Samsung verdedigt kleinere batterij Samsung Galaxy Note 8 en reageert op kritiek

De Samsung Galaxy Note 8 is misschien wel de beste smartphone van dit moment. Toch is de batterij minder groot dan vorig jaar. Waarom? Samsung legde het uit en reageerde ook op andere kritiek.

Samsung Galaxy Note 8

Het zal je niet zijn ontgaan: de Samsung Galaxy Note 8 is officieel onthuld. Het is een indrukwekkende Android smartphone met degelijke specificaties. Misschien wel de beste smartphone van dit moment.

Toch is er een dingetje dat in ieder geval op papier lijkt tegen te vallen: de batterijcapaciteit. Waar de Samsung Galaxy Note 7 een 3500 mAh batterij had, moet de Galaxy Note 8 het met een 3300 mAh batterij doen.

Samsung Galaxy Note 8

Waarom? DJ Koh, hoofd van Samsung’s mobiele divisie, legde het uit tegenover de Koreaanse pers. We hebben natuurlijk al een donkerbruin vermoeden. De Samsung Galaxy Note 7 moest uit de schappen worden gehaald omdat exemplaren ontploften.

Dat wil de Koreaanse fabrikant dit jaar absoluut voorkomen. Het bedrijf investeerde grote bedragen in uitgebreide veiligheidscontrole’s en marketingmateriaal dat consumenten het vertrouwen terug moest geven.

Waarom heeft de Galaxy Note 8 een kleinere batterij?

Daar zal Samsung niet snel naar verwijzen. In plaats daarvan kwam Koh met andere redenen. Volgens hem heeft de Galaxy Note 8 een kleinere batterij omdat het kan. De batterij van een toestel draait natuurlijk niet enkel om de capaciteit.

Samsung Galaxy Note 8

Daarbij wees Koh op de Qualcomm Snapdragon 835 en de Exynos 8995, de chips die je in de smartphone vindt. Volgens hem zijn beide chipsets zo zuinig, dat de huidige batterijcapaciteit meer dan voldoende is.

Samsung kan beter een degelijk toptoestel afleveren, dan geforceerde gimmicks introduceren.

Ja, meer is beter, maar in dit geval was het niet nodig. Althans, als we de Koreaanse techgigant moeten geloven. Een kleinere batterij zorgt ervoor dat het toestel dun kan blijven, en houdt ruimte vrij voor de nieuwe dubbele camera.

Koh stipte toch nog even het fiasco van vorig jaar aan. Volgens hem zorgt de kleinere batterij er bovendien voor dat Samsung kan verzekeren dat de Galaxy Note 8 veilig is.

Daarnaast reageerde hij ook op kritiek van de pers. Men is over het algemeen zeer positief over de smartphone, maar soms wordt ook geklaagd dat het toestel een wauw-factor mist. Jaar op jaar verrassen is onmogelijk, maar consumenten zijn veeleisend.

Geforceerde innovatie

Koh is het daar niet mee eens. Althans, volgens hem wil het bedrijf niet geforceerd innoveren om te kunnen innoveren. Daarmee is de smartphone-lijn echt volwassen geworden. Saai? Nee, maar het is wel wat waar consumenten aan moeten wennen.

Al jaren worden er geen grote stappen meer genomen binnen de industrie, en dat is logisch. Ja, onder de motorkap gebeurt er een hoop, maar daar heeft de gemiddelde consument met zijn lichte gebruik weinig van door.

Samsung Galaxy Note 8

Samsung kan beter een degelijk toptoestel afleveren, dan geforceerde gimmicks introduceren. De Koreaanse fabrikant weet daar alles van. Je kunt een boek vullen met alle bizarre software-functies die Samsung in de afgelopen jaren als de toekomst heeft bestempeld.

Check hier ons complete Samsung Galaxy Note 8-dossier, waarin je alles vindt dat je over het toestel moet weten.

Bron: The Investor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Paul de Vree -

  Samsung innoveert tenminste aan de lopende band. Van een bedrijf als Apple komt al meer dan 6 jaar niets aan innovatie. Nul komma nul.

  Kijk naar de innovaties die Samsung op haar top-of-the-line smartphones heeft toegepast: niet 1 hier van vindt je op de iphones.

  Super Amoled scherm (de beste ter wereld), beste camera ter wereld (dubbel OIS en Dual Pixel voor razendsnelle focus), beste mobiele VR ervaring, perfecte integratie met hun 360 camera, Bixby, draadloos opladen, snel laden, Samsung Knox, irissscanner, S-Pen, allways on display, HDR support, bluetooth 5, multi window en niet te vergeten DEX.

  Niet alle goodiees zijn door Samsung uitgevonden maar van een groot aantal hebben ze zeker aan de wieg gestaan of daadwerkelijk wel als eigen innovatie gebracht.

  Niet 1 hier van is een gadget. Samsung

  1. Alpha -

   Vind het wel lief van u dat u dit toestel en de beslissingen van Samsung zo verdedigt.
   Zou u bijna een koekje geven.
   In theorie lijkt het allemaal geweldig, mooie specs.
   Waar de ” goodies” vandaan komen en wie ze nu echt ontwikkeld heeft kunt u net als alle andere stervelingen alleen maar naar gissen.
   Uw uitspraak van niet 1 hiervan is een gadget klopt.
   Dit hele toestel is een gadget, net als menig ander smartphone.

   Nu is het alleen maar afwachten of dit allemaal ook gaat en vooral ook naar behoren blijft werken.
   Samsung heeft hierin nog heel wat te verbeteren.
   Accu’s die gauw leeg of kapot gaan.
   Het o.s. wat vrij snel traag wordt ivm de in de achtergrond draaiende processen.
   Hun updatebeleid is in ieder geval al wel verbeterd,
   de vraag is nu voor hoelang.
   Gelukkig heeft google hierin een kleine vinger in de pap.
   Kijk al deze elementen bij elkaar die dit tot een leuk toestelletje maken moeten wel blijven werken, sowieso op zijn minst twee jaar.
   Maar hoe houd hij het onder de verschillende omstandigheden?
   Niet alleen bij kou, maar ook bij warmte.
   Ik geloof en weet het haast wel zeker dat Samsung hun best heeft gedaan om deze Note zo goed en vooral zo veilig mogelijk te maken.
   Vandaar dat bepaalde zaken ietwat timide zijn gehouden.
   Ze kunnen zich geen tweede misser veroorloven.

   Klanten zijn niet zo heel vergevingsgezind.
   Zeker bij een tweede keer niet.

   Het vergoeilijkt de 1000€ natuurlijk niet.
   Maar een deel van de verliezen van de 7 serie moeten natuurlijk wel ergens gecompenseerd worden.

 2. Autotjo -

  Echt waar…? De S-pen moet ook nog erin kunnen hé.
  Het is gewoon ruimte gebrek. De note 8 is ‘slechts’ +/- 3mm langer dan de S8+ en qua breedte is het nagenoeg hetzelfde.
  De dubbele camera systeem neemt ook iets meer ruimte in waardoor de L-vormige hardware gebeuren naar beneden zakt, dus een grotere batterij gaat gewoon niet.

 3. hansz -

  Het is een kul-verhaal van Samsung want in de S8 plus kan wel een 3600mAh en in een vergelijkingstest is al gebleken dat de S8 plus met zijn batterij op alle gebieden beter presteert dan de Note 8.

  1. Paul de Vree -

   Natuurlijk is het geen kulverhaal. Het Note 7 debacle heeft Samsung nauwelijks tot geen reputatieschade opgeleverd heeft een onderzoek van Reuters/Ipsos uitgewezen.

   Als ze nu WEER ene smartpone op de markt brengen met batterijproblemen heeft Samsung wel een enorm imago probleem. Natuurlijk wil je dat ten koste van alles voorkomen.

   Ik ben benieuwd naar de test maar weet nu al dat de batterijduur niet zal tegenvallen. Kan niet bij zon toptoestel.

  2. Kevin -

   De S8 Plus heeft geen S Pen die in het toestel moet, geen digitizer on de pen te laten werken en geen dubbele camera die meer ruimte in beslag neemt. De Note 8 heeft gewoon minder ruimte dan de S8. Dan kun je proberen om dezelfde capaciteit in minder ruimte te proppen, maar met het gegeven van vorig jaar is dat niet zo handig.

   Al krijg je er misschien wat minder tijd uit (het zal echt niet veel zijn – je vergelijkt met de S8 Plus, maar die heeft natuurlijk al een goede batterij.) Je krijgt er een hoop voor terug. Dat is het me meer dan waard. En als het jou dat niet waard is, dan houdt niks je tegen om voor die S8 Plus te gaan waar je mee vergelijkt.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters