Details opgedoken: zoveel gaat de Samsung Galaxy Note 8 kosten in Europa

Betrouwbare bronnen hebben een flink aantal betrouwbare details rondom de Samsung Galaxy Note 8 gelekt. Het lijkt erop dat je flink mag gaan sparen!

Samsung Galaxy Note 8: de ultieme phablet?

De Samsung Galaxy Note 7 was een fantastisch toestel. Sterker nog, we bestempelden de phablet vorig jaar als de beste smartphone van dat moment. Helaas gooiden ontploffende batterijen roet in het eten. Consumenten moesten het toestel weer inleveren. Overigens heeft de phablet Nederland nooit bereikt.

Samsung Galaxy Note 7 populair
De Samsung Galaxy Note 7

Het einde van de Galaxy Note-reeks? Nee hoor, Samsung heeft beloofd om dit jaar sterker dan ooit terug te komen. Dan hebben we het natuurlijk over de Samsung Galaxy Note 8. Volgens Venture Beat wordt de Galaxy Note 8 in de tweede helft van september onthuld. Eerdere geruchten wezen op een onthulling in augustus.

Prijs en specificaties

Bovendien wordt het naar verluidt Samsung’s duurste smartphone ooit. Volgens betrouwbare bronnen gaat de onaangekondigde phablet 999 euro in Europa kosten. Ja dat lees je goed, bijna duizend euro.

Volgens dezelfde website krijgt de Samsung Galaxy Note 8 een 6.3-inch scherm. Het toestel heeft dezelfde 18.5:9 aspect ratio als zijn kleinere broertje, de Samsung Galaxy S8. Maar hoe gaat Samsung die hogere prijs verantwoorden? De phablet heeft de iconische S Pen stylus, die op een slimme manier samenwerkt met de software van het toestel.

Samsung Galaxy Note 8
Een render van de  Samsung Galaxu Note 8

Ook heeft de Galaxy Note 8 een dubbele 12MP camera aan de achterkant, en 6GB aan werkgeheugen. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy S8 heeft 4GB aan werkgeheugen. Verder maakt de phablet gebruik van dezelfde processor als de Galaxy S8. Dan hebben we het natuurlijk over de Snapdragon 835, of de Exynos 8895, afhankelijk van waar je de Android smartphone koopt.

En de vingerafdrukscanner?

Een mooie stap dus, maar de stap waar iedereen op hoopte wordt niet gemaakt: de Samsung Galaxy Note 8 heeft ook een vingerafdrukscanner op de achterkant. Dat is een van de grootste minpunten van de Samsung Galaxy S8. Nu zijn er veel toestellen die voor de achterkant kiezen, maar in het geval van de Galaxy S8 zit de scanner direct naast de camera.

Oftewel: ontzettend onhandig. Samsung heeft naar verluidt zijn lesje geleerd. De vingerafdrukscanner van de Galaxy Note 8 zit waarschijnlijk onder de camera, een positie die we van veel andere smartphonefabrikanten kennen. Een prima alternatief dus.

Oh ja, klein detail: volgens Venture Beat wordt de officiele naam Galaxy Note8, niet Galaxy Note 8. Het toestel zal verkrijgbaar zijn in drie kleuren, zwart, blauw en goud. Op naar september!

Bron: Venture Beat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Erik -

  Nou, vele mensen kunnen dit toestel niet meer krijgen, bij hun abbonement!
  Met dit bedrag gaat je hypotheek eraan!!
  Je mag hierdoor dik 14.000,- minder lenen….

 2. Erik -

  Met de thuiskopieheffing er nog eens erbij, wordt de note 8 dus dik 1.011,- wat je mag gaan betalen.
  Dat is zelfs meer dan de iphone 7 plus

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Redesign: zo gaat Spotify er binnenkort uit zien op je smartphone lees verder

iPhone X kloon

Leagoo S9: lijkt op een iPhone X, klinkt als een Galaxy S9, maar is een Chinese Kloon lees verder

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters