Test: kan de Samsung Galaxy Note 8 tegen vuur, krassen en meer?

De Samsung Galaxy Note 8 is binnenkort verkrijgbaar. Ga jij het langverwachte toestel aanschaffen? Deze Youtuber heeft de smartphone alvast uitgebreid onder de hand genomen. Is de Samsung Galaxy Note 8 bestand tegen vuur, water en krassen?

Samsung Galaxy Note 8

De Samsung Galaxy Note 7 werd vorig jaar bestempeld als de beste smartphone van dat moment. En terecht, want ook wij bejubelden het totaalpakketje dat Samsung afleverde. Helaas bleek het te mooi om waar te zijn. Verschillende exemplaren ontploften in de handen van gebruikers, met alle gevolgen van dien.

De Koreaanse fabrikant moest noodgedwongen de verkochte toestellen terugroepen. Ook een tweede batch, als veilig bestempeld door Samsung, vatte uiteindelijk vlam. De techgigant nam het wijze besluit om de Galaxy Note 7 voorgoed uit de schappen te halen. Nou ja, voor goed, onlangs werden de overige exemplaren in Zuid-Korea verkocht. Wel met een kleinere en daarmee veiligere batterij.

De Samsung Galaxy Note 8
De Samsung Galaxy Note 8

De fabrikant heeft er logischerwijs alles aan gedaan om het vertrouwen van de consument terug te winnen. Die bleken overigens ook verrassend vergevingsgezind. Begin dit jaar bleek al uit onderzoek dat men nog steeds vertrouwen heeft in Samsung. Binnenkort begint de ultieme test: hoe gaat de Galaxy Note 8 het doen?

Uitvoerige tests

De eerste Youtubers hebben het toestel al binnengekregen. Sommigen leveren netjes hun review af, anderen besloten zoals gewoonlijk allerlei vreemde tests uit te voeren. Onze favoriet blijft JerryRigEverything. Messen, vuur, water: hij test uitgebreid de bestendigheid van nieuwe smartphones.

Deze week was de Samsung Galaxy Note 8 aan de beurt. Zijn collega Zack neemt het even over, maar de tests zijn net zo uitvoerig. Van te voren zag het er niet goed uit: een randloos design, glas aan de voor- en achterkant en een flinke cameralens.

Plottwist: de Samsung Galaxy Note 8 brengt het er verrassend goed van af. Dankzij Gorilla Glass 5 zul je niet snel krasjes tegenkomen. Hetzelfde glas bedekt ook de dubbele camera en de sensoren aan de voorkant, dus dat scheelt al een hoop. Dat geldt overigens voor de meeste details van de Galaxy Note 8: Samsung gebruikt materialen van een hoge kwaliteit. Maar goed, daar betaal je natuurlijk ook flink voor.

Het scheelt ook dat er geen fysieke knoppen aan de voorkant zitten. De vingerafdrukscanner is helaas wel behoorlijk kwetsbaar, vooral als het om krasjes gaat. Gelukkig beïnvloed dat niet de werking van de scanner, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. En ja, het toestel kan ook goed tegen vuur. Gezien zijn voorganger niet geheel een irrelevante test…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Erik -

  Heb de camera van de note 8 getest in een vodafone winkel.
  Ik vind dat de kwaliteit van de foto’s iets achteruit is gegaan!
  Wanneer je de foto’s bekijkt op de pc, zijn de foto’s duidelijk van mindere kwaliteit en zie veel ruis in de foto’s.
  (Vooral in de avond merk je het)
  Het toestel wat ik uitprobeerde had ook bij sommige apps last van haperingen.
  De 64gb versie heeft maar 48GB VRIJ aan geheugen.
  Er word gezegt dat er 6GB aan werkgeheugen erin zit.
  In werkelijkheid is het maar 5.2GB
  Het werkgeheugen wordr gemiddelt voor 63% standaard gebruikt!
  Het scherm heeft last van een rode gloed.
  Tijdens het game werd het toestel een beetje warm.

   1. Jaap -

    Er zit gewoon dezelfde software op als op toestel wat uit kom.

    Die demo shit is gewoon een app die er extra opdraaid.( is. Niet te verwijderen trouwens zonder te flashen)

    Maar goed, deze demo zooi veranderd niets aan de kwaliteit van de camera of de game die je erop speelt.

    Ik moet ook zeggen dat de camera zeker niet slecht is maar ook niet beter al van de s8. Foto’s van de N8 worden zeker korrelig als ik al een beetje ligt inzoom op de gemaakte foto.

 2. Thomas -

  “Zijn collega Zack neemt het even over.”? Zack is JerryRigEverything, iets wat je als zo’n grote “fan” , aangezien het je favoriet is, gewoon had moeten weten.

 3. Jaap -

  Heb al een 14 dagen een demo model liggen. Tis uiteindelijk een grote S8 met een betere camera en een pennetje. Dit pennetje voelt overigens erg goedkoop aan.

  Voor de prijs van het toestel hadden ze die wel van een premium materiaal kunnen maken lijkt mij.

  Naar mijn ervaring sinds de Note bestaat zijn er weinig mensen die het pennetje gebruiken, maar zijn het over het algemeen grote scherm liefhebbers.

  Als Oreo er direct had opgestaan dan hadden ze een mooie binnenkomer gehad, en de prijs is de rekening voor het fiasco van de note 7.

  Verder naar mijn ervaring in de telecom leeft de note 8 nog niet echt onder het publiek.

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters