Onthullingsdatum Samsung Galaxy Note 8 gelekt: eerder dan verwacht

Samsung komt naar verluidt veel eerder met de Samsung Galaxy Note 8 dan we hadden verwacht. Dat beweren insiders tegenover Koreaanse media.

Samsung Galaxy Note 8 wordt vroeger onthuld dan verwacht

Naar verluidt gaat Samsung de Galaxy Note 8 eerder onthullen dan men verwachtte. Daar heeft de Koreaanse fabrikant volgens insiders een goede reden voor: de verkoopaantallen van de Samsung Galaxy S8.

Samsung Galaxy Note 8

Aan de andere kant komt de iPhone 8 ook eraan. Samsung bevindt zich dus eigenlijk in dezelfde situatie als LG begin dit jaar met de LG G6: hoe eerder de Galaxy Note 8 uitkomt, hoe beter.

Maar wanneer dan? Ook dat is nu waarschijnlijk gelekt. Naar verluidt is Samsung van plan om de Samsung Galaxy Note 8 op 23 augustus te onthullen. Het Galaxy Unpacked evenement gaat volgens insiders plaatsvinden in New York.

Dat is verrassend nieuws. Eerder werd namelijk beweerd dat de Samsung Galaxy Note 8 pas in september zal worden onthuld. Volgens insiders heeft de Koreaanse fabrikant echter zijn plannen gewijzigd.

Vingerafdrukscanner: onhandig overgangsjaar

Samsung heeft hetzelfde probleem als Apple met de iPhone 8: het meest opvallende onderdeel van hun nieuwe smartphones wordt achterwege gelaten. Dan hebben we het natuurlijk over de in het scherm verwerkte vingerafdrukscanner.

Samsung Galaxy Note 8

Dat  was de grootste tekortkoming van de Samsung Galaxy S8. Door de dunne schermranden is er geen plek meer voor de homeknop aan de voorkant. Daarom verhuisde de vingerafdrukscanner naar een onhandige plek op de achterkant.

Gelukkig wordt dat met de Samsung Galaxy Note 8 wel opgelost, dachten we. Maar nee, de technologie is nog niet klaar voor de benodigde massaproductie. Apple kampt met hetzelfde probleem.

De iPhone 8 moet de ultieme iPhone worden, om zo de tiende verjaardag van de originele iPhone te vieren. Toch wordt 2017 voor veel merken een ongemakkelijk overgangsjaar. Dunne schermranden komen nu op, maar andere technologie loopt nog achter.

Samsung Galaxy S8 Plus design
De Samsung Galaxy S8

Maar goed, terug naar Samsung. Het verschil tussen de Galaxy S8 en de Galaxy Note 8 wordt dus vrij klein. Het scherm is niet veel groter, en de enkele opvallende extraatjes zijn de dubbele camera en de S-Pen.

Is dat genoeg om de consument te overtuigen terwijl het toestel wel duurder is? We gaan het naar verluidt op 23 augustus dus ontdekken. Staat de Samsung Galaxy Note 8 op jouw verlanglijstje?

Bron:  The Bell via The Investor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Wally -

    Als de finger afdruk scanner weer op dezelfde onmogelijke plaats zit dan zal ook de Note 8 net als de S8 aan mij voorbij gaan. Wacht op de LG V30 die zoals de geruchten waar zijn wel de vinger afdruk scanner op een fatsoenlijke plaats heeft zitten net als zijn voorgangers.

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters