Samsung belooft veiligere en zeer innovatieve Samsung Galaxy Note 8

Recentelijk heeft Samsung de reden bekend gemaakt waarom de Galaxy Note 7 van de markt is gehaald. Geruchten zouden gaan dat de Note-serie zou stoppen na dit debacle en er dus geen Note 8 zou komen. Toch beweert een topman van Samsung Mobile, genaamd DJ Koh, iets heel anders.

Samsung Galaxy Note 7

Iedereen weet wel wat er met de Galaxy Note 7 is gebeurd, daar gaan we het verder in dit bericht niet meer over hebben. Wat wel interessant is, is dat er pas sinds vannacht de oorzaken bekend zijn gemaakt. Eerder bronnen suggereerde al dat de behuizing van de Note 7 te klein zou zijn voor de accu, wat zo goed als waar bleek te zijn.

De oorzaak was dat de negatieve elektroden in de accu deels werden afgekneld, waardoor deze te dicht bij de positieve elektroden kwamen. Kort gezegd: twee elementen die niet te dicht bij elkaar in de buurt mogen komen, kwamen door de druk van de behuizing wel te dicht bij elkaar, wat tot kortsluiting van de telefoon resulteerde. Dit was slechts het eerste deel van het debacle.

Bij de tweede lading Note 7’s was Samsung noodgedwongen de ontploffende variant te vervangen voor een niet-ontploffende variant. In de haast hierbij is de isolatietape niet of niet goed bevestigd. Hierdoor kwam er ook kortsluiting in de telefoon.

Samsung Galaxy Note 8

Maar goed, de Galaxy Note 7 is dus niet meer op de markt, waardoor Note-liefhebbers niet de kans hebben gekregen om hun Galaxy Note 4 of Galaxy Note 5 te vervangen voor een nieuwe Galaxy Note. Het bleef even de vraag of Samsung wel verder ging met de Note-serie. Volgens een topman van Samsung Mobile, genaamd DJ Koh, zal het bedrijf absoluut ermee verder gaan.

Koh zegt dat de Galaxy Note 8, de opvolger van de Note 7, een “betere, veiligere en erg innovatief toestel is”. Wat hij hier precies mee bedoelt is nog niet helemaal duidelijk, maar dat het Koreaanse bedrijf verder gaat met de Galaxy Note-serie, is nu dus zeker.

“I will bring back a better, safer and very innovative Note 8”

Bron: PhoneArena

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters