Dit is de nieuwe naam van de Samsung Galaxy Note 7

Samsung brengt binnenkort opnieuw de Galaxy Note 7 uit, dit keer met een kleinere batterij. Een Koreaanse publicatie heeft de nieuwe naam van het toestel onthuld: De Samsung Galaxy Note FE.

Het tragische einde Samsung Galaxy Note 7

Vorig jaar moest Samsung noodgedwongen de Samsung Galaxy Note 7 terugroepen. De geprezen phablet ontplofte in de handen van consumenten, met alle gevolgen van dien. Nadat een nieuwe batch ook explodeerde besloot de Koreaanse fabrikant verdere reputatieschade te voorkomen door geheel met het toestel te stoppen.

Samsung Galaxy S8 De Samsung Galaxy Note 7
De Samsung Galaxy Note 7

Maar ja, die voorraad zal niet zomaar verdwijnen. Daarom heeft Samsung besloten om er een kleinere batterij in te bouwen en ze alsnog uit te brengen. Dat bevestigde de techgigant vorige maand. Een nieuwe naam moet het verschil aanduiden: Samsung Galaxy Note 7R.

Althans, dat is de naam die in geruchten genoemd werd. Een Koreaanse publicatie genaamd Etnews heeft nu de uiteindelijke naam van de gerecyclede phablet onthuld: de Samsung Galaxy Note FE. De zeven verlaat dus het toneel, waarschijnlijk om de negatieve associatie te voorkomen.

Samsung Galaxy Note FE: Fandom Edition

FE staat voor Fandom Edition. Met de Samsung Galaxy Note Fandom Edition richt de techgigant zich dus echt op de diehard fans. Fans die door de ontzettend positieve recensies nog weten dat het een uitstekend toestel is, en het met een kleinere batterij dus aandurven.

Nederland Samsung Galaxy Note 7 review

De batterij was immers de boosdoener, dus de Samsung Galaxy Note FE is gewoon veilig. Samsung gaat volgens de Koreaanse publicatie 300,000 exemplaren produceren. De fabrikant heeft dus vertrouwen in de phablet.

Het model wordt hoogstwaarschijnlijk volgende maand in Zuid-Korea gelanceerd. De Galaxy Note FE gaat naar verluidt een stuk minder kosten dan het origineel. Samsung haalt waarschijnlijk een derde van de prijs af.

Het is helaas nog niet bekend of de Samsung Galaxy Note FE ook naar Amerika komt, laat staan Europa. Samsung blijft zich hier vooral focussen op de populaire Samsung Galaxy S8.

Met de Snapdragon 821 en een scherp scherm is de Galaxy Note FE nog altijd een prima optie. Denkt de consument er echter ook zo over? Check ook onze review van de Samsung Galaxy Note 7.

Bron: The Android Soul

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters