Test: kan de Samsung Galaxy Note 8 tegen vuur, krassen en meer?

De Samsung Galaxy Note 8 is binnenkort verkrijgbaar. Ga jij het langverwachte toestel aanschaffen? Deze Youtuber heeft de smartphone alvast uitgebreid onder de hand genomen. Is de Samsung Galaxy Note 8 bestand tegen vuur, water en krassen?

Samsung Galaxy Note 8

De Samsung Galaxy Note 7 werd vorig jaar bestempeld als de beste smartphone van dat moment. En terecht, want ook wij bejubelden het totaalpakketje dat Samsung afleverde. Helaas bleek het te mooi om waar te zijn. Verschillende exemplaren ontploften in de handen van gebruikers, met alle gevolgen van dien.

De Koreaanse fabrikant moest noodgedwongen de verkochte toestellen terugroepen. Ook een tweede batch, als veilig bestempeld door Samsung, vatte uiteindelijk vlam. De techgigant nam het wijze besluit om de Galaxy Note 7 voorgoed uit de schappen te halen. Nou ja, voor goed, onlangs werden de overige exemplaren in Zuid-Korea verkocht. Wel met een kleinere en daarmee veiligere batterij.

De Samsung Galaxy Note 8
De Samsung Galaxy Note 8

De fabrikant heeft er logischerwijs alles aan gedaan om het vertrouwen van de consument terug te winnen. Die bleken overigens ook verrassend vergevingsgezind. Begin dit jaar bleek al uit onderzoek dat men nog steeds vertrouwen heeft in Samsung. Binnenkort begint de ultieme test: hoe gaat de Galaxy Note 8 het doen?

Uitvoerige tests

De eerste Youtubers hebben het toestel al binnengekregen. Sommigen leveren netjes hun review af, anderen besloten zoals gewoonlijk allerlei vreemde tests uit te voeren. Onze favoriet blijft JerryRigEverything. Messen, vuur, water: hij test uitgebreid de bestendigheid van nieuwe smartphones.

Deze week was de Samsung Galaxy Note 8 aan de beurt. Zijn collega Zack neemt het even over, maar de tests zijn net zo uitvoerig. Van te voren zag het er niet goed uit: een randloos design, glas aan de voor- en achterkant en een flinke cameralens.

Plottwist: de Samsung Galaxy Note 8 brengt het er verrassend goed van af. Dankzij Gorilla Glass 5 zul je niet snel krasjes tegenkomen. Hetzelfde glas bedekt ook de dubbele camera en de sensoren aan de voorkant, dus dat scheelt al een hoop. Dat geldt overigens voor de meeste details van de Galaxy Note 8: Samsung gebruikt materialen van een hoge kwaliteit. Maar goed, daar betaal je natuurlijk ook flink voor.

Het scheelt ook dat er geen fysieke knoppen aan de voorkant zitten. De vingerafdrukscanner is helaas wel behoorlijk kwetsbaar, vooral als het om krasjes gaat. Gelukkig beïnvloed dat niet de werking van de scanner, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. En ja, het toestel kan ook goed tegen vuur. Gezien zijn voorganger niet geheel een irrelevante test…

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters