‘Samsung Galaxy Note 7 krijgt usb type c-poort’

De Samsung Galaxy Note 7 krijgt misschien een usb type c-poort. Dit blijkt uit foto’s van een screenprotector-fabrikant. Samsung is in voorgaande jaren nooit meegegaan met de nieuwe aansluiting, het bedrijf werkte altijd met micro usb-poorten.

Evleaks

De Samsung Galaxy Note 7 was onlangs nog te bewonderen in een tweet van Evleaks. Meestal zijn dit soort renders het echte werk en je kunt ervan uitgaan dat dit het definitieve design is. Toch laten de renders alleen de voor- en achterkant zien. Op een gelekte foto van een screenprotector voor de Galaxy Note 7 kunnen we ook de onderkant van het toestel zien en daar is iets veranderd ten opzichte van de Note 5.

Usb type-cGalaxy Note 7

Op de foto zie je een Galaxy Note 7 met daarboven een screenprotector. De foto is een beetje gekanteld zodat je goed ziet dat het een screenprotector is die erboven zweeft. Toch is het meest interessante niet die glazen plaat, maar de usb type c-poort die eronder te zien is. Dat is in ieder geval waar het op lijkt, en als Samsung echt voor deze aansluiting kiest, is dit een grote stap.

Toekomst

Usb type-C is een aansluiting die al een tijdje op de markt is. Het is een beetje de Android-tegenhanger van de Apple Lightningkabel die ook symmetrisch is. Er zijn al een aantal toestellen op de markt met deze aansluiting zoals de Nexus 5X, 6P en de LG G5. Ondanks dat type-C de toekomst heeft, ging Samsung nooit over op de nieuwe aansluiting.

Android VRVeranderingen

 

Als het zo is dat de Note 7 een usb type C-aansluiting krijgt zal er het een en ander gaan veranderen. Ten eerste zal je niet meer elke random kabel in huis kunnen gebruiken om je toestel op te laden. Dit is natuurlijk een kwestie van gewenning, maar micro-usb is gewoon veel meer ingeburgerd. Het tweede is de Gear VR. Samsungs Gear VR heeft nu een micro usb-aansluiting en er zal een nieuwe variant moeten komen om ook de Note 7 te ondersteunen.

Release

De Samsung Galaxy Note 7 zal op 2 augustus gepresenteerd worden. Dan zullen we zeker weten of Samsung usb type-C gaat gebruiken of dat het gewoon een slechte render was.

Bron: Mobilefun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone 8

5 redenen om (niet) voor de iPhone 8 en 8 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 design Google

Google sluit grote deal met smartphone-tak HTC: alles wat je moet weten lees verder

OnePlus 5 JCC+

Deze smartphones laden het allersnelst op lees verder

iPhone X geld

Dit is hoeveel het Apple kost om een iPhone X te maken lees verder

Tim Cook iPhones 2018 iPhone X

Touch ID en meer: trefzekere analist deelt Apple’s plannen volgende iPhones lees verder

iOS 11 wallpapers

iOS 11 brengt legendarische lockscreen en homescreen eerste iPhone terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters