De Samsung Galaxy Note 8 ziet er beter uit dan we dachten

Er zijn opnieuw renders van de Samsung Galaxy Note 8 gelekt. Dit keer krijgen we voorkant van het onaangekondigde toestel uitgebreid te zien.

Kan Samsung ons verrassen met de Samsung Galaxy Note 8?

2016 was een fantastisch jaar voor Samsung. Althans, tot de Samsung Galaxy Note 7 roet in het eten gooide. De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge verbraken allerlei records, en de Galaxy Note 7 werd ook door recensenten geprezen. Een topjaar werd alleen maar beter, zo leek het.

Samsung Galaxy S8 Plus design
De Samsung Galaxy S8

We weten allemaal hoe dat is afgelopen. De Samsung Galaxy Note 7 begon te ontploffen in de handen van consumenten, met alle gevolgen van dien. Samsung moest de phablet terugroepen. De schade kon beperkt worden, en veilige exemplaren werden op de markt gebracht. Klein probleempje: ook die ‘veilige’ exemplaren begonnen vlam te vatten.

Er zat maar een ding op: de Samsung Galaxy Note 7 geheel van de markt halen. In de media had men het over onherstelbare reputatieschade, maar de doorsnee consument blijkt vrij vergevingsgezind te zijn. Begin dit jaar hadden consumenten nog net zoveel vertrouwen in de Koreaanse techgigant. Sterker nog, de Samsung Galaxy S8 is een groot succes.

Het toestel heeft dunne schermranden, waardoor de concurrentie opeens achterhaald lijkt. Over een jaar zal elke smartphone er zo uit gaan zien, maar voor nu blijft het een verrassend effect hebben. De vraag is: hoe kan Samsung dan nog verrassen met de Samsung Galaxy Note 8?

Gelekte renders tonen voorkant

Geruchten geven daar een antwoord op: de Samsung Galaxy Note 8 heeft een dubbele camera, in tegenstelling tot de Galaxy S8. De vingerafdrukscanner zit helaas nog steeds aan de achterkant van de smartphone, maar de nog dunnere schermranden maken een hoop goed.

Samsung Galaxy Note 8

Dat soort conclusies kunnen we beginnen te trekken dankzij gelekte renders van de phablet. De Samsung Galaxy Note 8 wordt over enkele weken onthuld. Daardoor duiken er steeds meer afbeeldingen op. Vorige week kregen we vermeende persrenders te zien.

Dit keer staat de voorkant van de Galaxy Note 8 in de schijnwerpers. Een drietal renders zijn namelijk gelekt door de bekende Twitter-gebruiker @UniverseIce. Door zijn reputatie hebben we er alle vertrouwen in dat het hier om de real deal gaat. De dunnere schermranden maken de phablet zo mogelijk nog strakker dan de Galaxy S8.

We raden je echter aan dit soort leaks met een korrel zout te blijven nemen, hoe geloofwaardig ze ook zijn. Eind augustus weten we immers sowieso wat Samsung van plan is. Durf jij de phablet nog aan te schaffen na vorig jaar?

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters