Deze foto’s zijn met de Samsung Galaxy Note 8 genomen: de beste smartphonecamera?

Samsung heeft de Galaxy Note 8 officieel gelanceerd. Het toestel moet vooral indruk gaan maken met zijn camera’s. Gaat dat lukken?

Samsung Galaxy Note 8 camera’s: indrukwekkend

Samsung is de grootste smartphonefabrikant van dit moment, maar was er toch laat bij als het om dubbele camera’s gaat. Maar als de Koreaanse techgigant iets doet, dan doet het dat ook echt goed.

Samsung Galaxy Note 8

Dat bewijst de camera setup van de gloednieuwe Samsung Galaxy Note 8. De Android smartphone werd onlangs door de fabrikant onthuld. Hier kun je alles checken wat je moet weten over het veelbelovende toestel.

Maar terug naar de camera: het is Samsung’s eerste smartphone met twee 12MP camera’s aan de achterkant. De techgigant heeft flink zijn best gedaan. De wide-angle camera heeft een diafragma van f/1.7.

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8

De camera met de telefoto-lens heeft een nauwere diafragma van f/2.4. Samsung heeft bovendien een primeur in de smartphonewereld: beide camera’s hebben optische beeldstabilisatie.

Vergeet overigens niet de capabele selfiecamera van het toestel. De 8MP kiekjesschieter heeft ook een diafragma van f/1.7. Niet verkeerd!

Samsung Galaxy Note 8

Qua hardware zit het dus wel goed, in ieder geval op papier. Ook qua software pakt de Koreaanse fabrikant uit. Achteraf focussen, extra ver inzoomen en talloze filters behoren tot de mogelijkheden.

Samsung Galaxy Note 8 camerasamples

Allemaal leuk en aardig, maar wat levert dat op? We willen zelf de smartphonecamera aan de tand voelen voor we een oordeel vellen, maar de fabrikant heeft zelf al wel officiële camerasamples afgeleverd. We hebben ze door dit artikel verspreid.

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8

Ze lijken authentiek te zijn. De foto’s zijn indrukwekkend, maar ook weer niet perfect. De vraag blijft echter altijd hoeveel Samsung ermee geknutseld heeft. Bovendien worden dit soort foto’s vaak gemaakt met behulp van allerlei gear, zoals Marques Brownlee pas liet zien.

Toch neemt dat niet weg dat alles erop wijst dat de Samsung Galaxy Note 8 een zeer capabele dubbele camera heeft. De kans is groot dat we hier met de beste smartphonecamera van dit moment te maken hebben. In september kun je er zelf mee aan de slag! Check hier alle 37 camerasamples.

Bron: WCCFTECH

 

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters