‘Veel Samsung-gebruikers nemen nooit meer Samsung’

Waar Samsung voor vreesde, lijkt werkelijkheid te worden. Het vertrouwen in het Zuid-Koreaanse bedrijf is na de batterijproblemen van de Samsung Galaxy Note 7 ernstig aangetast, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Veel Samsung-gebruikers zeggen namelijk nooit meer een telefoon van hetzelfde merk te nemen. Het onderzoek is uitgevoerd onder 1020 klanten uit de Verenigde Staten. Van hen geeft 40 procent aan nooit meer een Samsung-telefoon te nemen.

Samsung Galaxy Note 7 vertrouwenMeerderheid kiest weer voor Android

Van de 40 procent die overstapt, zegt acht procent van plan zijn over te stappen naar een van de nieuwe Google Pixel-smartphones. 70 procent van de overstappers zegt bij een andere Android-telefoon te blijven. De overige gebruikers zijn van plan de overstap naar Apples iPhone te maken.

In een eerder onderzoek gaf 77 procent van de trouwe klanten aan dat ze loyaal bleven aan Samsung omdat ze niet wilden leren hoe een andere smartphone werkt. Andere populaire redenen waren het design, de aanpasbaarheid en enigszins ironisch de batterijduur.

Andere tendens in Taiwan

Het onderzoek is na eerder nieuws uit Taiwan opmerkelijk te noemen. Daar koos een overgrote meerderheid namelijk om bij het inruilen van de  loyaal te blijven aan Samsung. De klanten hadden twee opties. Zij konden hun volledige bedrag terugkrijgen of overstappen op een S7 Edge of Note 5, waarbij ze het prijsverschil ter compensatie terugkregen. Bij die laatste optie zat ook een tegoedbon van 95 dollar. 90 procent van de Samsung Galaxy Note 7-bezitters koos daarbij voor de laatste optie.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hansz -

  Hoe verklaar je dan dat de vraag naar de Galaxy S7 Edge zo explosief is gestegen volgens jullie eigen berichtgeving van gisteren? Als je het mij vraagt komt dat dan hoofdzakelijk vanwege de gecancelde Note 7. Gewoon sensatie berichten die je met een hele grote korrel zout moet nemen.

   1. daejji -

    Precies..ach, sommigen proberen alles aan te grijpen om Apple te kunnen bashen.
    Wat een onzin inderdaad..er staat duidelijk dat de meesten bij Android blijven.

    En euh..Google/Android is ook Amerikaans.

iPhone X geld

Dit is hoeveel het Apple kost om een iPhone X te maken lees verder

Tim Cook iPhones 2018 iPhone X

Touch ID en meer: trefzekere analist deelt Apple’s plannen volgende iPhones lees verder

iOS 11 wallpapers

iOS 11 brengt legendarische lockscreen en homescreen eerste iPhone terug lees verder

Google Pixel 2 Pixel 2 XL

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL: prijzen, design en specificaties gelekt lees verder

OnePlus 5 JCC+

OnePlus heeft nieuwe smartphone onthuld: OnePlus 5 JCC+ lees verder

HTC U11 design

HTC komt dit jaar nog met drie smartphones: specificaties opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters