Gelekte render geeft antwoord: heeft de Galaxy Note 8 een headphone jack?

Er is een render van de Samsung Galaxy Note 8 opgedoken. De afbeelding toont de onderkant van de langverwachte phablet. We kunnen dan ook voorzichtig een belangrijke vraag beantwoorden: heeft de Galaxy Note 8 een headphone jack?

Samsung Galaxy Note 8

Er is opnieuw een render opgedoken van de Samsung Galaxy Note 8. Eerder deze week werd officieel bevestigd dat de Galaxy Note 7 terugkomt als de Galaxy Note Fan Edition, maar we kijken natuurlijk vooral uit naar de volgende generatie. Overigens is het niet de enige high-end smartphone die de Koreaanse fabrikant in de pijplijn heeft zitten.

Het lijkt er namelijk sterk op dat er ook een Galaxy S8 Mini komt. Maar goed, terug naar de Galaxy Note 8. De nieuwe render is afkomstig van een bron binnen de leveranciersketen van het bedrijf. Geruchten rondom de phablet spraken elkaar tot nu toe telkens tegen.

Samsung Galaxy Note 8 headphone jack

Wat we echter nog niet goed gezien hebben, is de onderkant van het toestel. Dat is anno 2017 (helaas) behoorlijk essentieel. Verschillende fabrikanten hebben namelijk besloten om de 3.5mm headphone jack achterwege te laten. Apple kreeg na die beslissing een behoorlijke backlash. Fabrikanten als Samsung spelen het op safe, of kunnen de ophef rondom Apple’s beslissing zelfs in hun voordeel gebruiken.

Goed nieuws: er is een headphone jack!

De Samsung Galaxy S8 heeft bijvoorbeeld gewoon een 3.5mm headphone jack. De Samsung Galaxy Note 8 waarschijnlijk ook, zo blijkt uit deze render. We zien netjes de USB Type-C port en de headphone jack zitten. Ook de USB Type-C port is geen verrassing. De geteisterde Galaxy Note 7 maakte immers al de overstap naar de nieuwe standaard.

Samsung Galaxy S8
De Galaxy S8

Verder is er een slot voor de S Pen te zien, en een enkele stereo speaker. Ook lijkt deze render te bevestigen dat de Galaxy Note 8 erg op de Galaxy S8 gaat lijken, met een iets groter scherm. Gelekte specificaties wijzen op een 6.3-inch of 6.4-inch scherm. Door de dunne schermranden blijft de phablet echter nog relatief compact. Dat neemt niet weg dat we hier echt met een flink toestel te maken hebben.

Intern gaat de Samsung Galaxy Note 8 gaat waarschijnlijk ook op de Galaxy S8 lijken. 6GB aan werkgeheugen en misschien zelfs de Snapdragon 836 moeten de phablet toch doen opvallen. Hopelijk ontdekken we rond 1 september meer! Neem dit soort renders tot dan met een flinke korrel zout, hoe betrouwbaar de bron in kwestie ook is.

Bron:  The Android Soul

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters