Samsung geeft in teaser subtiele sneer naar Apple

Samsung en Apple zijn op de smartphonemarkt elkaars grote concurrenten. De een probeert het de ander graag moeilijk te maken. Ook nu heeft Samsung een teaser voor de Samsung Galaxy Note 8 laten zien die subtiel het beleid van Apple belachelijk maakt.

Samsung Galaxy Note 7

De stap van Samsung is opmerkelijk  te noemen, omdat Samsung pas een jaar geleden met de Galaxy Note 7 het grootste fiasco in de smartphonewereld ooit veroorzaakte. Het verhaal is wel bekend: de toestellen bleken in brand te kunnen vliegen en uiteindelijk moest Samsung de productie stopzetten.

Dat Samsung dus nu al hoog van de toren zou blazen over de nieuwste telefoon in de Note-lijn komt enigszins als een verrassing. Toch doet de Zuid-Koreaanse producent dat wel. De teaser voor de Samsung Galaxy Note 8 is hieronder te bekijken.

Samsung Galaxy Note 8 teaser

De teaser, die de titel “Do bigger things” draagt, bestaat vrijwel exclusief uit een paar woorden. Continu laat de video een woord zien. Vervolgens streept de S Pen dit woord door en komt er een ander woord naast.

De sneer naar Apple is dat alle doorgestreepte woorden volgens veel Samsungliefhebbers het beleid van Apple omschrijven. De woorden die daarna komen geven natuurlijk altijd aan hoe Samsung te werk gaat. Apple maakt stapjes, Samsung sprongen. Apple volgt, Samsung innoveert. En zo gaat het een halve minuut.

En wat denk jij van deze Samsung Galaxy Note 8 teaser? Is dit gewoon onderdeel van het spel of gaat dit te ver? En hoort Samsung wel zo hoog van de toren te blazen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Henk Mulder -

  Grote genade wat is dit?. Afgelopen zondag weer naar de Apple kerk geweest?

  Het grote verschil tussen Samsung en Apple was dat Samsung het probleem heeft toegegeven en Apple zoals gebruikelijk de schuld van de spontaan in brand vliegende iphones bij de gebruikers neerlegt.

  Er zijn tientallen gevallen gemeld van spontaan ontploffende en in brand vliegende iphones. De Frans justitie heeft zelfs gemeld dat de oorzaak van een neergestort vliegtuig boven Egypte vorig jaar waarschijnlijk het gevolg was een een exploderende iphone van de gezagvoerder of een ander bemanningslid in de cockpit.

  Dat Samsung een sneer naar Apple geeft lijkt met logisch. Apple kopieert onderhand alles van Samsung/Android en doet nog steeds alsof ze innovatief zijn. Intussen loop Apple 2-3 jaar achter op Samsung.

  De Apple bubble ontploft vanzelf een keer. Hopelijk krijgen de Apple fanboys geen dodelijke afkick verschijnselen.

   1. Jaap -

    En jij ben nog triester Ronald, dat je die praat van Henk verdedigt.

    Het is geen waarheid, maar kinderlijke praat.

    Dat Apple achter loopt.. een bubble die niet bestaat, En geloof mij maar dat het Samsung is die Apple nadoet.. maar dat ga ik je niet uitleggen.

    Dit zal je niet willen horen.

    Mij hoor je geen van beide afkraken..

    Ik heb toevallig met beide bedrijven te maken( trainingen/meetings) en ben van beide merken up-to-date over de producten.

    Als ik op Schiphol ben en voorheen in Delft, dan heb ik altijd discussies over Apple, als ik bij Apple ben word de naam Samsung nog ineens genoemd.

 2. Galaxy -

  Nee, Apple fanboy. Samsung blaast niet hoog van de toren. Herinner je de iPhone 6 nog? Die kan buigen én in brand vliegen? Of hebben we te maken met een selectief geheugen?

 3. Henk -

  Het “think do” verwijst wellicht subtiel naar Apple. Verder niet heel duidelijk dat Samsung hier Apple op het oog heeft. Ik hou hier wel van al was een beeld van de N8 op de achtergrond wel leuk geweest.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters