Maak kennis met de Samsung Galaxy Note 8: Star Wars Edition

Binnenkort komt Star Wars: The Last Jedi uit, het vervolg op The Force Awakens. Met die film wist Disney de iconische franchise groter dan ooit te maken. Als er iemand de merchandisekoning is, dan is het Amerikaanse bedrijf dat wel. Sinds die overname wordt er dan ook iets kwistiger met de Star Wars-licentie rondgestrooid. Ook als het om de Galaxy Note 8 gaat, zo lijkt nu.

Daardoor waren we dan ook niet verrast toen er vorige week een OnePlus 5T Star Wars Edition opdook. Het mysterieuze toestel werd genoemd in de code van Oxygen OS, de software waarop de toestellen van OnePlus draaien. Sindsdien hebben we niks meer over de vermeende smartphone gehoord.

Samsung Galaxy Note 8: Star Wars Edition

Wellicht moeten Star Wars-fans het dus ook in een andere hoek zoeken. Oftewel, Samsung. Het lijkt er namelijk sterk op dat de Koreaanse fabrikant een speciale Star Wars Edition van de Samsung Galaxy Note 8 uit gaat brengen, ter ere van Star Wars: The Last Jedi. Althans, dat beweert de bekende leaker IceUniverse. In een latere tweet voegt hij eraan toe dat het nieuwe model niet veel duurder dan de huidige Note 8 zal worden.

Samsung Galaxy Note 8 Star Wars Edition

Hij deelde een foto van de speciale Galaxy Note 8. IceUniverse bewees in de afgelopen jaren al dat hij zeer goede bronnen heeft. Zo deelde hij eerder deze week bijvoorbeeld een interne foto van Samsung, waarop een presentatie van de software van de Galaxy S9 was te zien.

Maar goed, terug naar de Samsung Galaxy Note 8. Een ding valt meteen op. Het lijkt er namelijk sterk op dat er qua hardware niks is veranderd aan het model, zelfs niet als het om de kleuren gaat. Dat was wel het geval bij de Samsung Galaxy S6 Edge Iron Man Edition. Meer recentelijk bracht Samsung nog een Pirates of the Caribbean Edition van de Galaxy S8 uit. Dat toestel moest het enkel met een speciale verpakking, wat extraatjes en een speciaal thema doen. Niks bijzonders dus.

Enkel ter promotie?

De kans is groot dat de Koreaanse fabrikant opnieuw voor die benadering kiest. Dat verkleint de risico’s, gezien er niet een aparte productie voor in hoeft te worden gezet. De foto lijkt afkomstig van hetzelfde geheimzinnige event waar ook de eerder gelekte foto is genomen. De kans is aanwezig dat BB-8 dan ook enkel wordt gebruikt om de AI-powers van Samsung’s nieuwe software te promoten. Oftewel, kunstmatige intelligentie.

Het kan dus twee kanten op gaan. Hoe dan ook horen we zeer binnenkort waarschijnlijk meer. De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus staan immers voor de deur, dus de Koreaanse fabrikant zal deze mogelijke speciale editie voor dan gelanceerd willen hebben. Hier kun je alle gelekte details rondom de toestellen checken.

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters