Samsung verdedigt kleinere batterij Samsung Galaxy Note 8 en reageert op kritiek

De Samsung Galaxy Note 8 is misschien wel de beste smartphone van dit moment. Toch is de batterij minder groot dan vorig jaar. Waarom? Samsung legde het uit en reageerde ook op andere kritiek.

Samsung Galaxy Note 8

Het zal je niet zijn ontgaan: de Samsung Galaxy Note 8 is officieel onthuld. Het is een indrukwekkende Android smartphone met degelijke specificaties. Misschien wel de beste smartphone van dit moment.

Toch is er een dingetje dat in ieder geval op papier lijkt tegen te vallen: de batterijcapaciteit. Waar de Samsung Galaxy Note 7 een 3500 mAh batterij had, moet de Galaxy Note 8 het met een 3300 mAh batterij doen.

Samsung Galaxy Note 8

Waarom? DJ Koh, hoofd van Samsung’s mobiele divisie, legde het uit tegenover de Koreaanse pers. We hebben natuurlijk al een donkerbruin vermoeden. De Samsung Galaxy Note 7 moest uit de schappen worden gehaald omdat exemplaren ontploften.

Dat wil de Koreaanse fabrikant dit jaar absoluut voorkomen. Het bedrijf investeerde grote bedragen in uitgebreide veiligheidscontrole’s en marketingmateriaal dat consumenten het vertrouwen terug moest geven.

Waarom heeft de Galaxy Note 8 een kleinere batterij?

Daar zal Samsung niet snel naar verwijzen. In plaats daarvan kwam Koh met andere redenen. Volgens hem heeft de Galaxy Note 8 een kleinere batterij omdat het kan. De batterij van een toestel draait natuurlijk niet enkel om de capaciteit.

Samsung Galaxy Note 8

Daarbij wees Koh op de Qualcomm Snapdragon 835 en de Exynos 8995, de chips die je in de smartphone vindt. Volgens hem zijn beide chipsets zo zuinig, dat de huidige batterijcapaciteit meer dan voldoende is.

Samsung kan beter een degelijk toptoestel afleveren, dan geforceerde gimmicks introduceren.

Ja, meer is beter, maar in dit geval was het niet nodig. Althans, als we de Koreaanse techgigant moeten geloven. Een kleinere batterij zorgt ervoor dat het toestel dun kan blijven, en houdt ruimte vrij voor de nieuwe dubbele camera.

Koh stipte toch nog even het fiasco van vorig jaar aan. Volgens hem zorgt de kleinere batterij er bovendien voor dat Samsung kan verzekeren dat de Galaxy Note 8 veilig is.

Daarnaast reageerde hij ook op kritiek van de pers. Men is over het algemeen zeer positief over de smartphone, maar soms wordt ook geklaagd dat het toestel een wauw-factor mist. Jaar op jaar verrassen is onmogelijk, maar consumenten zijn veeleisend.

Geforceerde innovatie

Koh is het daar niet mee eens. Althans, volgens hem wil het bedrijf niet geforceerd innoveren om te kunnen innoveren. Daarmee is de smartphone-lijn echt volwassen geworden. Saai? Nee, maar het is wel wat waar consumenten aan moeten wennen.

Al jaren worden er geen grote stappen meer genomen binnen de industrie, en dat is logisch. Ja, onder de motorkap gebeurt er een hoop, maar daar heeft de gemiddelde consument met zijn lichte gebruik weinig van door.

Samsung Galaxy Note 8

Samsung kan beter een degelijk toptoestel afleveren, dan geforceerde gimmicks introduceren. De Koreaanse fabrikant weet daar alles van. Je kunt een boek vullen met alle bizarre software-functies die Samsung in de afgelopen jaren als de toekomst heeft bestempeld.

Check hier ons complete Samsung Galaxy Note 8-dossier, waarin je alles vindt dat je over het toestel moet weten.

Bron: The Investor

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters