een half jaar verder, en is de batterij nog eens kleiner ook. Het is dus logisch dat consumenten een flinke prijsverlaging verwachten. Helaas lijkt dat niet het geval te zijn. Geruchten wijzen erop dat de Galaxy Note Fan Edition nog steeds omgerekend rond de 600 euro gaat kosten. Op 7 juni gaan we ontdekken wat Samsung echt van plan is!

Bron: Weibo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Google

Google Docs krijgt handige nieuwe features en werkt beter samen andere G Suite applicaties lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters