Grootte vergeleken: Samsung Galaxy Note 8 naast iPhone 7 Plus, Galaxy S8 en meer!

De Samsung Galaxy Note 8 is een feit. De flinke Android phablet is officieel aangekondigd. Maar hoe groot is het toestel ten opzichte van de concurrentie?

Samsung Galaxy Note 8 aangekondigd

Samsung heeft eindelijk de Samsung Galaxy Note 8 onthuld. Het is een grootse comeback, met de nadruk op groot. De Android phablet heeft namelijk een 6.3-inch scherm.

Anno 2017 zegt dat lang niet alles. Dunne schermranden zorgen er immers voor dat nieuwe smartphones ondanks hun grotere panelen toch zeer compact kunnen blijven.

Dat bewees de Koreaanse fabrikant al met de Samsung Galaxy S8. Het toestel was ongeveer even groot als de iPhone 7, maar huist wel een paneel dat niet onderdoet voor de iPhone 7 Plus.

De Samsung Galaxy Note 8 doet daar nog een schepje bovenop met zijn 6.3-inch scherm. Het paneel bedekt echt bijna de gehele voorkant van de Android smartphone.

Samsung Galaxy Note 8 naast de concurrentie

Begrijp ons niet verkeerd: het blijft een flinke smartphone. Allemaal leuk en aardig die specificaties en dimensies, maar hoe pakt dat in de praktijk uit? Dankzij PhoneArena kunnen we een antwoord geven op die vraag.

We zetten de gloednieuwe phablet naast de high-end concurrentie. Denk aan de vorige Galaxy-toestellen, maar ook aan vlaggenschepen van Apple, Google, Essential en Sony.

Laten we beginnen met de smartphones van Samsung zelf. Het valt meteen op dat de Samsung Galaxy Note 8 alsnog een tikkeltje groter is dan de Galaxy S8 Plus. De Galaxy Note 7 is ook een stuk kleiner.

Samsung Galaxy Note 8

Dan zijn we aangekomen bij de concurrentie. Dan denken we natuurlijk meteen aan Apple. Later dit jaar komt de techgigant met de iPhone 8, een toestel met dunne schermranden. Voor nu moeten we het echter met de iPhone 7 Plus doen. De smartphone oogt naast de Galaxy Note 8 opeens erg achterhaald. In het geval van de LG G6 valt dat weer mee.

Samsung Galaxy Note 8

Laten we ook nog even de overige concurrenten erbij pakken. In de meeste gevallen geldt het dat ze nog met een randloos vlaggenschip komen, dus de vergelijkingen zijn niet helemaal eerlijk. Toch zegt het een hoop over de positie van Samsung.

Samsung Galaxy Note 8 Samsung Galaxy Note 8Nieuwsgierig geworden naar de Samsung Galaxy Note 8? Check hier alles wat je moet weten over de veelbelovende phablet. We hebben alle belangrijke specificaties en features voor je op een rijtje gezet.

Bron: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Simon -

    Wat is OnePlus nou voor Aziatische B-merk? Koop nooit toestellen uit Azië. Die vallen al uit elkaar als je ernaar kijkt. Nee, ik hou het wel bij LG of Samsung. Amerikaanse degelijkheid.

  2. Erik -

    Eerst lopen jullie weken te beweren dat het een 6,4inch scherm zou zijn!
    Daarnaast moet de praktijk nog maar gaan uitwijzen of het daadwerkelijk snel en haper loos is!!

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters