‘Veel Samsung-gebruikers nemen nooit meer Samsung’

Waar Samsung voor vreesde, lijkt werkelijkheid te worden. Het vertrouwen in het Zuid-Koreaanse bedrijf is na de batterijproblemen van de Samsung Galaxy Note 7 ernstig aangetast, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Veel Samsung-gebruikers zeggen namelijk nooit meer een telefoon van hetzelfde merk te nemen. Het onderzoek is uitgevoerd onder 1020 klanten uit de Verenigde Staten. Van hen geeft 40 procent aan nooit meer een Samsung-telefoon te nemen.

Samsung Galaxy Note 7 vertrouwenMeerderheid kiest weer voor Android

Van de 40 procent die overstapt, zegt acht procent van plan zijn over te stappen naar een van de nieuwe Google Pixel-smartphones. 70 procent van de overstappers zegt bij een andere Android-telefoon te blijven. De overige gebruikers zijn van plan de overstap naar Apples iPhone te maken.

In een eerder onderzoek gaf 77 procent van de trouwe klanten aan dat ze loyaal bleven aan Samsung omdat ze niet wilden leren hoe een andere smartphone werkt. Andere populaire redenen waren het design, de aanpasbaarheid en enigszins ironisch de batterijduur.

Andere tendens in Taiwan

Het onderzoek is na eerder nieuws uit Taiwan opmerkelijk te noemen. Daar koos een overgrote meerderheid namelijk om bij het inruilen van de  loyaal te blijven aan Samsung. De klanten hadden twee opties. Zij konden hun volledige bedrag terugkrijgen of overstappen op een S7 Edge of Note 5, waarbij ze het prijsverschil ter compensatie terugkregen. Bij die laatste optie zat ook een tegoedbon van 95 dollar. 90 procent van de Samsung Galaxy Note 7-bezitters koos daarbij voor de laatste optie.

Bron: BGR

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters