Op dit vlak schiet de Samsung Galaxy Note 8 de Galaxy S8 voorbij

Naar verluidt wordt de Samsung Galaxy Note 8 de eerste smartphone met de Snapdragon 836, de opvolger van de Snapdragon 835.

Qualcomm Snapdragon 836

De Snapdragon 835 is op dit moment de meest krachtige chipset van Qualcomm. De Samsung Galaxy S8, Sony Xperia XZ Premium, HTC U11 en binnenkort de OnePlus 5 maken er allemaal gebruik van.

Toch gaat daar later dit jaar nog verandering in komen. Nieuwe geruchten wijzen er namelijk op dat Qualcomm aan de Snapdragon 836 werkt, een verbeterde versie van de Snapdragon 835.

Samsung Galaxy Note 8 concept

Vorig jaar deed de chipfabrikant hetzelfde met de Snapdragon 820 en de Snapdragon 821. OnePlus bracht toen zelfs een paar maanden na de OnePlus 3 ook de OnePlus 3T uit, om te kunnen profiteren van de iets krachtigere chipset.

Dit jaar kun je dus een soortgelijke strategie van Qualcomm verwachten. Het is onduidelijk of OnePlus dezelfde zet gaat doen. Qua sales is het misschien aantrekkelijk, maar je stoot wel de consumenten voor het hoofd die net de normale editie hebben aangeschaft.

Bovendien creëer je dan een situatie waarin de consument haast je toestellen niet durft aan te schaffen. Waarom zouden ze als je om de paar maanden nieuwe vlaggenschepen uitbrengt?

Samsung Galaxy Note 8

Geruchten wijzen erop dat de Snapdragon 836 een 2.5 GHz octa-core processor en een 740 MHz GPU heeft. Die details mag je meteen weer vergeten. Maar wat wel interessant is, is het gerucht dat de Samsung Galaxy Note 8 de eerste Android smartphone wordt die van de Snapdragon 836 gebruik gaat maken.

Samsung Galaxy S8 Plus design
De Samsung Galaxy S8

De phablet wordt naar verluidt in augustus gelanceerd. Daarna volgen waarschijnlijk de LG V30 en de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL.

 

Ondertussen werkt Qualcomm gestaag verder aan de Snapdragon 845, de volgende generatie. Naar verluidt werkt Qualcomm daarvoor samen met LG voor de LG G7 en Samsung voor de Samsung Galaxy S9.

Dit jaar wilde LG de concurrentie aftroeven door de LG G6 extra vroeg uit te brengen. Dat werkte, maar daardoor moest het toestel het wel doen met de Snapdragon 821. Gaat de LG G6 Pro dat goed maken?

Bron: Playfuldroid

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters