Samsung Galaxy Note 8 komt eerder uit dan verwacht

De Samsung Galaxy Note 8 komt waarschijnlijk al eerder uit dan men verwachtte. Kan de Koreaanse fabrikant revanche nemen met de opvolger van de geteisterde Galaxy Note 7?

Samsung Galaxy Note 8

Samsung’s volgende high-end toestel wordt de Samsung Galaxy Note 8. Ondanks het fiasco rondom de Galaxy Note 7 heeft de Koreaanse fabrikant de populaire serie niet geschrapt. Het wordt de eerste phablet sinds twee jaar met een S-Pen. Althans, de eerste die je als consument echt kunt kopen.

Samsung Galaxy Note 8 concept

Ook om andere redenen is het verstandig om op de Samsung Galaxy Note 8 te wachten als je voor de Samsung Galaxy S8 in de markt bent. In meerdere opzichten is de Galaxy S8 een compromis. Zo lukte het Samsung bijvoorbeeld niet op tijd om de vingerafdrukscanner in het scherm te verwerken. Daarom belandde het stukje technologie aan de achterkant van het high-end model.

Naar verluidt wordt dat goed gemaakt met de Samsung Galaxy Note 8. Ook krijgt de phablet hoogstwaarschijnlijk een dubbele camera, ook een feature die Samsung aanvankelijk op de planning had staan voor de Galaxy S8.

Maar goed, hoe lang moeten we dan nog wachten? Uit bronnen van Galaxy Club blijkt dat de phablet waarschijnlijk eerder wordt gelanceerd dan we hadden verwacht. Volgens de Nederlandse publicatie zal de Galaxy Note 8 namelijk op Android 7.1.1 draaien.

Augustus of september

Oftewel: niet op Android O, de volgende grote update voor Google’s mobiele besturingssysteem. Dat impliceert dat de Koreaanse fabrikant niet op tijd toegang zal hebben tot de uiteindelijke versie van Google’s software.

Android O visual

Daarmee lijkt het er sterk op dat de phablet net zoals elk jaar in september of augustus gelanceerd zal gaan worden. Eerdere geruchten wezen erop dat Samsung de lancering uit zou stellen om er zeker van te zijn dat de Samsung Galaxy Note 8 niet dezelfde fouten maakt als zijn voorganger.

Ook de Samsung Galaxy S8 werd uitgesteld en extra lang getest. De ontwikkeling van de Samsung Galaxy S9 is ook extra vroeg begonnen, zodat het bedrijf meer tijd heeft om een compleet en veilig toestel op de markt te brengen. Android O komt naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar uit, vlak voor de lancering van de Google Pixel 2.

Bron: Galaxy Club

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Rianne Klinkhamer -

  Klopt dat is idd de regel. Hoe dan ook. Ik blijf wachten, wacht al 2 jaar maar moet en zal de note 8 bemachtigen. Voor mij is er geen alternatief op de markt. Dus geduldig wachten dan maar en het zal beloond worden.

 2. Erik -

  Volgens samsung zelf staat het nog niet vast Wanneer het toestel uit gaat komen….
  Daarnaast zou het toestel Volgens hun op z’n vroegst begin September geintroduceerd gaan worden…

  In de EU worden de toestellen op z’n vroegst midden September los in de winkels verkocht.

 3. Rianne Klinkhamer -

  Komt eerder dan verwacht? Ik verwacht augustus, als het nu september wordt is dat wat mij betreft later dan verwacht!

IFA mobiele vakbeurs

Dit kunnen we verwachten van IFA 2017 lees verder

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Google

Google Docs krijgt handige nieuwe features en werkt beter samen andere G Suite applicaties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters