Update: Samsung bevestigt uitstel Note 7-toestellen

Nederland Samsung Galaxy Note 7 ontploftUpdate 11:49: Samsung heeft tegenover Tweakers.nl bevestigd dat het de levering van Note 7-telefoons in Nederland uitstelt. De woordvoerder vertelt dat Samsung Nederland deze beslissing neemt om “het aangepaste productieschema van Samsung en de inzet om de veiligheid van toestellen te waarborgen.” Een nieuwe leverdatum voor de vervangende Note 7-telefoons is nog niet bekend.

Update: Verschillende bronnen van Sammobile bevestigen dat Samsung de levering van voorbestelde Note 7-toestellen in Nederland uitstelt. De verwachting is dat de Nederlandse tak van het Koreaanse bedrijf later vandaag met een officiële verklaring komt.

Samsung stopt voorlopig met het produceren van de Samsung Galaxy Note 7. Dat besluit volgt op het bericht dat een vervangende Note 7 vlam vatte in een vliegtuig.

Dat zeggen bronnen van persbureaus Yonhap en The Wall Street Journal. Samsung zelf blijft vaag, maar bevestigt het “productievolume van de Galaxy Note 7 te hebben aangepast.”

Ook nieuwe toestellen hebben problemen

Samsung riep eerder miljoenen toestellen terug nadat bleek dat de batterijen konden exploderen. Sinds eind vorige maand deelt het Koreaanse bedrijf vervangende telefoons uit. Dat doet het in bijvoorbeeld de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Er komen echter steeds meer meldingen binnen dat er ook problemen met de ‘nieuwe’ smartphones zijn. In Zuid-Korea kwamen er bijvoorbeeld veel klachten binnen over batterijen die heet worden.

AT&T levert geen Samsung Galaxy Note 7-telefoons

Het Engelse persbureau Reuters meldt dat de Amerikaanse provider AT&T stopt met het aanbieden van de Note 7. De telecomaanbieder zou eerst willen wachten op verduidelijking van Samsung. “Gebaseerd op de laatste bevindingen, leveren we de vervangende toestellen niet meer totdat er nader onderzoek is gedaan naar de incidenten”, aldus een woordvoerder van AT&T.

Beschikbaarheid in Nederland

In Nederland is de Samsung Galaxy Note 7 nog altijd niet officieel uit. De smartphonefabrikant wilde vandaag beginnen met het uitleveren van voorbestelde toestellen. Een woordvoerder bevestigde zondag tegenover NU.nl dat die plannen niet gewijzigd zijn. Vandaag bleek het bedrijf echter niet bereikbaar om een update te geven.

Tele2 bevestigt eveneens tegenover NU.nl dat de provider de Note 7 voorlopig niet aan klanten uitlevert. De andere providers hebben nog niet gereageerd.

Bron: Tweakers, Reuters en ANP via NU.nl, 2

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters