Samsung Galaxy Note 7 komt naar Nederland

De Nederlandse site gsmhelpdesk.nl heeft van bronnen te horen gekregen dat de Samsung Galaxy Note 7 naar Nederland zal komen.

Nederlandse release

Vorig jaar koos Samsung ervoor zijn Galaxy Note 5, niet in Nederland en België uit te brengen. Wat we wel kregen was de Samsung Galaxy S6 Edge+. Net zoals de Note 5 was dit toestel voorzien van een groot scherm en goede specificaties. Alleen de S Pen miste, maar je kreeg wel de edge-randen die we al kende van de Galaxy S6 Edge. Heel wat mensen vonden het jammer dat de Note 5 niet naar Nederlands is gekomen, en Samsung moet dit gehoord hebben want het bedrijf zal zijn nieuwe Note ditmaal wel in Nederland op de markt brengen. Of het toestel ook in België verkrijgbaar zal zijn durven we niet te zeggen, maar we verwachten van wel.

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uurEdge-variant

Tot een aantal weken geleden was Samsung twee varianten van de Note 7 aan het testen. Eentje met edge-randen, en eentje zonder. Als we de geruchten mogen geloven, heeft Samsung ervoor gekozen enkel een edge-variant van het toestel te gaan uitbrengen. Het scherm van de Note 7 zal een 5,8-inch groot Amoled-scherm zijn met een quad-HD resolutie.

S Pen

Net zoals zijn voorganger, bij ons de Samsung Galaxy Note 4, zal de Note 7 voorzien zijn van een S Pen. Dit pennetje zal waarschijnlijk terug te vinden zijn in de linker, of rechter, onderhoek van het toestel. Met de S Pen kun je makkelijk iets op het scherm kribbelen, vlug een screenshot maken enzovoort.

Dubbele camera’sGalaxy Note 7

Eerder was ook al gebleken dat Samsung zijn Note 7 zal voorzien van twee achtercamera’s. Hoogstwaarschijnlijk zullen dit twee 12-megapixel sensoren, zoals die van de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, worden met een diafragmawaarde van f/1.7. Hierdoor kun je makkelijk mooie foto’s nemen in mindere lichtomstandigheden. Welke extra functionaliteit de dubbele achtercamera zal bieden kunnen we nog niet zeggen.

Krachtig

We weten ook al dat de smartphone voorzien zal zijn van een Snapdragon 823-octacore processor met 6GB werkgeheugen. De Snapdragon 823 is een snellere variant van de Snapdragon 820 die we terugvinden in toestellen zoals de HTC 10, LG G5 en aan de overkant van het water ook in de Galaxy S7 (Edge). De accu in de smartphone zal 4000mAh groot zijn, wat maar liefst 400mAh meer is dan de al erg grote accu van de Samsung Galaxy S7 Edge. Ook zal de Note 7 als eerste Samsung-smartphone voorzien zijn van een USB-C poort. Hoogstwaarschijnlijk loopt de Note 7 als een van de eerste smartphones standaard op Android N.

Galaxy Note 7Note 7 aankondiging

Uit een eerder gelekte uitnodiging zijn we te weten gekomen dat Samsung zijn Note 7 op 2 augustus zal presenteren. Over een prijs is er tot nu toe niets bekend, al kunnen we wel speculeren dat deze rond de €799 zal liggen.

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters