Samsung Galaxy Note 8 verbreekt nu al records ondanks PR-nachtmerrie

Samsung heeft helemaal geen last van het Galaxy Note 7-debacle. Dat maakte de Koreaanse techgigant deze week bekend. De Samsung Galaxy Note 8 heeft al de records van zijn voorganger verbroken.

Samsung’s PR-nachtmerrie: Samsung Galaxy Note 7

Man man man, wat gaat het toch snel in de techwereld. Vorig jaar werd er nog geroepen dat de Galaxy Note-serie ten dode was opgeschreven. We kennen allemaal het verhaal: Samsung bracht de Samsung Galaxy Note 7 uit, een toestel dat voor velen werd uitgeroepen als de beste smartphone van dat moment. En terecht.

Samsung Galaxy Note 7 populair
De Samsung Galaxy Note 7

Helaas gooiden technische mankementen al snel roet in het eten. De Android smartphone ontplofte in de handen van sommige gebruikers. De Koreaanse techgigant riep het toestel terug, maar ook een tweede, veilig geachte lading exemplaren leverde problemen op. Om verdere reputatieschade te voorkomen besloot Samsung het toestel geheel uit de markt te halen.

Exit Samsung Galaxy Note 7. Ontzettend zonde, want met onder andere de Galaxy S7 Edge had Samsung juist een recordjaar achter de rug. Analisten voorspelden al meteen dat Samsung een grote klap zou gaan klagen. Waarom zouden consumenten immers de fabrikant nog vertrouwen?

Dat valt reuze mee. Sterker nog, Samsung is populairder dan ooit. Een uitgebreide marketingcampagne heeft ervoor gezorgd dat men de Android smartphones van het merk nog steeds vertrouwt. Bovendien zorgt de peperdure iPhone X, met een gedateerder design, ervoor dat Samsung’s toestellen opeens wel heel aantrekkelijk worden.

Samsung Galaxy Note 8 breekt records

Samsung beloofde begin dit jaar met de Galaxy Note 8 de beste en meest veilige smartphone uit te brengen. We hebben de lancering van de Android smartphone inmiddels achter de rug, dus de grote vraag is: is het Samsung gelukt om ondanks het Note 7-fiasco te scoren?

Samsung Galaxy Note 8
De Samsung Galaxy Note 8

We zullen meteen het antwoord geven: ja! Ondanks de PR-nachtmerrie van vorig jaar heeft de Samsung Galaxy Note 8 met groot gemak verschillende records verbroken. De Android smartphone wordt al een stuk vaker gepre-orderd dan zijn voorganger in dezelfde periode vorig jaar. Dat is knap, zeker gezien destijds dus nog niet bekend was dat de Galaxy Note 7 technische mankementen had. Samsung heeft de hype van toen dus weten te overtreffen.

Sterker nog, de Samsung Galaxy Note 8 wordt 2.5 keer zo vaak besteld als de Galaxy Note 7 in dezelfde periode. Alleen in de eerste vijf dagen hebben we het dan over 650.000 bestellingen. Dat heeft Koh, president van Samsung’s mobiele divisie, bevestigd. De Galaxy S8 zal niet snel overtroffen worden, maar het is duidelijk dat Samsung een groot succes te pakken heeft. Check hier ook wat Apple allemaal heeft aangekondigd. Kan de iPhone X de smartphones van Samsung verslaan?

 

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters