‘Veel Samsung-gebruikers nemen nooit meer Samsung’

Waar Samsung voor vreesde, lijkt werkelijkheid te worden. Het vertrouwen in het Zuid-Koreaanse bedrijf is na de batterijproblemen van de Samsung Galaxy Note 7 ernstig aangetast, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Veel Samsung-gebruikers zeggen namelijk nooit meer een telefoon van hetzelfde merk te nemen. Het onderzoek is uitgevoerd onder 1020 klanten uit de Verenigde Staten. Van hen geeft 40 procent aan nooit meer een Samsung-telefoon te nemen.

Samsung Galaxy Note 7 vertrouwenMeerderheid kiest weer voor Android

Van de 40 procent die overstapt, zegt acht procent van plan zijn over te stappen naar een van de nieuwe Google Pixel-smartphones. 70 procent van de overstappers zegt bij een andere Android-telefoon te blijven. De overige gebruikers zijn van plan de overstap naar Apples iPhone te maken.

In een eerder onderzoek gaf 77 procent van de trouwe klanten aan dat ze loyaal bleven aan Samsung omdat ze niet wilden leren hoe een andere smartphone werkt. Andere populaire redenen waren het design, de aanpasbaarheid en enigszins ironisch de batterijduur.

Andere tendens in Taiwan

Het onderzoek is na eerder nieuws uit Taiwan opmerkelijk te noemen. Daar koos een overgrote meerderheid namelijk om bij het inruilen van de  loyaal te blijven aan Samsung. De klanten hadden twee opties. Zij konden hun volledige bedrag terugkrijgen of overstappen op een S7 Edge of Note 5, waarbij ze het prijsverschil ter compensatie terugkregen. Bij die laatste optie zat ook een tegoedbon van 95 dollar. 90 procent van de Samsung Galaxy Note 7-bezitters koos daarbij voor de laatste optie.

Bron: BGR

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters