Samsung Galaxy Note 8 komt eerder uit dan verwacht

De Samsung Galaxy Note 8 komt waarschijnlijk al eerder uit dan men verwachtte. Kan de Koreaanse fabrikant revanche nemen met de opvolger van de geteisterde Galaxy Note 7?

Samsung Galaxy Note 8

Samsung’s volgende high-end toestel wordt de Samsung Galaxy Note 8. Ondanks het fiasco rondom de Galaxy Note 7 heeft de Koreaanse fabrikant de populaire serie niet geschrapt. Het wordt de eerste phablet sinds twee jaar met een S-Pen. Althans, de eerste die je als consument echt kunt kopen.

Samsung Galaxy Note 8 concept

Ook om andere redenen is het verstandig om op de Samsung Galaxy Note 8 te wachten als je voor de Samsung Galaxy S8 in de markt bent. In meerdere opzichten is de Galaxy S8 een compromis. Zo lukte het Samsung bijvoorbeeld niet op tijd om de vingerafdrukscanner in het scherm te verwerken. Daarom belandde het stukje technologie aan de achterkant van het high-end model.

Naar verluidt wordt dat goed gemaakt met de Samsung Galaxy Note 8. Ook krijgt de phablet hoogstwaarschijnlijk een dubbele camera, ook een feature die Samsung aanvankelijk op de planning had staan voor de Galaxy S8.

Maar goed, hoe lang moeten we dan nog wachten? Uit bronnen van Galaxy Club blijkt dat de phablet waarschijnlijk eerder wordt gelanceerd dan we hadden verwacht. Volgens de Nederlandse publicatie zal de Galaxy Note 8 namelijk op Android 7.1.1 draaien.

Augustus of september

Oftewel: niet op Android O, de volgende grote update voor Google’s mobiele besturingssysteem. Dat impliceert dat de Koreaanse fabrikant niet op tijd toegang zal hebben tot de uiteindelijke versie van Google’s software.

Android O visual

Daarmee lijkt het er sterk op dat de phablet net zoals elk jaar in september of augustus gelanceerd zal gaan worden. Eerdere geruchten wezen erop dat Samsung de lancering uit zou stellen om er zeker van te zijn dat de Samsung Galaxy Note 8 niet dezelfde fouten maakt als zijn voorganger.

Ook de Samsung Galaxy S8 werd uitgesteld en extra lang getest. De ontwikkeling van de Samsung Galaxy S9 is ook extra vroeg begonnen, zodat het bedrijf meer tijd heeft om een compleet en veilig toestel op de markt te brengen. Android O komt naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar uit, vlak voor de lancering van de Google Pixel 2.

Bron: Galaxy Club

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters