Ver boven de concurrentie: Samsung Galaxy Note 8 heeft beste smartphonescherm ooit

Onderzoek wijst uit dat de Samsung Galaxy Note 8 verreweg het beste smartphonescherm ooit heeft. Daarmee heeft het toestel Galaxy S8 van de troon gestoten.

Samsung Galaxy Note 8 heeft beste smartphonescherm ooit

Het onderzoeksbureau DisplayMate staat dankzij zijn uitvoerige tests bekend als de autoriteit op het gebied van smartphoneschermen. Niet geheel onbelangrijk, want dat is wel hetgene waar je de hele dag naar staart. Consumenten letten vaak op de chip en camera’s, maar het scherm van je toestel is minstens net zo belangrijk.

Een aantal maanden geleden bestempelde het bedrijf het scherm van de Samsung Galaxy S8 als het beste smartphonescherm ooit. Wat een prestatie van het Koreaanse bedrijf! Samsung levert zelf schermen aan andere fabrikanten, waarbij het voorop loopt in de industrie.

Galaxy Note 8 Edge panelen

Het zal je dan ook niet verrassen dat de Samsung Galaxy Note 8 ook bejubeld wordt door DisplayMate. Sterker nog, het onderzoeksbureau heeft zijn allereerste A+ uitgedeeld aan het scherm van de Android smartphone. Opnieuw heeft de fabrikant dus het beste smartphonescherm ooit te pakken.

Dat hadden we al verwacht. Wat eerder verrassend is, is het feit dat Samsung nog zoveel heeft weten te verbeteren. De Galaxy Note 8 kan beter kleuren weergeven dan de Galaxy S8. Ook kan de helderheid 22% hoger worden gezet. Bovendien is het nieuwe paneel zuiniger en zijn de kijkhoeken sterk verbeterd.

Hogere prijs schept hogere verwachtingen

Het zijn van die dingetjes die Samsung niet noemt in zijn reclames, maar die bij elkaar opgeteld een groot verschil maken. De Samsung Galaxy S8 ligt voor ons gevoel nog maar net in de schappen, dus de Koreaanse techgigant heeft in een korte tijd grote stappen gezet.

Samsung Galaxy Note 8

Dat mag ook wel, want de Samsung Galaxy Note 8 is een stuk prijziger dan zijn kleinere broertje. Waar je de Samsung Galaxy S8 hier en daar al voor rond de 600 euro kunt bemachtigen, gaat de Galaxy Note 8 maar liefst duizend euro kosten.

Het iets strakkere design en de dubbele camera maken indruk, maar is dat genoeg om dat gat te verantwoorden? We gaan het de komende maanden ontdekken. Lees in ons dossier alles wat je moet weten over de Samsung Galaxy Note 8.

Bron: DisplayMate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

iPhone X Face ID

Dit is hoe Face ID werkt en wat je er verder over moet weten lees verder

OnePlus 5T pers

Dit zijn de vier verschillen tussen de OnePlus 5 en OnePlus 5T lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters