Update: Samsung stelt Nederlandse lancering Galaxy Note 7 waarschijnlijk uit

Samsung zal de verkoop van de Samsung Galaxy Note 7 op 10 oktober in Nederland hervatten, zo maakte de Koreaanse smartphonefabrikant vanmorgen bekend.

Update: Samsung heeft vanochtend bekend gemaakt dat de hervatte lancering van de Galaxy Note 7 met enkele dagen is uitgesteld in Zuid-Korea en Amerika. De kans is daarmee groot dat we ook in Nederland iets langer op het toestel moeten wachten. De genoemde datum van 10 oktober was sowieso alleen voor consumenten die het toestel hebben reed hebben besteld, maar nu blijkt dat zij waarschijnlijk ook langer moeten wachten.

Samsung Galaxy Note 7

Samsung begint zijn zaakjes langzaam weer op orde te krijgen na alle heisa rondom exploderende Galaxy Note 7 exemplaren. Volgens de Koreaanse smartphonefabrikant zijn meer dan de helft van de risicovolle toestellen al ingeruild. Consumenten die hun exemplaar nog niet hebben teruggebracht zullen notificaties ontvangen tot ze dat wel doen. Ondertussen heeft Samsung maatregelen getroffen om er voor te zorgen dat veilige Galaxy Note 7 exemplaren onderscheiden kunnen van de oude exemplaren.

Maatregelen

Zo heeft de fabrikant toestemming gekregen van Google om het batterij-icoontje groen te maken bij de veilige exemplaren. Ook zit er een speciale sticker op de verpakkingen en staat er een handige tool op de website van Samsung waarmee je snel kunt checken of je een veilig exemplaar te pakken hebt.

Nederland

Nederland Samsung Galaxy Note 7 ontploftNaar verwachting zal Samsung eind volgende maand de verkoop van de Samsung Galaxy Note 7 weer hervatten in de Verenigde Staten. In Nederland kunnen we vanaf 10 oktober weer met de Galaxy Note 7 aan de slag, zo heeft Samsung vandaag bevestigd. Het land dat als eerste weer met de phablet aan de slag kan is Samsung’s eigen Zuid-Korea, vanaf 28 september. Veel inwoners hebben daar echter hun defecte toestel nog niet ingeruild. Daarom heeft de overheid Samsung officieel verzocht om de inruilperiode te verlengen.

2017

De Koreaanse smartphonefabrikant heeft een flinke klap gekregen. 2016 was een bijzonder sterk jaar voor het merk, waarvan de Galaxy Note 7 de perfecte afsluiter moest gaan worden. Helaas liep het anders. Samsung zegt er vertrouwen in te hebben dat het snel zijn fouten goed kan maken en het momentum kan herpakken. Het bedrijf maakt zich klaar voor een sterk 2017, waar de Galaxy S8 ons de nare nasmaak van de Samsung Galaxy Note 7 snel moet doen vergeten.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Paul -

  Je kunt niet alles testen. Onmogelijk. Het is ook maar een klein percentage dat dit probleem heeft. Ook de iphone 7 heeft inmiddels een hele reeks aan klachten/problemen.

 2. de Haas -

  Ik snap niet dat dit soort toestellen bij consumenten terecht kunnen komen.
  Dit had Samsung allemaal vooraf door te testen voor kunnen zijn.

  Kijk mij zullen ze niet krijgen als klant omdat ik het überhaupt geen mooie toestellen vind.

  Ook Apple zoemt als hij wat druk krijgt dat hoorde ik bij vrienden. (maar die koop ik ook niet want die lopen helemaal hopeloos achter de rest aan hihi)

  Worden telefoons niet meer getest voordat ze de markt opgaan ??
  Ik bedoel exploderende telefoons zijn toch helemaal niet nodig deze tijd.
  Het geeft allemaal zoveel gedonder in vliegtuigen, bedrijven terreinen enzovoorts.

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters