Samsung drijft de spot met Apple in briljante reclame: word volwassen, neem een Galaxy

De strijd tussen Samsung en Apple woedt voort. Dit keer is de Koreaanse techgigant aan zet, met een strakke reclame waarin de boodschap duidelijk is: wordt volwassen, koop een Galaxy.

Samsung vs Apple

Huawei dreef in zijn teasers voor de Mate 10 Pro continu de spot met de concurrentie. Apple, Samsung: iedereen kreeg het ervan langs. Ook Xiaomi kon er wat van, met een bizarre vergelijking die tijdens de onthulling van de Xiaomi Mi Mi Mix 2 gemaakt werd. Beide partijen gingen flink over de grens, wat jammer is. Dan boet je boodschap namelijk aan kracht in.

Samsung pakt het iets subtieler aan, met een nieuwe reclame. De boodschap is duidelijk: wordt volwassen iPhone-gebruikers, koop een Galaxy. We zien een trouwe iPhone-gebruiker die door de jaren heen langzaam beseft dat Apple achterloopt. We beginnen in 2007, met de lancering van de originele iPhone.

Samsung Galaxy Note 8

Dan gaan we naar 2010. De jongeman heeft nu een iPhone 4. Hij neemt een foto met zijn gloednieuwe toestel, maar wordt verhinderd door een notificatie: je geheugen is vol. Nu maken we de stap naar 2013. Hij wil het nummer van een meisje noteren, waarbij hij zijn iPhone 5s naast haar Galaxy Note 3 houdt. Daarbij valt het meteen op hoeveel groter en helderder het scherm van de Galaxy Note 3 is.

In 2015 staat hij tijdens een stortbui in de rij voor de iPhone 6s. In 2016 verrast hij een vriendin die naast het water staat, waarna ze er allebei in vallen. Je raadt het al: haar Galaxy S7 is waterdicht en werkt nog. Hij moet zijn iPhone in de rijst gooien, tevergeefs.

Guess what I just got

Dan sluiten we af met 2017. Zijn vriendin, of misschien zelfs vrouw, laadt haar Galaxy met Infinity Display draadloos op. Hij opent zijn nieuwe iPhone, en ontdekt dat er geen 3.5mm headphone jack is. Nu is hij er helemaal klaar mee. Hij gooit zijn iPhone in een lade, en koopt de Galaxy Note 8. Hij verstuurt hetzelfde bericht als in 2007 naar een vriend: “Guess what I just got.”

De subtiele doch niet zo subtiele reclame sluit af met een shot van de rij voor de iPhone X. Een aanstaande eigenaar van het toestel kijkt jaloers naar de Galaxy Note 8 van de jongeman. Samsung’s boodschap is maar al te duidelijk: upgrade naar een Galaxy.

Samsung Galaxy Note 8 iPhone X

Natuurlijk is de vergelijking niet helemaal eerlijk, maar dit is wel een reclame waar Huawei en Xiaomi wat van kunnen leren. Samsung rekent af met Apple, zonder smakeloos de spot te drijven met de techgigant. Zal Apple terugbijten? Heb je trouwens het design van de Samsung Galaxy S9 al gezien?

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters