Samsung Galaxy Note 7 krijgt wellicht nieuwe vorm mobiele opslag

De Galaxy Note serie toont jaarlijks veel van Samsungs nieuwste functies. Zo kreeg de Note Edge als eerste een gebogen scherm en bezitten deze toestellen vaak krachtige specificaties. Dit jaar wil Samsung misschien een nieuwe vorm van verwisselbare opslag introduceren in de Note 7.

Geen micro sd-kaartje

Tot nog toe gebruiken bijna alle telefoons micro sd-kaartjes voor mobiele opslag. Toch lijkt het een logische zet voor Samsung om daar vanaf te stappen. Het bedrijf heeft namelijk eerder deze UFS-Memory-Card-1340x754week een nieuw type kaartje geïntroduceerd: UFS. Het vastgesoldeerde flashgeheugen in je telefoon is meestal USF 2.0-geheugen. Dit geheugen is erg snel, in tegenstelling tot micro sd-kaartjes die we gebruiken om onze telefoonopslag uit te breiden.

Om verwijderbare telefoonopslag sneller te maken, is Samsung met een oplossing gekomen. De Koreaanse techgigant heeft UFS 1.0 kaartjes aangekondigd. Met deze kaartjes kun je data lezen tot 530MB per seconde en schrijven tot 170MB per seconde. Hierdoor zijn deze kaartjes nog geschikter voor het laden van grote applicaties en opnemen van video’s en foto’s.

Toch hebben UFS-kaartjes niet alleen voordelen. De kaartjes hebben een ander formaat dan micro sd-opslag, waardoor veel consumenten hun huidige kaartjes niet meer kunnen gebruiken. Bovendien is de prijs van de nieuwe kaartjes nog niet aangekondigd, maar zal deze hoger zijn dan die van micro sd.

In de Note 7

Vanwege de voordelen van deze kaartjes zou het logisch zijn om ondersteuning hiervan in te bouwen in de Galaxy Note 7 – zeker aangezien Samsung graag nieuwe techniek in de Note stopt. Wanneer UFS-kaartjes niet populair blijken onder consumenten, komt Samsung er door de Note-lijn achter. Op deze manier kan het bedrijf testen welke techniek ze moet gebruiken voor de nieuwe Galaxy S-telefoon. Al met al lijkt het dus een logische stap dat Samsung in de Note 7 haar nieuwe opslagsysteem implementeert.

Voor meer informatie over USF-opslag kun je het onderstaande artikel lezen:

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple geheime project diabetici

Bekende lekker onthult uiterlijk Apple iPhone 8 lees verder

Samsung Galaxy Note 8 concept

Details opgedoken: zoveel gaat de Samsung Galaxy Note 8 kosten in Europa lees verder

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

Google Pixel 2

Zou de Pixel 2 er zo uit gaan zien? lees verder

iPhone 8 iPhone 7 Plus

Video en foto’s tonen iPhone 8 naast iPhone 7 Plus lees verder

OnePlus 5

Videobyte: kan de OnePlus 5 tegen krassen, vuur en druk? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters