Gelekte render geeft antwoord: heeft de Galaxy Note 8 een headphone jack?

Er is een render van de Samsung Galaxy Note 8 opgedoken. De afbeelding toont de onderkant van de langverwachte phablet. We kunnen dan ook voorzichtig een belangrijke vraag beantwoorden: heeft de Galaxy Note 8 een headphone jack?

Samsung Galaxy Note 8

Er is opnieuw een render opgedoken van de Samsung Galaxy Note 8. Eerder deze week werd officieel bevestigd dat de Galaxy Note 7 terugkomt als de Galaxy Note Fan Edition, maar we kijken natuurlijk vooral uit naar de volgende generatie. Overigens is het niet de enige high-end smartphone die de Koreaanse fabrikant in de pijplijn heeft zitten.

Het lijkt er namelijk sterk op dat er ook een Galaxy S8 Mini komt. Maar goed, terug naar de Galaxy Note 8. De nieuwe render is afkomstig van een bron binnen de leveranciersketen van het bedrijf. Geruchten rondom de phablet spraken elkaar tot nu toe telkens tegen.

Samsung Galaxy Note 8 headphone jack

Wat we echter nog niet goed gezien hebben, is de onderkant van het toestel. Dat is anno 2017 (helaas) behoorlijk essentieel. Verschillende fabrikanten hebben namelijk besloten om de 3.5mm headphone jack achterwege te laten. Apple kreeg na die beslissing een behoorlijke backlash. Fabrikanten als Samsung spelen het op safe, of kunnen de ophef rondom Apple’s beslissing zelfs in hun voordeel gebruiken.

Goed nieuws: er is een headphone jack!

De Samsung Galaxy S8 heeft bijvoorbeeld gewoon een 3.5mm headphone jack. De Samsung Galaxy Note 8 waarschijnlijk ook, zo blijkt uit deze render. We zien netjes de USB Type-C port en de headphone jack zitten. Ook de USB Type-C port is geen verrassing. De geteisterde Galaxy Note 7 maakte immers al de overstap naar de nieuwe standaard.

Samsung Galaxy S8
De Galaxy S8

Verder is er een slot voor de S Pen te zien, en een enkele stereo speaker. Ook lijkt deze render te bevestigen dat de Galaxy Note 8 erg op de Galaxy S8 gaat lijken, met een iets groter scherm. Gelekte specificaties wijzen op een 6.3-inch of 6.4-inch scherm. Door de dunne schermranden blijft de phablet echter nog relatief compact. Dat neemt niet weg dat we hier echt met een flink toestel te maken hebben.

Intern gaat de Samsung Galaxy Note 8 gaat waarschijnlijk ook op de Galaxy S8 lijken. 6GB aan werkgeheugen en misschien zelfs de Snapdragon 836 moeten de phablet toch doen opvallen. Hopelijk ontdekken we rond 1 september meer! Neem dit soort renders tot dan met een flinke korrel zout, hoe betrouwbaar de bron in kwestie ook is.

Bron:  The Android Soul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. hansz -

  Hoeveel jaar moet volgens jullie een telefoon nog een headphonejack hebben. Ga eens een keer mee met de tijd en gebruik gewoon de bluetooth verbinding voor de koptelefoon.

  1. C.ELB -

   1. Bluetooth verbinding is echt slecht behalve als je 5.0 hebt
   2. Met Bluetooth verlies je veel geluidskwaliteit.
   3. Headphones jacks zijn een standaard ding. Sommige dingen moet je laten zoals ze zijn godver*omme

Nokia 7 2018

Vijf nieuwe Nokia smartphones onthuld: van flagship tot budgetmodel lees verder

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters