Grootte vergeleken: Samsung Galaxy Note 8 naast iPhone 7 Plus, Galaxy S8 en meer!

De Samsung Galaxy Note 8 is een feit. De flinke Android phablet is officieel aangekondigd. Maar hoe groot is het toestel ten opzichte van de concurrentie?

Samsung Galaxy Note 8 aangekondigd

Samsung heeft eindelijk de Samsung Galaxy Note 8 onthuld. Het is een grootse comeback, met de nadruk op groot. De Android phablet heeft namelijk een 6.3-inch scherm.

Anno 2017 zegt dat lang niet alles. Dunne schermranden zorgen er immers voor dat nieuwe smartphones ondanks hun grotere panelen toch zeer compact kunnen blijven.

Dat bewees de Koreaanse fabrikant al met de Samsung Galaxy S8. Het toestel was ongeveer even groot als de iPhone 7, maar huist wel een paneel dat niet onderdoet voor de iPhone 7 Plus.

De Samsung Galaxy Note 8 doet daar nog een schepje bovenop met zijn 6.3-inch scherm. Het paneel bedekt echt bijna de gehele voorkant van de Android smartphone.

Samsung Galaxy Note 8 naast de concurrentie

Begrijp ons niet verkeerd: het blijft een flinke smartphone. Allemaal leuk en aardig die specificaties en dimensies, maar hoe pakt dat in de praktijk uit? Dankzij PhoneArena kunnen we een antwoord geven op die vraag.

We zetten de gloednieuwe phablet naast de high-end concurrentie. Denk aan de vorige Galaxy-toestellen, maar ook aan vlaggenschepen van Apple, Google, Essential en Sony.

Laten we beginnen met de smartphones van Samsung zelf. Het valt meteen op dat de Samsung Galaxy Note 8 alsnog een tikkeltje groter is dan de Galaxy S8 Plus. De Galaxy Note 7 is ook een stuk kleiner.

Samsung Galaxy Note 8

Dan zijn we aangekomen bij de concurrentie. Dan denken we natuurlijk meteen aan Apple. Later dit jaar komt de techgigant met de iPhone 8, een toestel met dunne schermranden. Voor nu moeten we het echter met de iPhone 7 Plus doen. De smartphone oogt naast de Galaxy Note 8 opeens erg achterhaald. In het geval van de LG G6 valt dat weer mee.

Samsung Galaxy Note 8

Laten we ook nog even de overige concurrenten erbij pakken. In de meeste gevallen geldt het dat ze nog met een randloos vlaggenschip komen, dus de vergelijkingen zijn niet helemaal eerlijk. Toch zegt het een hoop over de positie van Samsung.

Samsung Galaxy Note 8 Samsung Galaxy Note 8Nieuwsgierig geworden naar de Samsung Galaxy Note 8? Check hier alles wat je moet weten over de veelbelovende phablet. We hebben alle belangrijke specificaties en features voor je op een rijtje gezet.

Bron: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters