Bekende leaker toont de (saaie) Samsung Galaxy Note 9

Samsung maakt nooit officieel bekend hoeveel toestellen het precies heeft verkocht. Bronnen binnen de industrie en prijsverlagingen schetsen echter een duidelijk beeld. De verkopen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus vallen tegen. Ergens was het te verwachten, met een design dat bijna identiek is aan de Samsung Galaxy S8. Maak kennis met de Samsung Galaxy Note 9.

Dit is de Samsung Galaxy Note 9

Aan de andere kant moet je dit soort geruchten altijd met een flinke korrel zout nemen. Denk bijvoorbeeld aan de iPhone X. De afgelopen maanden kwamen er continu horror-berichten voorbij, tot Apple de verkopen bekend maakte. De doem-roepers zaten er compleet naast, zoals je hier kunt lezen.

Maar goed, terug naar Samsung. Het is bijna altijd een slecht teken als top-flagships al na een maand een flinke prijsverlaging krijgen. Kan Samsung de boel wel opschudden met de Samsung Galaxy Note 9? Een betrouwbare bron laat zien dat die kans behoorlijk klein is.

Samsung Galaxy Note 9

Dan hebben we het over de bekende leaker Ice Universe. Dit is geen willekeurige, anonieme bron. Ice Universe heeft de afgelopen jaren keer op keer accurate informatie rondom onaangekondigde toestellen gelekt. Inclusief kloppende renders en designs.

Nu heeft hij weer toegeslagen. Hij deelde op Twitter een vermeende render van de Samsung Galaxy Note 9. De afbeelding toont de voorkant van de phablet. Een conclusie kan meteen getrokken worden: de Galaxy Note 9 lijkt bijna exact op zijn voorganger. Oftewel, net zoals de Samsung Galaxy S9 op de Galaxy S8 lijkt.

De bezels (schermranden) zijn iets dunner, maar daar blijft het dan ook bij. Ice Universe merkt het zelf ook op: “Samsung was lui in 2018 en ik kan concluderen dat de Note 9 niet veel gaat veranderen. Dit is slechts een kleine aanpassing van de Note 8.” Duidelijk dus.

Het duurt nog even voor de Android smartphone uitkomt, dus wie weer worden we nog verrast. Die kans is echter klein, of Ice Universe moet er per uitzondering nu wel flink naast zitten. Naar verluidt heeft Samsung nog een innovatieve truc achter de hand: een vingerafdrukscanner die onder het scherm zit. Niet aan de achterkant dus.

Concurrent Vivo heeft het al voor elkaar gekregen, en Samsung werkt er al jaren aan. Of de innovatieve feature al gereed zal zijn voor de Samsung Galaxy Note 9, gaan we de komende maanden ontdekken…

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters