Samsung Galaxy Note 8 verbreekt nu al records ondanks PR-nachtmerrie

Samsung heeft helemaal geen last van het Galaxy Note 7-debacle. Dat maakte de Koreaanse techgigant deze week bekend. De Samsung Galaxy Note 8 heeft al de records van zijn voorganger verbroken.

Samsung’s PR-nachtmerrie: Samsung Galaxy Note 7

Man man man, wat gaat het toch snel in de techwereld. Vorig jaar werd er nog geroepen dat de Galaxy Note-serie ten dode was opgeschreven. We kennen allemaal het verhaal: Samsung bracht de Samsung Galaxy Note 7 uit, een toestel dat voor velen werd uitgeroepen als de beste smartphone van dat moment. En terecht.

Samsung Galaxy Note 7 populair
De Samsung Galaxy Note 7

Helaas gooiden technische mankementen al snel roet in het eten. De Android smartphone ontplofte in de handen van sommige gebruikers. De Koreaanse techgigant riep het toestel terug, maar ook een tweede, veilig geachte lading exemplaren leverde problemen op. Om verdere reputatieschade te voorkomen besloot Samsung het toestel geheel uit de markt te halen.

Exit Samsung Galaxy Note 7. Ontzettend zonde, want met onder andere de Galaxy S7 Edge had Samsung juist een recordjaar achter de rug. Analisten voorspelden al meteen dat Samsung een grote klap zou gaan klagen. Waarom zouden consumenten immers de fabrikant nog vertrouwen?

Dat valt reuze mee. Sterker nog, Samsung is populairder dan ooit. Een uitgebreide marketingcampagne heeft ervoor gezorgd dat men de Android smartphones van het merk nog steeds vertrouwt. Bovendien zorgt de peperdure iPhone X, met een gedateerder design, ervoor dat Samsung’s toestellen opeens wel heel aantrekkelijk worden.

Samsung Galaxy Note 8 breekt records

Samsung beloofde begin dit jaar met de Galaxy Note 8 de beste en meest veilige smartphone uit te brengen. We hebben de lancering van de Android smartphone inmiddels achter de rug, dus de grote vraag is: is het Samsung gelukt om ondanks het Note 7-fiasco te scoren?

Samsung Galaxy Note 8
De Samsung Galaxy Note 8

We zullen meteen het antwoord geven: ja! Ondanks de PR-nachtmerrie van vorig jaar heeft de Samsung Galaxy Note 8 met groot gemak verschillende records verbroken. De Android smartphone wordt al een stuk vaker gepre-orderd dan zijn voorganger in dezelfde periode vorig jaar. Dat is knap, zeker gezien destijds dus nog niet bekend was dat de Galaxy Note 7 technische mankementen had. Samsung heeft de hype van toen dus weten te overtreffen.

Sterker nog, de Samsung Galaxy Note 8 wordt 2.5 keer zo vaak besteld als de Galaxy Note 7 in dezelfde periode. Alleen in de eerste vijf dagen hebben we het dan over 650.000 bestellingen. Dat heeft Koh, president van Samsung’s mobiele divisie, bevestigd. De Galaxy S8 zal niet snel overtroffen worden, maar het is duidelijk dat Samsung een groot succes te pakken heeft. Check hier ook wat Apple allemaal heeft aangekondigd. Kan de iPhone X de smartphones van Samsung verslaan?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Marjan de Boer -

  Komt ook dat Samsung volledig open kaart heeft gespeeld en het boete kleed heeft aangetrokken. Ze hebben er nooit een geheim van gemaakt dat ze gefaald hebben.
  Dat geeft vertrouwen en zorgt er voor dat de mensen het als een éénmalige fout zien die ieder bedrijf overkomt.

  Ook iphones ontploften bij bosjes en nog steeds. Alleen Apple heeft vorig jaar nog in een officieel statement gezegd dat het niet hun schuld is. Apple laat de mensen dus gewoon barsten. DAT is het verschil.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4108540/Frightening-moment-brand-new-iPhone-7-explodes-shop-worker-s-hand.html
  http://www.travelpulse.com/news/impacting-travel/did-exploding-iphone-ipad-batteries-bring-down-egyptair-flight-804.html
  https://www.youtube.com/watch?v=hlguMVItKTE
  https://www.youtube.com/watch?v=2nlQTkO7n-o
  https://www.youtube.com/watch?v=U5jEabeL3Ds
  https://www.thesun.co.uk/news/2341837/apple-fans-claim-iphones-exploded/

  ff googlen en je vindt er veeeeel meer.

  Uit onderzoek van Reuter/Ipsos naar aanleiding van de problemen met de Note 7 heeft uitgewezen dat het merk Samsung nagenoeg geen enkele schade heeft opgelopen.

  https://www.reuters.com/article/us-samsung-elec-recall-brand/galaxy-note-7-recall-did-not-damage-samsung-brand-in-u-s-reuters-ipsos-poll-idUSKBN13F146

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters