Ver boven de concurrentie: Samsung Galaxy Note 8 heeft beste smartphonescherm ooit

Onderzoek wijst uit dat de Samsung Galaxy Note 8 verreweg het beste smartphonescherm ooit heeft. Daarmee heeft het toestel Galaxy S8 van de troon gestoten.

Samsung Galaxy Note 8 heeft beste smartphonescherm ooit

Het onderzoeksbureau DisplayMate staat dankzij zijn uitvoerige tests bekend als de autoriteit op het gebied van smartphoneschermen. Niet geheel onbelangrijk, want dat is wel hetgene waar je de hele dag naar staart. Consumenten letten vaak op de chip en camera’s, maar het scherm van je toestel is minstens net zo belangrijk.

Een aantal maanden geleden bestempelde het bedrijf het scherm van de Samsung Galaxy S8 als het beste smartphonescherm ooit. Wat een prestatie van het Koreaanse bedrijf! Samsung levert zelf schermen aan andere fabrikanten, waarbij het voorop loopt in de industrie.

Galaxy Note 8 Edge panelen

Het zal je dan ook niet verrassen dat de Samsung Galaxy Note 8 ook bejubeld wordt door DisplayMate. Sterker nog, het onderzoeksbureau heeft zijn allereerste A+ uitgedeeld aan het scherm van de Android smartphone. Opnieuw heeft de fabrikant dus het beste smartphonescherm ooit te pakken.

Dat hadden we al verwacht. Wat eerder verrassend is, is het feit dat Samsung nog zoveel heeft weten te verbeteren. De Galaxy Note 8 kan beter kleuren weergeven dan de Galaxy S8. Ook kan de helderheid 22% hoger worden gezet. Bovendien is het nieuwe paneel zuiniger en zijn de kijkhoeken sterk verbeterd.

Hogere prijs schept hogere verwachtingen

Het zijn van die dingetjes die Samsung niet noemt in zijn reclames, maar die bij elkaar opgeteld een groot verschil maken. De Samsung Galaxy S8 ligt voor ons gevoel nog maar net in de schappen, dus de Koreaanse techgigant heeft in een korte tijd grote stappen gezet.

Samsung Galaxy Note 8

Dat mag ook wel, want de Samsung Galaxy Note 8 is een stuk prijziger dan zijn kleinere broertje. Waar je de Samsung Galaxy S8 hier en daar al voor rond de 600 euro kunt bemachtigen, gaat de Galaxy Note 8 maar liefst duizend euro kosten.

Het iets strakkere design en de dubbele camera maken indruk, maar is dat genoeg om dat gat te verantwoorden? We gaan het de komende maanden ontdekken. Lees in ons dossier alles wat je moet weten over de Samsung Galaxy Note 8.

Bron: DisplayMate

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters