Samsung’s plannen en codenaam voor de Samsung Galaxy Note 9 gelekt

Op dit moment is de Samsung Galaxy Note 8 waarschijnlijk het meest premium alternatief voor de iPhone X. Al helemaal als je naar de prijs kijkt. Sure, wij zouden misschien voor de afgeprijsde Samsung Galaxy S8 gaan, maar die kost dan ook de helft. Wat gaat Samsung met de Samsung Galaxy Note 9 doen?

Samsung Galaxy Note 9

De Galaxy Note 8 is een groot succes, vooral na het grandioze falen van de Samsung Galaxy Note 7. Nadat de Koreaanse fabrikant twee keer zijn smartphone terug moest roepen, dacht men dat de Galaxy Note-serie ten einde was gekomen. Samsung Mobile’s president was daar echter duidelijk over: we komen terug met de beste en meest veilige Galaxy Note-smartphone ooit.

En dat is ze ook zeker gelukt, zoals je in onze review kunt lezen. Ondertussen is Samsung volgens insiders begonnen met de voorbereidingen van de opvolger. Dan hebben we het dus over de Samsung Galaxy Note 9. Voorheen zou dat verrassend zijn, maar de fabrikant begon dit jaar ook extra vroeg met de ontwikkeling van de Galaxy S9.

Samsung Galaxy Note 8 review design

Dat geeft de techgigant onder andere meer tijd om zijn nieuwe toestellen uitgebreid te testen. Dat is na de Galaxy Note 7 ook zeker nodig. Volgens betrouwbare bronnen van de Koreaanse publicatie The Investor zal Samsung begin volgend jaar al een prototype van de Galaxy Note 9 gereed hebben. Het toestel wordt ontwikkeld onder de codenaam “crown”.

Crown

De informatie komt naar verluidt van leveranciers van componenten. Die moeten begin 2018 onderdelen leveren voor een eerste pilot. Samsung’s codenamen verwijzen altijd naar de plannen van de fabrikant. De Note 8 stond intern bekend als “Baikal”. Dat is ’s werelds grootste meer. Die naam verwijst naar de grootte van de Android smartphone. Een beetje je fantasie gebruiken dus!

De Galaxy S8 had de codenaam “dream”, Samsung’s droom om Apple te verslaan. “Crown” staat waarschijnlijk voor Samsung’s ambitie om de koning te worden van de smartphoneindustrie, in ieder geval op het gebied van phablets. Dat gaat extra pittig worden nu Apple scoort met de iPhone X. Heb je de reclame al gezien waarin de Koreaanse fabrikant de spot met de iPhone X drijft?

Samsung Galaxy Note 9 Crown

Verder is het nog niet duidelijk wat we van de Galaxy Note 9 kunnen verwachten. We hopen op een groter scherm, een dubbele selfiecamera en waarschijnlijk Samsung’s variant van Face ID. Daarnaast wil de techgigant naar verluidt nog steeds een vingerafdrukscanner in zijn scherm verwerken.

Apple besloot een andere weg in te slaan, dus het wordt interessant om te zien of Samsung gaat volgen. 2018 wordt een interessant jaar! Check ondertussen het laatste nieuws rondom de gloednieuwe OnePlus 5T, of lees onze review van de Samsung Galaxy Note 8.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android Oreo OnePlus 3 OnePlus 3T

Surprise: Android 8.0 Oreo is nu beschikbaar voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T lees verder

Le Thi Xoan

Veertienjarig meisje geëlektrocuteerd door oplader iPhone 6 lees verder

iPhone 8 in hand

Vijf dingen die je meteen op je (nieuwe) smartphone moet instellen lees verder

Samsung Galaxy S9

Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X met Intel en Qualcomm modem

Niet elke iPhone X is even snel: heb jij de snellere hardware? lees verder

ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters