Dit is de nieuwe naam van de Samsung Galaxy Note 7

Samsung brengt binnenkort opnieuw de Galaxy Note 7 uit, dit keer met een kleinere batterij. Een Koreaanse publicatie heeft de nieuwe naam van het toestel onthuld: De Samsung Galaxy Note FE.

Het tragische einde Samsung Galaxy Note 7

Vorig jaar moest Samsung noodgedwongen de Samsung Galaxy Note 7 terugroepen. De geprezen phablet ontplofte in de handen van consumenten, met alle gevolgen van dien. Nadat een nieuwe batch ook explodeerde besloot de Koreaanse fabrikant verdere reputatieschade te voorkomen door geheel met het toestel te stoppen.

Samsung Galaxy S8 De Samsung Galaxy Note 7
De Samsung Galaxy Note 7

Maar ja, die voorraad zal niet zomaar verdwijnen. Daarom heeft Samsung besloten om er een kleinere batterij in te bouwen en ze alsnog uit te brengen. Dat bevestigde de techgigant vorige maand. Een nieuwe naam moet het verschil aanduiden: Samsung Galaxy Note 7R.

Althans, dat is de naam die in geruchten genoemd werd. Een Koreaanse publicatie genaamd Etnews heeft nu de uiteindelijke naam van de gerecyclede phablet onthuld: de Samsung Galaxy Note FE. De zeven verlaat dus het toneel, waarschijnlijk om de negatieve associatie te voorkomen.

Samsung Galaxy Note FE: Fandom Edition

FE staat voor Fandom Edition. Met de Samsung Galaxy Note Fandom Edition richt de techgigant zich dus echt op de diehard fans. Fans die door de ontzettend positieve recensies nog weten dat het een uitstekend toestel is, en het met een kleinere batterij dus aandurven.

Nederland Samsung Galaxy Note 7 review

De batterij was immers de boosdoener, dus de Samsung Galaxy Note FE is gewoon veilig. Samsung gaat volgens de Koreaanse publicatie 300,000 exemplaren produceren. De fabrikant heeft dus vertrouwen in de phablet.

Het model wordt hoogstwaarschijnlijk volgende maand in Zuid-Korea gelanceerd. De Galaxy Note FE gaat naar verluidt een stuk minder kosten dan het origineel. Samsung haalt waarschijnlijk een derde van de prijs af.

Het is helaas nog niet bekend of de Samsung Galaxy Note FE ook naar Amerika komt, laat staan Europa. Samsung blijft zich hier vooral focussen op de populaire Samsung Galaxy S8.

Met de Snapdragon 821 en een scherp scherm is de Galaxy Note FE nog altijd een prima optie. Denkt de consument er echter ook zo over? Check ook onze review van de Samsung Galaxy Note 7.

Bron: The Android Soul

 

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters