Deze foto’s zijn met de Samsung Galaxy Note 8 genomen: de beste smartphonecamera?

Samsung heeft de Galaxy Note 8 officieel gelanceerd. Het toestel moet vooral indruk gaan maken met zijn camera’s. Gaat dat lukken?

Samsung Galaxy Note 8 camera’s: indrukwekkend

Samsung is de grootste smartphonefabrikant van dit moment, maar was er toch laat bij als het om dubbele camera’s gaat. Maar als de Koreaanse techgigant iets doet, dan doet het dat ook echt goed.

Samsung Galaxy Note 8

Dat bewijst de camera setup van de gloednieuwe Samsung Galaxy Note 8. De Android smartphone werd onlangs door de fabrikant onthuld. Hier kun je alles checken wat je moet weten over het veelbelovende toestel.

Maar terug naar de camera: het is Samsung’s eerste smartphone met twee 12MP camera’s aan de achterkant. De techgigant heeft flink zijn best gedaan. De wide-angle camera heeft een diafragma van f/1.7.

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8

De camera met de telefoto-lens heeft een nauwere diafragma van f/2.4. Samsung heeft bovendien een primeur in de smartphonewereld: beide camera’s hebben optische beeldstabilisatie.

Vergeet overigens niet de capabele selfiecamera van het toestel. De 8MP kiekjesschieter heeft ook een diafragma van f/1.7. Niet verkeerd!

Samsung Galaxy Note 8

Qua hardware zit het dus wel goed, in ieder geval op papier. Ook qua software pakt de Koreaanse fabrikant uit. Achteraf focussen, extra ver inzoomen en talloze filters behoren tot de mogelijkheden.

Samsung Galaxy Note 8 camerasamples

Allemaal leuk en aardig, maar wat levert dat op? We willen zelf de smartphonecamera aan de tand voelen voor we een oordeel vellen, maar de fabrikant heeft zelf al wel officiƫle camerasamples afgeleverd. We hebben ze door dit artikel verspreid.

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8

Ze lijken authentiek te zijn. De foto’s zijn indrukwekkend, maar ook weer niet perfect. De vraag blijft echter altijd hoeveel Samsung ermee geknutseld heeft. Bovendien worden dit soort foto’s vaak gemaakt met behulp van allerlei gear, zoals Marques Brownlee pas liet zien.

Toch neemt dat niet weg dat alles erop wijst dat de Samsung Galaxy Note 8 een zeer capabele dubbele camera heeft. De kans is groot dat we hier met de beste smartphonecamera van dit moment te maken hebben. In september kun je er zelf mee aan de slag! Check hier alle 37 camerasamples.

Bron: WCCFTECH

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Ben -

  Het is een beetje van WC eend test WC eend. Dus ik neem dat van die Samsung niet serieus. Eerst zien dan pas geloven of te wel klopt het verhaal dan pas kopen want voor dat geld mag je toch wel iets verwachten waar je hart sneller van gaat kloppen. Dus wat is er naast de dubbele camera nog voor nieuws dat de prijs verantwoord.

 2. Piranha -

  Jezus, wat een duur toestel. Voor die prijs krijg je bijna een 4K TV-toestel voor.en dat,
  terwijl een smartphone eigenlijk maar twee jaar mee gaat, toch…?

  1. Galaxy -

   Toestellen van nu kun je niet vergelijken met de iPhone 3G of de eerste Galaxy S. Toen waren de batterijen niet zo duurzaam en moest je na 2 jaar een nieuwe kopen omdat software te zwaar werd. Tegenwoordig zijn de toestellen zo snel dat het niet meer uitmaakt. Nu koop je een nieuwe vanwege de features en niet omdat die te traag is.

   Ik ken genoeg mensen die nog een Galaxy SIII en iPhone 4S hebben en er nog tevreden mee zijn. Mijn vorig toestel had na 3 jaar nog steeds 90% van zijn batterijcapaciteit. Pas bij 50% hoor je een toestel te vervangen.

  2. Qin -

   Had een paar jaar een Note 2, die is later naar iemand anders gegaan, die heeft pas dit jaar de geest gegeven, kleine 5 jaar.

   Mijn Note 3 is nu 3 jaar en doet het nog goed, alleen dit jaar de batterij vervangen.

   Een telefoon kan het lang uithouden. Zolang die niet vaak stuitert. Naast dat is de batterij een zwak punt, naar een aantal jaren zal die steeds minder worden. Maar kan kan wel vervangen worden, nadeel nu is met de dichte ontwerpen moet je dat laten doen als leek.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters