‘Veel Samsung-gebruikers nemen nooit meer Samsung’

Waar Samsung voor vreesde, lijkt werkelijkheid te worden. Het vertrouwen in het Zuid-Koreaanse bedrijf is na de batterijproblemen van de Samsung Galaxy Note 7 ernstig aangetast, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Veel Samsung-gebruikers zeggen namelijk nooit meer een telefoon van hetzelfde merk te nemen. Het onderzoek is uitgevoerd onder 1020 klanten uit de Verenigde Staten. Van hen geeft 40 procent aan nooit meer een Samsung-telefoon te nemen.

Samsung Galaxy Note 7 vertrouwenMeerderheid kiest weer voor Android

Van de 40 procent die overstapt, zegt acht procent van plan zijn over te stappen naar een van de nieuwe Google Pixel-smartphones. 70 procent van de overstappers zegt bij een andere Android-telefoon te blijven. De overige gebruikers zijn van plan de overstap naar Apples iPhone te maken.

In een eerder onderzoek gaf 77 procent van de trouwe klanten aan dat ze loyaal bleven aan Samsung omdat ze niet wilden leren hoe een andere smartphone werkt. Andere populaire redenen waren het design, de aanpasbaarheid en enigszins ironisch de batterijduur.

Andere tendens in Taiwan

Het onderzoek is na eerder nieuws uit Taiwan opmerkelijk te noemen. Daar koos een overgrote meerderheid namelijk om bij het inruilen van de  loyaal te blijven aan Samsung. De klanten hadden twee opties. Zij konden hun volledige bedrag terugkrijgen of overstappen op een S7 Edge of Note 5, waarbij ze het prijsverschil ter compensatie terugkregen. Bij die laatste optie zat ook een tegoedbon van 95 dollar. 90 procent van de Samsung Galaxy Note 7-bezitters koos daarbij voor de laatste optie.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hansz -

  Hoe verklaar je dan dat de vraag naar de Galaxy S7 Edge zo explosief is gestegen volgens jullie eigen berichtgeving van gisteren? Als je het mij vraagt komt dat dan hoofdzakelijk vanwege de gecancelde Note 7. Gewoon sensatie berichten die je met een hele grote korrel zout moet nemen.

   1. daejji -

    Precies..ach, sommigen proberen alles aan te grijpen om Apple te kunnen bashen.
    Wat een onzin inderdaad..er staat duidelijk dat de meesten bij Android blijven.

    En euh..Google/Android is ook Amerikaans.

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

iPhone X Face ID

Dit is hoe Face ID werkt en wat je er verder over moet weten lees verder

OnePlus 5T pers

Dit zijn de vier verschillen tussen de OnePlus 5 en OnePlus 5T lees verder

OnePlus 5T pers

OnePlus 5T is officieel onthuld: gloednieuw design, vertrouwde prijskaartje lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Verrassing: Samsung brengt niet twee, maar drie Galaxy S9-modellen uit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters