Nieuwe details Samsung Galaxy Note 8 duiken op

De Samsung Galaxy Note 8 krijgt een groter scherm dan welk toestel van de Koreaanse fabrikant dan ook. Dat zegt met het nieuwe aspect ratio echter minder dan je denkt.

Samsung Galaxy Note 8

Vaak begint de geruchtenmolen bij Samsung toestellen al vroeg op gang te komen. De Samsung Galaxy S8 is daar al helemaal een goed voorbeeld van. Al maanden van te voren wisten we hoe het vlaggenschip er uit zou gaan zien.

Samsung Galaxy Note 8

Wen er maar aan, want hetzelfde lijkt voor de Samsung Galaxy Note 8 te gaan gelden. De afgelopen weken kwamen er al verschillende geruchten voorbij, vooral gefocust op de dubbele camera aan de achterkant van de phablet.

Dit keer is het vermeende schermformaat van de Galaxy Note 8 gelekt. Een lekker op het Chinese sociale netwerk Weibo beweert dat het toestel een 6.3-inch scherm krijgt. Te vergelijking: de Galaxy Note 7 had een 5.7-inch scherm.

Dat is vooral mogelijk dankzij de dunnere schermranden. Het is immers te verwachten dat Samsung de lijn van de Galaxy S8 doorzet. Oftewel: een scherm dat bijna de gehele voorkant bedekt.

Nog groter scherm, al valt het mee

6.3-inch klinkt overigens groter dan het is. Door het langgerekte aspect ratio (18.5:9) is het totale oppervlak van het scherm kleiner dan je zou verwachten met een ratio van 16:9. Je kunt het toestel dus vergelijken met de Samsung Galaxy S8+, die met hetzelfde ratio een 6.2-inch scherm heeft.

Samsung Galaxy S8 Plus design

De bron heeft overigens ook bevestigd dat de phablet een dubbele camera krijgt. De Koreaanse fabrikant wilde naar verluidt al een dubbele camera in de Galaxy S8 verwerken, maar was niet tevreden met het resultaat.

Daarmee is de Galaxy Note 8 een tweede kans. Een stylus, dubbele camera en hopelijk een vingerafdrukscanner onder het scherm moeten de phablet gaan onderscheiden van Samsung’s huidige high-end toestellen.

Deze lekker heeft het vaak bij het rechte eind als het om Samsung gaat, maar neem dit soort nieuws voorlopig met een flinke korrel zout. Hopelijk horen we binnenkort meer. Tot dan kun je nog eens onze review van de Samsung Galaxy S8+ en Galaxy Note 7 lezen.

Bron: Weibo via The Android Soul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Harry -

    Het wachten is dus op de Note 8 om mijn huidige Nexus 6 te vervangen, waar ik trouwens nog steeds heel blij mee ben en nog prima zijn werk doet !

Microsofr Surface Phone

Opvouwbare Microsoft Surface Phone duikt op: Galaxy S9-killer? lees verder

Video en specificaties Samsung Galaxy A8+ (2018) gelekt lees verder

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S9

Je kunt de Samsung Galaxy S9 opladen met je… kleding? lees verder

Apple iPhone Xc iPhone X

Maak kennis met Apple iPhone Xc concept: goedkopere iPhone met bonte kleuren lees verder

LG signature Edition

LG Signature Edition onthuld: exclusieve smartphone met een twist lees verder

Nieuw onderzoek: 98% namaak-opladers iPhone gevaarlijk lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters